Cumartesi 2010 yılının evlerinde sade hatlar, canlı renkler

2010 yılının evlerinde sade hatlar, canlı renkler

05.09.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Mobilyaların ve ev eşyalarının da modası var. Bu yılın trendlerini markalara ve tasarımcılara sorduk. Kimi Uzakdoğu esintileri bekliyor, kimi “sadeleşeceğiz” diyor.

2010 yılının evlerinde sade hatlar, canlı renkler

Gardıroplarımız gibi evlerimizin de sezonluk değişikliklere ihtiyacı oluyor zaman zaman. Örneğin çiçekli masa örtüleri yazın gelişini, kanepe üzerine atılan el örgüsü battaniyeler de kışın kapıyı çaldığını anlatır. Acaba bu sezonun getirdiği değişiklikler neler? Evinizi kışa hazırlamanız için önde gelen markalarına 2010 ev dekorasyonu trendlerinin neler olacağını sorduk. Aldığımız cevaplara göre 2010’da evler sadeleşecek, geleneksel desenler ağırlık kazanacak ve renk olarak ya çok canlı ya da oldukça soluk tonlar tercih edilecek.


“Uzakdoğu esintileri bu yıl de kendini hissettiriyor”

Haberin Devamı

Eda Kehale / Habitat Pazarlama ve İletişim Müdürü

2010 yılının evlerinde sade hatlar, canlı renkler

- Bu sezonun dikkat çekecek uygulamalarının başında, geleneksel desenlerin büyütülerek mobilyalara ve aksesuarlara yansıtılması geliyor. Ayrıca Uzakdoğu esintileri de kendini giderek daha kuvvetli hissettiriyor. Japon çay takımları, çay kutuları, suşi yapım setleri ve servisleri günlük hayatımızda yerini almaya başlıyor.
-Sezonun favori renkleri olarak fuşya, kabak sarısı, çini mavisi, pancar moru ve mandalina turuncusu gibi canlı renkler ile taş beyazı, petrol mavisi ve antrasit gibi onları dengeleyen renkleri sayabiliriz. Kumaşlarda kadife her zamanki gibi moda. Ayrıca organik pamuktan üretilmiş tekstil ürünleri ve yastıklar revaçta.
-2010’da değişiklik isteyenler, mutlaka ahşap ve taşın birlikte kullanıldığı ürünlere göz atmalı. Evlerine minik aksesuarlarla yeni hava katmak isteyenler, işlemeli yastıkları deneyebilir.
-Bu sezon İtalyan tasarımcı Paola Navone’nin öne çıkacağını düşünüyorum. Özellikle Uzakdoğu’dan ilham alarak ürettiği koleksiyonu görülmeye değer.

“Kriz insanların evlerini sadeleştirmelerine neden oldu”

Haberin Devamı

Derin Sarıyer / Derin Design tasarımcısı

2010 yılının evlerinde sade hatlar, canlı renkler

-Önümüzdeki sezon mutfak, yemek ve oturma bölümleri bir arada kullanılacak. Bu da mobilyaların dayanacakları duvarların azalması nedeniyle daha kullanışlı ve estetik olmalarına yol açacak.
-Kriz insanların farkında olarak ya da olmayarak temel arzularına dönüp çevrelerini de sadeleştirmelerine neden oldu. Özellikle evde kullanılan sofa ve koltuklarda düz kumaşlara, masa ve sehpalarda doğal kaplamalara yönelme söz konusu.

Modern tasarımlara geleneksel çizgiler
2010 yılının evlerinde sade hatlar, canlı renkler

-Son yıllarda karşımıza çıkan trendlerin ortak noktası ya geçmişten ya da gelecekten ilham almaları. Bu kış da el sanatlarından ya da antikalardan ilham alınacak.
-Bu sene ya çok canlı (neon, elektronik renkler, fuşyalar, sarılar, yeşiller) ya da daha cool renkler tercih edilecek. Biz Mudo Concept olarak nefti yeşiller, koyu lacivertler ve kahve tonları gibi kışın ağırlığına yakışacak geleneksel renkler kullanmayı tercih ettik.
-Evinizin konseptine zıt olsa da antika görünümlü, eskiyi anımsatan, el işçiliği ürünü bir mobilyanız olmalı.
-Modern tasarımlar yapsa da Arik Levy geleneksel çizgiden esinlendiği için takip edilebilir.


“Eski eşyaların yeni yorumlarını evlerimize taşıyacağız”
-Önümüzdeki sezonda ön plana çıkacak trendler güçlü desenler ve keskin hatlı heykelvari mobilyalar ile tam zıttı romantik, yuvarlak hatlı olanlar. Anneannemizin evinde gördüğümüz eski eşyaların yeniden yorumlarını evlerimize taşıyacağız.
-Sonbahar-kış sezonunda kalın kanvas, kaba derilerden yapılmış mobilyalarla bunların tam zıttı olan parlak, teknolojik, gelecekten fırlamış gibi tasarımlarla karşılaşacağız. Mobilyalarda genel olarak koyu rengin hakimiyeti söz konusu.
-Bizce 2010 evinin olmazsa olmazı, kılıflarını değiştirdiğinizde bambaşka bir görüntüye bürünen kanepeler ve tabii ki renkli kitaplıklar.

“Uzun kanepeler ön planda”

2010 yılının evlerinde sade hatlar, canlı renkler

Koleksiyon Mobilya

-Bu yılın trendi gündelik hayatın stresli koşuşturmalarının sonunda kendinizi doğadaymış gibi huzurlu hissedeceğiniz dingin mekanlar. Evlerdeki doğal dokular, renkler ve objeler doğa özlemimizi bir nebze olsun tatmin edecek. Bu nedenle çevre dostu ve el yapımı ürünler 2010’da da popülerliğini koruyacak.
-Doğal, boyasız ya da organik boyalı kumaşlar, doğayı evlere taşıyacak bitkisel desenler tercih edilmeli. Taş ve kum bejleri, yosun renkleri, okyanus maviler sık sık karşımıza çıkabilir.
-Konforun ön planda olduğu uzun kanepeler, farklı renk ve desenlerde yastıklar ve çiçekli puflar bu sezonun olmazsa olmazları.
-Öne çıkan tasarımcılarsa Paola Navone ve Patricia Urquiola.