Gündem Cumartesi Anneleri'nin eylem alanında bir eski başbakan!

Cumartesi Anneleri'nin eylem alanında bir eski başbakan!

25.10.2014 - 13:42 | Son Güncellenme:

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, bugün 500. kez oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri'nin eylemi sürerken Galatasaray Meydanı'nda göründü.

Cumartesi Annelerinin eylem alanında bir eski başbakan

Gözaltına alındıktan veya kaçırıldıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan kişilerin ailelerinin oluşturduğu "Cumartesi Anneleri", bugün İstanbul Galatasaray Lisesi önünde 500'üncü kez bir araya geldi.

Haberin Devamı

500. eylem haftası olması nedeniyle gruba birçok sanatçı ve siyasetçi de destek verdi. CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Melda Onur da, Cumartesi Anneleri’ne destek için Galatasaray’a geldi. Melda Onur’un sosyal medya üzerinden paylaştığı bir fotoğraf ise büyük yankı yarattı. Onur’un, twitter hesabı üzerinden, “Galatasaray Cumartesi Anneleri topluluğunda bir Mesut Yılmaz görüldü...” diye yazarak paylaştığı fotoğrafta, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz da Galatasaray Meydanı’nda görülüyor.

SEÇİM İÇİN ORADAYDI
Mesut Yılmaz’ın kendi başbakanlık dönemine ilişkin kayıp iddialarını da dile getiren Cumartesi Anneleri’nin eylemi sırasında orada olması elbette garipti. Ancak Mesut Yılmaz’ın bugün Galatasaray Lisesi civarında olmasının nedeni bu eylem değil Galatasaray Spor Kulübü’nün lise binasında yapılan seçimli genel kuruluydu. Galatasaray Kongre üyesi olan Yılmaz, oy kullanmak üzere Galatasaray Lisesi’ne gelmişti.