Gündem Çukurca'da iki asker şehit - Güncel haberler

Çukurca'da iki asker şehit - Güncel haberler

05.09.2016 - 10:26 | Son Güncellenme:

Geçen haftadan bu yana operasyonların sürdüğü Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, bu sabah teröristlerin açtığı ilk ateşte iki asker şehit düştü. Bölgeden gelen son dakika haberlerini aktarmaya devam ediyoruz...

Çukurcada iki asker şehit - Güncel haberler

Günlerdir acı haberleri ile gündeme bomba gibi düşen Hakkari Çukurca ilçesinden bir son dakika haberi daha geldi. Alınan son bilgilere göre, Hakkari'nin Çukurca kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda bu sabah çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle iki asker şehit oldu.

Haberin Devamı

Çukurca ilçesine bağlı Çağlayan bölgesi Dağbaşı, Kale ve Seni Tepe'de devam eden operasyonlarda sabah saatlerinde bir grup PKK'lı terörist ile karşılaşıldı.

Güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre iki asker şehit olurken, bölgedeki operasyonların ve yer yer sıcak çatışmaların devam ettiği belirtildi.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

PKK’lı teröristlere yönelik yapılan operasyonda sabaha karşı çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tolga Akdaş ile Piyade Uzman Onbaşı Serkan Bursalı için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Engin Pınar, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mehmet Gökgöz, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Kaya, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ayhan Dal, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri, polis ve askerler katıldı.Ambulanslarla şehit askerlerinin tören alanına gelişinin ardından, şehitler için saygı duruşu yapıldı. Şehitlerin gözgeçmişleri ve İl Müftüsü Faysal Gayleni tarafından okunan duanın ardından şehitlerin tabutları bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Helikoptere bindirilmek üzere Fatih Kışlası’na gönderilen evli 1 çocuk babası 25 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Serkan Bursalı memleketi Kahramanmaraş, 26 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Tolga Akdaş ise Ankara’ya gönderilmek üzere Van’a uğurlandı.

Haberin Devamı

Çukurcada iki asker şehit - Güncel haberler

8 ASKER DE DÜN UĞURLANMIŞTI

Çukurca’da terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuşlar Hasan Yaşar, Haşim Yenigül, Murat Demirçi, Hulusi Emre Dilci ve Piyade Uzman onbaşılar Yunus Emre Aral ile Yunus Emre Uçar'ın cenazeleri dün memleketlerine gönderilmişti.

Yazarlar