Cumartesi Akmerkez’in yeni gözdesi Take A Seat

Akmerkez’in yeni gözdesi Take A Seat

31.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akmerkez’in yemek katında alışılagelmiş food court mantığını tamamen değiştiren Take A Seat’te günün her saati kendinize göre lezzetler ve özellikle keyif bulmanız mümkün

Akmerkez’in yeni gözdesi Take A Seat

Ne yesek” motto’suyla yola çıkan üç ortak Sedef Tengizman, Cenk Tavukçuoğlu ve Ayhan Cöner’in ortaklık yapısını oluşturduğu Take A Seat, “Ne zaman yesek?”, “Nerede yesek?”, “Nasıl yesek?”, “Neden yesek?” sorularının yanıtını tek bir mekanda veriyor. Akmerkez’de yaşam alanı olarak adlandırılan mekan kapalı alan, teras alternatifi ve 7 farklı restoran seçeneğiyle alışılagelmiş AVM yemek katı ezberini bozuyor. Tasarımlarındaki detaylarla fark yaratan Take A Seat’i ortaklarından Cenk Tavukçuoğlu’yla birlikte gezdik. Toplam 7 farklı istasyondan oluşan mekanda Chet, Filozofi, Meal Tray, Village, Papa Forni, Fine Kids ve Take Me Home bulunuyor. Güne başlarken sıcacık poğaçalarınızı ya da kendi hazırlayacağınız sandivicinizi Papa Forni’den alabilir, öğle arasında Filozofi’ye uğrayıp şahane kahve ve tatlılarını tadına bakabilirsiniz. Sütlü kahve sevenler için Cortado’yu denemelerini öneririm... Meal Tray ise Türkiye’de ilk defa kullanılan buharda atmosfer basıncında pişirme teknolojisi ile sağlıklı menüleri ekolojik tabaklarda 90 saniye içinde hazırlayarak fark yaratıyor. Meal Tray’in denenmesi gereken lezzetleri arasında kuskuslu somon ve tavuk biryani bulunuyor. Salata çeşitlerine farklı sos ve taze filizlerle canlılık katıp, lifli smoothieler, detoks meyve ve sebze suları sunan Village, wellness dünyasının kapılarını misafirlerine aralıyor. Merak uyandıran tasarımıyla Chet, Take A Seat’teki diğer alanlardan farklı olarak masaya servis restoran olarak hizmet veriyor. Alkollü alkolsüz içeceklere ve değişik lezzetli yemeklere ev sahipliği yapan Chet’in tasarımı Avrupa’da bir restoran algısı yaratıyor. Tavukçuoğlu menü konusunda iddialı olduklarını söylese de asıl hedeflerinin misafirlerin kendilerini keyifli hissetmeleri için tasarımda fark yaratmak olduğunu anlatıyor. Öyle ki mekandaki küçük ayrıntılar bir araya geldiğinde, AVM’de olmanıza rağmen kendinizi dışarda hissettiren bir konsept oluşturuyor.

Haberin Devamı

Çocuk dostu restoran

Akmerkez’in yeni gözdesi Take A Seat

Take A Seat 7 farklı mekanından birini de çocuklar için ayırmış. Chet’in oturma alanından görülebilen Fine Kids’te çocukların iyi beslenme ve sağlıklı yaşam dünyasına adım atmaları sağlanıyor. Özel dizayn edilmiş lezzetli menüleri, eğitici workshop’lar ve keyifle vakit geçirebilecekleri oyun alanları bulunuyor. Chet’in hemen önünde yer alan barında günün her saati farklı kokteyller ve içkiler bulmak mümkün. Üstelik Chet bir AVM’nin içinde olmasına rağmen gece 2.00’ye kadar servis veriyor. Barında özel DJ’ler eşliğinde partiler verilip doğum günleri kutlanabiliyor.

Ve son olarak vakti kısıtlı olan misafirlerini de unutmayan mekan, Take me Home istasyonunda Papa, Village ve Meal Tray bünyesinde günlük tazelikteki ürünlerin paketlenmiş hallerini raflarda sunuyor. İstasyonlar içerisinde görebileceğiniz tasarım ürünler aynı zamanda burada da satılıyor.

Haberin Devamı

Akmerkez’in yeni gözdesi Take A Seat

Toplantıda yeni trend

7 farklı konseptin yanı sıra çalışanları unutmayan mekanın hemen hemen her yerinde bilgisayarınızı koyup, rahatlıkla prizlere ulaşabileceğiniz geniş masalar mevcut. Dileyenler girişinde “I am The Ceo of My Life / Hayatımın Ceo’su Benim” yazan toplantı odasında 15 kişiye kadar toplantılar organize edebilir, yiyecek ve içecek servisini bu salona isteyebilir. Toplantı arası için de farklı oturma gruplarıyla enerji veren ve ıstıcılarla sıcak tutulan terasında kahve içilebilir.