Cumartesi “90’ların anlayışıyla rock yapıyoruz”

“90’ların anlayışıyla rock yapıyoruz”

02.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Dört arkadaştan oluşan rock grubu Fiks’in “İlk Perde” adlı ilk single’ı önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak

“90’ların anlayışıyla rock yapıyoruz”

İzmitli rock grubu Fiks, birbirini çocuk yaşlardan tanıyan dört arkadaştan oluşuyor. Grup alternatif rock yapıyor. Daha önce Badem ve Özlem Tekin konserlerinde de ön grup olarak sahneye çıktılar. 90’lı yılların rock anlayışıyla müzik yaptıklarını anlatan Fiks grubunun davulcusu Arman Atun, “Biz 90’ların müziğiyle, Bon Jovi, Guns N’ Roses, Metallica, Nirvana, Pearl Jam gibi önemli grupların şarkılarıyla büyüdük. Dolayısıyla bu müziklerden etkilendik ve kendi müziğimize de yansıtmaya çalışıyoruz” diyor...
Şu an ise önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan “İlk Perde” isimli ilk single’larının heyecanını yaşıyorlar. Öztop Müzik etiketli bu single’daki iki şarkının söz ve müziği de gruba ait. “Arda ve İlker besteleri yapıyor, ben de Mert ile şarkı sözlerini yazıyorum. Albümümüzü ise şubat ayında piyasaya çıkarmayı düşünüyoruz. Ünlü isimlerle düet yapmayı da planlıyoruz” diyen Arman Atun Fiks grubu ile ilgili sorularımızı yanıtladı...


Nasıl bir araya geldiniz?
Hepimiz çocukluk arkadaşıyız. İzmit’te yaşıyoruz. 1995’ten beri beraberiz. Kimi zaman birlikte, kimi zaman yalnız birtakım barlarda sahneye çıktık. Ben davul çalmaya ortaokulda başladım. Sahneye ilk olarak 20’li yaşlardayken çıktık. Üniversiteyle birlikte sahne çalışmalarımız hızlandı. Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldum. İlker Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun, Mert İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Sahne Sanatları Bölümü’nde okudu. Arda ise Trakya Üniversitesi’nde turizm okuduktan sonra İşletme Bölümü’nü bitirdi.

Haberin Devamı

Çok farklı alanlarda eğitim görmüşsünüz...
Evet. Ama ortak noktamız müzik. Ancak kendi mesleğimizi de yapıyoruz. Ben mesela özel bir şirkette finans bölümünde çalışıyorum. İlker bir şirkette kalite bölümünde mühendis olarak çalışıyor. Arda catering sektöründe, Mert de bir spor merkezinde müşteri temsilcisi. Kendi mesleğimizi de yapıyoruz ancak gönül verdiğimiz bir diğer işimiz de müzik.


“Badem ve Özlem Tekin konserlerinde panik değil, heyecan yaşadık”
“Fiks” adı nereden çıktı?
2001 yılında ilk olarak Mary Jane adıyla barlarda sahneye çıktık. Ancak daha sonra kolay olması açısından Türkçede kullanılan bir isim bulmaya karar verdik. “Fiks” de aslında güncel hayatta çok kullanılan bir kelime. Pek çok anlamı var ancak “Sonucu önceden belli olan hedef” anlamına gelmesi bizi özellikle cezbetti. Çünkü bizim de hedeflerimiz var, bu alanda ilerlemek istiyoruz. Fiks adıyla 2009 yılından beri sahneye çıkıyoruz.

Badem ve Özlem Tekin konserlerinde ön grup olarak sahneye çıkarken heyecanlandınız mı?
2009 yılında düzenlenen Kocaeli Üniversitesi’nin bahar festivalinde onlarla birlikteydik. Sahneye alışkın olduğumuz için panik olmadık ama çok güzel bir duyguydu bu önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşmak. Keyifli bir heyecan vardı.

Başka kimlerle aynı sahneyi paylaşmak isterdiniz?
Manga, Duman, Kurban, Yüksek Sadakat ya da Şebnem Ferah gibi isimlerle Türkiye’de aynı sahneyi paylaşmak istemeyecek bir müzisyen tanımıyorum. Keşke böyle değerli isimlerle bir gün bir araya gelsek.