Cumartesi Annelerin hayatını kolaylaştıran ürünler

Annelerin hayatını kolaylaştıran ürünler

05.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her yeni anne hamilelik sürecinde başladığı alışveriş serüveninde aldığı ürünlerin çoğunu hiç kullanmadan kenara kaldırır. Ben sizinle faydalı olduğunu düşündüğüm, hayatınızı kolaylaştıracak ürünleri paylaşıyorum

Annelerin hayatını kolaylaştıran ürünler

Oğluma hamileliğimin son aylarında yavaş yavaş bebek odası hazırlığına başladım. Bu sırada internetteki listelerden ve çocuk sahibi arkadaşlarımın önerilerinden de faydalandım. Ancak oğlum doğduktan sonra her ürünün her anneye ve her bebeğe uygun olmadığını anladım. Alıp da kullanmadığımız birçok ürün oldu. Bunun yanı sıra alıp çok kullandığımız, memnun kaldığımız, hatta hayatıma kattığı rahatlık ve kolaylık sayesinde adını
her gün andığım ve onu kim tasarladıysa ona uzaklardan teşekkürlerimi sunduğum ürünler de var. Tatil planları yapılan şu günlerde evde ve tatilde faydalı olacağına inandığım bu ürünleri sizlerle paylaşmak isterim.

Haberin Devamı

Sefertası
Katı gıdaya geçtiğimiz zaman uzun süre gittiğimiz restoranlardan bir şey yemesini istemedim, zira hangi malzemelerin kullanıldığını bilmiyordum. Bu yüzden yemekleri yanımda taşıdım. Yemeklerin hem sıcak kalmasını hem de çantada dökülmemesini sağlayan bir sefertası aldım.

Seyahat kiti
Araba ile şehir içi ya da şehirler arası yolculukta oğlumun oyuncaklarını, kitaplarını, ıslak mendillerini, suyunu ve gerekli diğer eşyalarını araç koltuğunun arkasına, bebek koltuğunun önüne gelecek şekilde seyahat kitine yerleştiriyorum. Bu şekilde eşyaları hem derli toplu duruyor hem de gereken şeyi hemen buluyorum. Seyahat kiti ile birlikte araba koltuğunda uyuduğunda başı öne düşmesin diye boyuna takılan seyahat yastığı ve güneşten rahatsız olmaması için güneşlik de aldık. Artık arabada da rahat uyuyabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital derece
Dijital derece yeni doğandan itibaren kullanılabiliyor çünkü kulaktan ölçüm yapıyor. Birçok markanın piyasaya sunduğu dereceler bir-iki saniyede ateşi ölçüyor ve en son ateş derecesini de hafızasına alabiliyor. Pille çalışıyorlar ancak pillerini sık sık değiştirmeniz de gerekmiyor. Bu şekilde çocuğunuz uyurken bile sessizce ve onu rahatsız etmeden ateşini ölçebiliyorsunuz.

Kameralı bebek telsizi
İlk zamanlarda bizim evimiz küçük, telsize ne gerek var dediysem de bu ürün hayat kurtarıcılar arasında yer alıyor. Oğlum uyurken kameralı telsizi açıyorum ve mutfakta bir yandan onu izleyerek yemek yiyebiliyor, bilgisayar başında çalışabiliyor ya da evde başka işlerle uğraşabiliyorum. Geceleri de telsizi odamıza alıyorum. n

kaşık biberonlar
Her ne kadar soğuk algınlığını ballı, zencefilli süt ya da ıhlamur ile iyileştirmeye uğraşsam da oğluma ilaç vermek zorunda kaldığım da oldu. Çocuğunuza tadını beğenmediği bir ilacı verdiğinizde ufak çaplı bir ağlama krizi ile birlikte kafasını çevirmesiyle ilaç dökülebiliyor. Kaşık biberon olarak bilinen kaşıklar hayat kurtarıyor.

Büyüyen bebek yatağı
Oğluma hem beşik hem de ayrıca yatak almak yerine büyüyebilen, tekerlekli bir yatak tercih ettik. İlk üç ay beşik olarak kullandığımız yatak gündüz uykularında oğlumun odasında, akşamları ise bizim yatak odamızda durdu. Sonrasında ek parçaları koyarak yatağı büyüttük ve halen kullanıyoruz.

Haberin Devamı

Baston puset
Baston pusetlerin en büyük özelliği çok kolay kapanıyor ve tek omuzda taşınabiliyor olması. Bu sayede uçakla seyahatlere giderken check-in aşamasında pusetinizi vermeniz gerekmiyor, uçağa binene dek alanda pusetle gezebiliyorsunuz. Şehir içinde de her türlü aracın bagajına sığabiliyor, toplu taşımada az yer kaplıyor. Bazı modeller tam yatabildiği için bebekler rahat uyuyabiliyor. Güneşliği olan modeller de mevcut.

Yazarlar