Sivas Cü'den Akademisyenlere Yabancı Dil Kursu

Cü'den Akademisyenlere Yabancı Dil Kursu

05.12.2017 - 13:36 | Son Güncellenme:

.

Cüden Akademisyenlere Yabancı Dil Kursu

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) akademisyenlere yönelik yabancı dil kursu açıldı.

Haberin Devamı

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, akademisyenlerinin kendilerini daha ileri seviyeye taşımaları, eğitim kalitesinin artırılması ve alanlarında uluslararası yetkinliklerinin güçlenmesi için akademisyenlere Almanca, Fransızca, Çince, Korece, Rusça, Farsça, İspanyolca, Arapça ve İtalyanca gibi dillerden istediklerini seçerek ikinci bir dil öğrenmeleri için kapsamlı çalışma başlatıldı.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Dış İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Ali Aksu verilen eğitimi yerinde görmek, akademisyenlerin kurslara dair isteklerini öğrenmek amacıyla sınıfları ziyaret etti.

Yıldız, araştırma görevlilerinin İngilizce'nin yanı sıra farklı bir dil daha öğrenmeleri konusunda çalışma başlattıklarını anımsatarak, "Bu amaçla, araştırma görevlileri 5’er 10’ar kişilik sınıflarda istedikleri dilin eğitimlerini alıyor. Eğitimin bitiminin ardından araştırma görevlilerini dilini öğrendikleri ülkeye göndereceğiz. Böylece kendilerini pratikte de geliştirsinler istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Üniversitenin başarısı ve akademisyenlerin bilimsel çalışma yaparken dil problemi yaşamamasının öncelikleri olduğunu belirten Yıldız, "Üniversitemizde çeşitli yabancı dilleri bilen öğretim elemanlarımız, araştırma görevlilerimiz olsun istiyoruz. Çünkü yabancı dil sizler için de bizler için de aynıydı, zor bir dönemeç. Bunun içinde sizlere farklı dilleri öğretmeye yönelik bir çalışma içerisine gireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Fransız Dili Edebiyatı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Yılmaz ise rektörlüğün ön gördüğü araştırma görevlilerine yönelik yabancı dil kurslarından Fransızca'yı verdiklerini aktardı.

Kursta dördüncü hafta olduğunu ve 20 civarında kursiyer bulunduğunu belirten Yılmaz, "Amacımız, araştırma görevlisi arkadaşlarımızı akademik ve sosyal hayata hazırlamak, Fransız Dili ve Edebiyatını onlara aktarmak. Programımız mayıs sonuna kadar devam edecek. Rektörlüğümüzün ön gördüğü çerçevede yurt dışı çalışmalarla desteklenecek bir proje söz konusudur. Kursa katılan tüm kursiyerler başarılar diliyorum." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Araştırma Görevlisi Yasin Görmez de İngilizce bildiğini ve ikinci bir dil öğrenmek için Fransızca kursa katıldığını aktararak, kursun düzenlenmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Araştırma Görevlisi Derya Betül ise kursun düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.