Cumartesi 40 derece sıcaklıkta içsel yolculuk

40 derece sıcaklıkta içsel yolculuk

29.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

40 derece sıcaklıktaki bir ortamda 26 hareketle yapılan bikram yoga, daha kolay esneyip rahatlamayı ve daha çok hafiflemeyi sağlıyor

40 derece sıcaklıkta içsel yolculuk

Hint asıllı ünlü yoga eğitmeni Bikram Choudhury, birbirini takip eden 26 farklı hareket ve iki nefes egzersizinden oluşan hatha yoga pozisyonlarını geliştirdi. Hindistan’da insanların yaz sıcağında daha iyi esneyip yoga yapabildiklerini gözlemleyince egzersizlere bir de 40 derecelik bir sıcaklık ekledi.
Bikram yoga olarak adlandırılan bu türün Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi ise Ayşe Erenel. Eğitimini Choudhury’den almış Erenel. Etiler’de açtığı 40 Derece Bikram Yoga adlı merkezde 40 derece sıcaklık verilen aynalı bir stüdyoda 90 dakika boyunca yoga yaptırıyor. Erkeklerden de çok ilgi gördüklerini söyleyen Erenel “40 derece denince insanların gözü korkabilir, korkmasın. Zaten yaz aylarında o sıcaklıklarla boğuşuyoruz, bedenimiz buna alışık” diyor.
Erenel, kalp sorunu, sıcaklıktan etkilenecek herhangi bir rahatsızlığı olmayan 60 yaşına gelmiş birinin bile rahatlıkla bikram yogayı yapabileceğini söylüyor. Yoganın temeli olan içsel yolculuğa bu kez 40 derecede çıkılmasının nedeni ise insanların o sıcaklığın verdiği rahatlama ile daha kolay esneyip terledikçe kendilerini daha arınmış ve hafif hissetmeleri. Her gün ders verilen merkezde 50 liraya iki haftalık tanışma paketi ile 150 liralık bir ay boyunca sınırsız yoga dersi paketi de var.

Haberin Devamı

40 derece sıcaklıkta içsel yolculuk

Yurt dışında Bikram yoga eğitmenliği yapan Samantha Lockwood da bir süre Etiler’deki merkezde yoga severlere ders verecek.