Gündem CTE personel başvuruları ne zaman?

CTE personel başvuruları ne zaman?

19.05.2018 - 12:12 | Son Güncellenme:

Birçok insanın istihdamını sağlayan CTE personel alımları, her yıl düzenli olarak Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. İş imkanlarından yararlanarak istihdam edilmek isteyenlerin CTE personel başvuru tarihlerini kaçırmamalarında fayda var.

CTE personel başvuruları ne zaman

CTE nedir?

Haberin Devamı

CTE, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün kısaltılmış ismidir. CTE’nin amacı her yıl ceza ve infaz kurumlarına infaz koruma memuru temin edebilmektir. CTE sayesinde her yıl işsiz gençler istihdam ediliyor ve iş imkânları sağlanıyor.

CTE personel başvuruları ne zaman?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün açıklamasına göre bu yıl da geçmiş yıllardaki gibi binlerce yeni personel alımları yapılacak. Adalet Bakanı Gül, yeni istihdam alanları açılarak birçok işsiz gencin iş imkânlarına kavuşacağını da duyurdu. En çok işsizleri sevindiren bu haber, işsiz ailelerinin de içini rahatlattı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bu yıl CTE personel alımlarında cezaevlerine, adliyelere ve bakanlık merkez teşkilatlarına alınmak üzere toplamda 14 bin 611 personel alacaklarını duyurdu. CTE personel alımları her yıl binlerce kişiye istihdam alanı sağlıyor. Adalet Bakanı, CTE personel alımlarının adalet teşkilatını güçlendirmek amaçlı olduğunun da üzerinde durdu. CTE personel başvuruları 21 Mayıs’ta başlayarak 11 Haziran’a kadar devam edecek. CTE personel alımları fırsatını kaçırmamak için başvuru tarihini kaçırmamanızda fayda var. Gerekli evrakları toplayarak CTE personel başvurusunu yapabilirsiniz. Yaptığınız CTE personel başvurusunda mübaşir, mütercim, psikolog, sosyal çalışmacı, şoför, sağlık personeli gibi birçok görev dağılımlarından biri için adım atmış olacaksınız. Önceki zamanlarda CTE personel alım sayısı 15 bin olarak duyuruldu. Fakat Adalet Bakanı 25 bin personel alımı daha yapılacağını bildirdi. Bu sayede istihdam alanına giren işsiz genç sayısı da artmış oldu.

Haberin Devamı

CTE personel alım şartları

CTE personel alımlarında da diğer her alanda olduğu gibi gerekli şartlar var. Gerekli şartları yerine getirdikten sonra CTE personel başvurularını kolay bir şekilde yapabilirsiniz. CTE personel alım şartları arasında:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız

  • Adli sicil kaydı olmaması

  • Güvenlik soruşturmalarınızla ilgili sonuçların olumlu olması

  • Son olarak da kamu haklarından mahrum kalmamış olmanız gerekiyor.Tüm bunları dikkate aldıktan sonra siz de CTE personel alımları başvurusunu yapabilirsiniz.