Cumartesi Annelerin hayatı kolaylaşıyor

Annelerin hayatı kolaylaşıyor

30.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hem küçük çocuk sahibi bir anne olarak hem de işim gereği bebek bakımı ve çocuk gelişimiyle ilgili teknolojik yenilikleri yakından takip ediyorum. Bunları sizinle de paylaşmak istiyorum

Annelerin hayatı kolaylaşıyor

Kıyafetten pusete her şey

Haberin Devamı

Çocukların ihtiyaçları hiç bitmiyor, hepimiz onlara en iyisini almak istiyoruz. Bir yandan da paramızı çocuğumuzun kıyafetine, ayakkabısına değil, onun gelişimine, eğitimine, okuyacağı kitaplara harcamayı arzu ediyoruz. İşte size bu konuda yardımcı olacak bir önerim olacak: Kidimami uygulaması.

Sitede hem anne-babalar çocukları için yeni ve iyi durumdaki eşyaları kolaylıkla bulup güvenle satın alabiliyor hem de bebek ve çocuklar için el emeği ürünler geliştiren girişimcilerin ürünlerini bulabiliyorlar. Giyimden bebek arabasına, mobilyadan oyuncağa ya da anne/hamile ürünlerine kadar bebek, çocuk ve ebeveyne dair her türlü ürünü satabiliyor ve alabiliyorsunuz. Hem paylaşım hem aile ekonomisine katkı sağlayan uygulama şu anda sadece App Store’da, yakında Android’de de olacak.

Haberin Devamı

Taze annelere ve anne adaylarına

LC Waikiki anneler ve bebekleri için, Acıbadem Fulya Hastanesi’nin uzman hekim kadrosuyla birlikte, özel bir mobil uygulama ve blog’u hayata geçirdi. Yeni doğum yapmış annelere ve hamilelere yönelik olan “LCWbaby”; aşı hatırlatmalarından, hamilelik döneminde kilo kontrolüne kadar anne adayları ve bebeklerin ihtiyacı olan tüm bilgileri içeriyor. Ayrıca
lcwbaby.com’dan hamilelik sırası ve doğum sonrasıyla ilgili tüm konularda, konunun uzmanları tarafından hazırlanmış güncel içeriklere ulaşılabiliyor.

Telefonunuza ücretsiz yükleyebileceğiniz uygulama sayesinde hamileliğiniz süresince bebeğinizin haftalık gelişimini takip edebiliyor, fotoğraflarınızı arşivleyebiliyor ve bebeğinizin doğum tarihini öğrenebiliyorsunuz. Bebeğinize isim seçme konusunda da size fikir veren uygulama aynı zamanda bebeklerin 24 aya kadar olan gelişimleri konusunda da aylık detaylı bilgiler veriyor. Mobil uygulamayı Appstore ve GooglePlay’den “LCWbaby” ismiyle ücretsiz olarak indirebilir, blog’u www.lcwbaby.com sayfasından takip edebilirsiniz.

Alfabeyi oyunla öğrenecekler

Bir mobil uygulama olan KidoKelime beş farklı bölümden oluşuyor; Alfabe, Kelimeler, Sesi Bul, Harfi Bul ve Yapboz. Çocuklar, Alfabe ile küçük ve büyük harfleri görerek ve duyarak öğrenme pratiği yapabilirler. Kelimelerin hangi harflerden oluştuğunu anlayabilirler. Çocuklar üç yaşından itibaren kendi kelime dağarcıklarını oluşturmaya başladıkları ve kelimeleri kendilerine özel seslerle birleştirip bunu bir oyuna çevirdiklerinden Sesi Bul kısmı bu konuda miniklere yardımcı olabiliyor.

Haberin Devamı

Bu uygulama çocukların düşünme, anlama, sıralama, sınıflandırma, ilişki kurma gibi zihinsel becerilerinin yanı sıra dil becerisini ve el-göz koordinasyonunu da geliştiriyor. Geçtiğimiz yaz güncellenen uygulamayla çocuklar dilin yapı taşlarını öğrenebilirler.

OnlIne aile dergisi

Geçtiğimiz günlerde Bebek Muhabbeti dergisi online yayın hayatına başladı. Bu dergi pdf formatında ya da bilgisayarınıza indirerek değil, online ortamda sayfalara tıklayarak okunuyor. Dergi, bebek bakımından hamileliğe, çocuk gelişiminden moda ve kültür sanata kadar anne-babaları ve çocukları ilgilendiren pek çok konuda röportajlar, haberler ve makaleler içeriyor. www.bebekmuhabbeti.com sitesinde...

Haberin Devamı

Bebekler daha kolay uyuyacak!

Oğlumun uzun süre kolik olması ve bu süreçte yaşadıklarımız birçok yazımın konusu olmuştu. Bizim evde akşamüzeri başlayan ağlama krizleri gece geç saatlere kadar sürüyordu. Takdir edersiniz ki onu sakinleştirmek ve bu süreçte benim de sakin kalmam oldukça zor oluyordu. Profilo’nun annelerin yardımına koşan bir mobil uygulama çıkardığını öğrenince yolu kolikten geçen ya da bebeği uykusuzluk çeken tüm annelerle paylaşmak istedim.

Profilo Ninni Makinesi Mobil Aplikasyonu bebeğin kendini anne karnında hissetmesini sağlayan, “beyaz gürültü” olarak tanımlanan çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, kurutma makinesi ve saç kurutma makinesi gibi çeşitli ev aletlerinin seslerini bir arada sunuyor. Makine sesleri dışında, uygulamada bebekleri rahatlatan melodiler ve ninniler de yer alıyor. Hem Android hem de IOS cihazlardan ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz.