Cumartesi Afiyetle yiyin!

Afiyetle yiyin!

25.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hiç çiçek yediniz mi? Yenilmesinde sakınca olmayan çiçekler yetiştiren Erüst firmasının sahibi Mustafa Erüst anlattı...

Afiyetle yiyin

Evet, “yenilebilir çiçek” diye bir şey var. Üstelik bunları yetiştiren bir firma da var ülkemizde. Erüst firmasının sahibi Mustafa Erüst, “Dünyanın dört bir yanında yemeklerin sunumunda ya da aromaları için çiçekler kullanılıyor” diyor. 2000’li yıllarda yenilebilir çiçek yetiştirmeye başladığını anlatan Erüst, “Artık Türk mutfağında da oldukça geniş bir kullanımı var bu çiçeklerin” diyor. Fakat bu çiçeklerin dekoratif amaçlı kullanımı daha yaygınmış.

Türk damak tadına uygun çiçekler yetiştirmeye dikkat ettiklerini anlatan Erüst, “Ürettiğimiz çiçeklerin 12 ay, satış noktalarımızda tedarik edilebilir olması gerekiyor. Bu çok önemli bir konu bizim için. Başlıca çiçek türlerimiz: Soğan çiçeği, kabak çiçeği, mini karanfil çiçeği, beyaz ve mor viola, salatalık çiçeği, erik çiçeği, tatlı bahar çiçeği, fasulye çiçeği, menekşe çiçeği, kristal çiçeği, latin çiçeği ve herkesin gözdesi olan elektrik çiçeği” diyor. Hiçbir kimyasal ilacın çiçek üretiminde kullanılmadığına dikkat çeken Erüst, son üç yıldır yaptğı işlerle kendinden söz ettiren ünlü şefleri davet ettiklerini ve tat eşleştirmeleri konusunda atölyeler düzenlediklerini söylüyor.