Cumartesi Adı gibi şeker bir bayram için

Adı gibi şeker bir bayram için

18.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeme, içme ve yaşam dergisi Gourmet&Styling yaz sayısında, bayramda konuklarınıza sunmak için kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz çikolata ve şeker tarifleri verdi. İşte onlardan ikisi...

Adı gibi şeker  bir bayram için

Bayram şekeri

Haberin Devamı

MALZEMELER (10-12 kişilik)

-250 gr toz şeker
-300 ml krema
-60 gr bal

-25 gr tereyağı
-1.5 gr vanilya
-Deniz tuzu

Hazırlanışı

-Isıya dayanıklı, kare şeklinde, 18 santimetrelik bir fırın kabını (kek kalıbı da olabilir) iyice yağlayın. Kabın içine dört bir yanından dışarı taşacak şekilde yağlı kağıt serin ve üzerini iyice yağlayın.

-Toz şeker, krema, bal, tereyağı ve vanilyayı çelik bir tencereye koyun. Orta ısıda sürekli karıştırarak ısıtın. Karışım köpürmeye başladıktan sonra rengi koyulaşırken küçük bir parça alıp soğuk suya atın. Sert bir top şeklini alınca karışımı ateşten alın, tel bir süzgeçten süzerek kabın içine dökün. Eşit bir şekilde dağılması için kabı mutfak tezgahına birkaç defa hafifçe vurun.

Haberin Devamı

-10 dakika kadar soğutun. Ardından deniz tuzuyla süsleyin. 3-4 saat bekledikten sonra kalın ve düz bir bıçağı yağlayıp istediğiniz boyutta kesin. Minik şeker paketleriyle paketleyip servise hazır hale getirin.

Bayram çikolatası

MALZEMELER (10-12 kişilik)

-50 gr kabuksuz fındık

-50 gr kavrulmuş Antep fıstığı içi

-50 gr kabak çekirdeği içi

-260 gr bitter çikolata

Hazırlanışı

- Fındıkları bir tencerede hafif ateşte 4-5 dakika kavurun. Kabak çekirdeğini de hafif kızıl rengini alana kadar kavurun. Kavrulmuş Antep fıstığının kabuklarını soyup hepsini bir kaba alın.

-18 santimlik kare bir kek kalıbının içine iki yanından dışarıya taşacak şekilde yağlı kağıt serin. Çikolata parçalarını ince doğrayın, benmari usulü eritin ve kalıbın içine dökün. Hava kabarcığı kalmaması için kalıbı mutfak tezgahına birkaç defa hafifçe vurun. Kuruyemiş karışımını çikolatanın üzerine serpin ve buzdolabında bekletin.

-Sertleşen çikolatayı kalıptan çıkardıktan sonra düz bir bıçakla kesin. Hazır olan çikolataları minik minik paketleyip servise hazır hale getirin.

Hem eve hem misafirliğe

Şekerlemeler çikolatalar...

-Godiva’nın 2015 Bayram Koleksiyonu’nunda el yapımı pralin ve trüfler, Osmanlı motiflerinden esinlenerek tasarlanan kutularda satılıyor. Fiyatı 85 TL.

-Nar Gourmetbayram için lokum, akide şekeri, badem ile fıstık ezmesi gibi geleneksel Anadolu tatları sunuyor. Tahin-pekmezli cevizli, güllü, incirli-cevizli gibi çeşitleri olan lokumlar bayram indirimiyle 450 gram fiyatı 29 TL.

Haberin Devamı

-Vakko Chocolatebayram için klasik ürünlerinin haricinde hurmalı ve kestaneli çikolata da üretti
Kahveli, bademli, Hindistan cevizli, fındıklı gibi çeşitlerinden oluşan Karışık Praline’in kilogram fiyatı 275 lira. Ayrıca bazı çikolata seçeneklerinde Vakko Online Shop’taki indirimli fiyatlardan yararlanabiliyorsunuz. 400 gr Hurmalı indirimli 119.25 TL.

-Saray, sütlü ve bitter madlen gibi çeşitlerinin yanı sıra bayrama özel içi krema ve fındık dolgulu Cevher çikolatayı sunuyor. Fiyatı 11-13.50 lira arasında.

-Five O’Clock’un yeni çikolata koleksiyonu Five Senses by Five O’Clock’ta madlen çikolata, nar aromalı çifte kavrulmuş lokum, içinde farklı çeşitlerin olduğu spesiyal çikolata ve çikolata kaplı fıstıklı lokum var.

-Koska bayram kutlamaları için çikolata kaplı fıstıklı lokum ile çikolata kaplı portakal ve limon aromalı lokum lezzetlerini sunuyor. 140 gram çikolata kaplı fıstıklı lokum nazar boncuklu Koska mağazalarında 6.50 TL.

Yazarlar