Cumartesi 80’lere ışınlanıyoruz

80’lere ışınlanıyoruz

15.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

2019 kışı, 80’li yılların rahat ve sportif tarafını değil, feminen ve iddialı tarafını yeniden benimseme sezonu olacak. Vatkalara, asimetrik kesimlere ve neon renklere hazır olun. Giyinirken çok eğleneceksiniz.

80’lere ışınlanıyoruz

Bazen eski fotoğraflara bakılıp o dönemde giyilen kıyafetlere hayret ediliyor, bazen gardıroplarımızı yepyeni form ve materyallerle tanıştıran o günler gülümseyerek anılıyor. Ancak şu kesin ki, moda dünyası 80’leri unutamıyor. Eh; maksimalizmin, renk cümbüşlerinin ve ihtişamın yeniden zirveye oynadığı şu günlerde, ‘80’lerin stil arşivlerine göz atmamak da olmazdı zaten. Birkaç sezon önce taytları, kısa üstleri ve bel çantalarını yeniden hayatımıza sokarak ‘80’lerin sportif yanını öne çıkaran tasarımcılar, bu defa aynı dönemin daha feminen, eğlenceli ve cazibeli yönleriyle karşımızda. Saint Laurent’dan Balmain’e, Balenciaga’dan Alexander Wang’e, Tom Ford’dan Versace’ye herkes bu diskoda.

Haberin Devamı

80’lere ışınlanıyoruz

Collins’ten ilhamla

‘80’li yılların popüler dizisi “Hanedan”da (Dynasty) Alexis karakterini canlandıran Joan Collins, o dönemin modasını kusursuzca yansıtan bir ikon. Hem ekranda hem de özel hayatında vatkaları, ışıltıları, çarpıcı renkleri ve asimetrik kesimleri çok seven Collins’in eski fotoğraflarına göz atarak ilhamı tam kaynağından alabilirsiniz.

80’lere ışınlanıyoruz

80’lere ışınlanıyoruz