Cumartesi Alışveriş, müzik ve eğlence birarada

Alışveriş, müzik ve eğlence birarada

09.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 2’inci kez düzenlenen İstanbul Shopping Fest, indirimleri ve etkinlikleriyle şehri kocaman bir alışveriş merkezine dönüştürecek

Alışveriş, müzik ve eğlence birarada

İstanbul dün Taksim’deki Hadise konseriyle başlayan İstanbul Shopping Fest (İSF) ile 21 günlük bir alışveriş festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl ikinci kez düzenlenen festivalin amacı adı üzerinde; alışverişi canlandırmak, İstanbul’u özellikle yabancı turistler için cazip bir alışveriş noktası haline getirmek. 29 Haziran’a kadar sürecek organizasyonda mağazalarda etkinlikler, indirimler, çekilişler düzenlenecek. Sokaklarda partiler, konserler verilecek.

Festival heyecanı bugün saat 11.00-14.00 arasında İstiklal Caddesi’nde, ve 17.00-19.00 arasında Bağdat Caddesi’nde düzenlenecek yürüyüşle başlıyor. Alışverişkolikler için günün en eğlenceli bölümlerinden biri de Trump Towers ve Optimum Alışveriş Merkezleri’nin sabah 2’ye kadar açık kalacak olması. Trump Towers’a gidenler Ozan Doğulu’dan canlı performans, Tanrılar Okulu kitabının yazarı Stefano D’anna ile söyleşi gibi etkinliklere de katılabilecek. Ayrıca normalde saat 22.00’ye kadar açık olan Avm’ler festival boyunca 23.00’e kadar hizmet verecek. Can Bonomo ise saat 22.00’de Carrefour SA Maltepe Park’ta sahne alacak.

Festival kapsamında pek çok marka alışveriş yapanlara sürprizler hazırlıyor. 11 Haziran’da Yargıcı’dan 150, 200, 300 TL ve üzeri alışveriş yapanlar hediyeler kazanacak. Swarovski festival boyunca 350 TL ve üzeri alışverişlerde makyaj aynası hediye ederken, Boyner’in 500 TL ve üzeri alışverişlere hediyesi valiz. Festival boyunca Mudo City’lerden alışveriş yapanlar tüm ürünlerde yüzde 50’ye varan indirim avantajının yanı sıra nakit ödemelerde ve tek çekimlerde yüzde 10 indirim daha kazanabilecek. Beymen, de seçili ürünlerde yüzde 35 indirim fırsatı sunmasının yanı sıra kasada sürpriz 250 TL’lik ürünlerle de alışveriş keyfini hareketlendiriyor. Demsa Group da Guess, Charles&Keith, Mothercare ve Laura Ashley gibi markalarında sunacağı yüzde 50’lik indirimlerle festivale dahil olacak. Elbette indirimler yalnızca kılık kıyafetlerle sınırlı değil. Tepe Home mağazalarındaki mobilya ve bahçe ürün gruplarındaki yüzde 40 oranındaki indirim İstanbul Shopping Fest için 29 Haziran tarihine kadar uzatıldı.

Fırsatlar yalnızca alışveriş merkezlerine gidenler için değil. İnternette de özel fırsatlar var. Markafoni, Beyoğlu Tünel Meydanı ve Bağdat Caddesi Suadiye Zara önüne dev Markafoni alışveriş çantaları yerleştiriyor. Önünde fotoğraf çektirip acikhava@markafoni.com adresine gönderen ilk 10 kişi, her gün 20 TL indirim kuponu kazanacak.

Haberin Devamı

Alışveriş tüyoları

İndirimlerin büyüsüne kapılıp zararla çıkmamak için bu tüyolara kulak verin:

* Festival boyunca özel indirim sunan çoğu markanın fırsatları tüm şubelerinde geçerli. Fakat bazen tek bir noktadaki mağazaya özel de olabiliyor. Bu yüzden alışveriş yapacağınız noktaya gitmeden önce mağazayı arayıp indirimlerin orada geçerli olup olmadığını sorabilirsiniz.

* Festivalin üç hafta süreceğini unutmayın. Almak istediğiniz şey konusunda kararsızlık yaşarsanız, kendinize zaman tanıyın.

* Yaz henüz tam anlamıyla başlamadı, yani bu festival tatil alışverişi yapmak için de iyi bir fırsat. Yine de tatiliniz Ağustos ayına denk geliyorsa, o zamana kadar fiyatların daha da düşeceğini unutmayın deriz.

* Kalabalıktan etkilenmemek için alışveriş merkezlerine ya çok erken ya da ya da kapanış saatlerine yakın gitmeye çalışın.

* Festivaldeki gelişmeleri günlük olarak takip etmek için İSF’nin gazetesi mahiyetindeki ishopdaily’i takip edebilirsiniz. (istshopfest.com’da yayımlanıyor.)

Haberin Devamı

Alışveriş, müzik ve eğlence birarada


Moda

Yaz tatiliniz için henüz mayo ya da bikininizi almadıysanız Shopping Fest indirimlerini kaçırmamanızı öneririz.

Shopping Fest’e giderken ne giymeli?

Festival stilini de amaca uygun tutmakta yarar var. Kolay giyilip çıkarılabilen ayakkabılar ve düz elbiseler her zaman en ideal alışveriş kombinidir. Önce alışveriş yapıp sonra etkinliklere katılmayı planladığınız günlerde biraz daha şık olmak için yanınızda topuklu ayakkabı taşıyabilirsiniz. Elinizde pek çok mağazadan alacağınız poşetlerle gezmemek ve çevreye zarar vermemek içinse kendinize büyük bir kanvas çanta edinmenizde yarar var.

Yorulana ayak masajı, alışveriş merkezine servis

The Marmara Şişli’nin odalarında festival süresince kişiye özel alışveriş çantaları bulunacak. Trump Towers AVM de orada konaklayacak misafirlere indirimler sunuyor. The Ritz-Carlton’ın festivale özel paketine spada uygulanacak
30 dakikalık ayak masajı ve açık büfe kahvaltıyı dahil ederken Mövenpick de günde iki kere İstinyePark’a servis kaldıracak.

PROGRAM

Haberin Devamı

8 Haziran 19:00 - 00:00
Taksim Konseri
DJ Funky C
Zalinde Dans Topluluğu
Grup Model
Hadise
9 Haziran 11:00 - 14:00 İstiklal Caddesi Korteji
9 Haziran 17:00 - 19:00 Bağdat Caddesi Korteji
9 Haziran 19:00 - 02:00 Trump Towers AVM-İSF Alışveriş Partisi
15 Haziran 19:00 - 23:00 ISF-ING BANK Bağdat Caddesi DJ Parti
15 Haziran 19:00 - 23:30 Sultanahmet Konseri
DJ Performans Hüsnü Şenlendirici ve Suyun Rüyası Shaman
16 Haziran 19:00 - 02:00 Akmerkez ve Buyaka AVM-İSF Alışveriş Partisi
20 Haziran 19:00 - 23:00 Nişantaşı DJ Parti
22 Haziran 19:00 - 23:00 Bakırköy Özgürlük Meydanı DJ Parti
23 Haziran 19:00 - 02:00 Metrocity ve Akbatı AVM-ISF Alışveriş Partisi
27 Haziran Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi Nancy Ajram Konseri

Konserler, özel gösteriler devam edecek

Festivaldaki etkinlikler yalnızca ilk günle sınırlı değil. 15 Haziran akşamı Sultanahmet Meydanı’na kurulacak dev sahnede Shaman Dans Tiyatrosu’nun “Buluşma” adlı gösterisi sahnelecek.


Aynı akşam NGI Bank da Bağdat Caddesi’ndeki Marks&Spencer’ın önünde saat 19.00’da başlayacak bir sokak partisi düzenliyor. 16 Haziran’da ise Akmerkez’de MFÖ, Atiye, Model, Canan Anderson konserleriyle resmen yıldız yağmuru var. 20 Haziran’da Nişantaşı, 22 Haziran’da Bakırköy’de düzenlenecek soksk partilerinin ardından 27 Haziran’da Harbiye Açıkhava Sahnesi’ndeki Nancy Arjam konseriyle festivalin özel etkinlikleri sona erecek.

Haberin Devamı

Can Bonomo ve Ozan Doğulu da Shopping Fest kapsamında sahne alacak isimler arasında.