Cumartesi Annenize lezzetli bir gün verin

Annenize lezzetli bir gün verin

08.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yarın Anneler Günü. Annenize vereceğiniz en değerli hediye ona ayıracağınız zaman. Onunla sohbet ederken içeceğiniz bir kahve ya da birlikte gideceğiniz bir brunch. Yanınızda çam sakızı çoban armağanı bir çikolata paketi ya da pasta götürürseniz hoş olur

Annenize lezzetli bir gün verin

Annelere “şıklık” yapan mekanlar
Kimi mekanlar annelere indirim yapıyor ya da ikramda bulunuyor. Le Pain Quotidien yarın anneleri, Kanyon ve İstinye Park’taki mağazalarında ücretsiz kahvaltıya bekliyor. İsterseniz annenizle aynı tabağı paylaşabilir ya da 19,50 TL ödeyerek kendinize kahvaltı tabağı sipariş edebilirsiniz. Gezi İstanbul’un 20 TL fiyatlı kahvaltısı yarın anneleriyle gelenlere yüzde 10 indirimli. Nişantaşı Den Cafe yarın 10.00-14.00 arasında annesi ve kayınvalidesi ile gelenlere Bellini şeftali kokteylini ücretsiz servis edecek. Brunch’ın fiyatı 40 TL. Nişantaşı Quick China’da suşiler ve bir kadeh sake sangria annelere ücretsiz ikram edilecek.


Bu yılın hediyesi tasarım pasta olabilir
Annenizle tatlı konuşup tatlı yiyeceğiniz bir Anneler Günü için pastaneler farklı tasarımlarda pastalar hazırlıyor. Pasta tasarım butiği Art Cafe’nin un ve şeker kullanılmadan badem ve fındık ile hazırlanan pastası ile anneniz formunu korumaya devam edebilir. İstediğiniz ebatta, katlı veya düz şekilde yaptırabileceğiniz bu pastaların dilimi 11 TL. Pelit’in çiçek bahçesi konseptiyle hazırladığı pastalar, muffin ve pancake’ler ile bugünü kutlayabilirsiniz. Beş kişilik buket pasta 65 TL. Beyaz Fırın’da satılan ve üzerinde “Canım Annem” yazan cupcake’lerin fiyatı 59 TL. Kahve Dünyası “Annem İçin” adı altında kalp şeklinde çikolatalarla dolu bir seri çıkardı. Fiyatlar 10 TL’den başlıyor.


Otellerdeki pazar brunch’ları
Eğer bütçeniz elveriyorsa annenizi otellerdeki pazar brunch’larına götürebilirsiniz. Yarın 11.30-15.00 saatleri arasında The Ritz-Carlton İstanbul’da düzenlenecek Anneler Günü brunch’ının fiyatı 110 TL. Swissotel The Bosphorus’taki brunch’ın fiyatı 130 TL. Brunch için Four Seasons’ı tercih edecekseniz fiyat Sultanahmet’te kişi başı 99, Boğaz’da 130 TL.
Hilton İstanbul Bosphorus Terrace Restaurant’ın brunch mönüsü deniz ürünlerinden salata büfesine, Türk mezelerinden suşiye kadar pek çok lezzet barındırıyor. Fiyatı 82 TL.
Mövenpick Hotel Istanbul AzzuR Restaurant’ta 11.30-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek brunch annelere ücretsiz. Bir şartla: Brunch’a annenin yanında gelen iki kişinin 85’er TL ödemesi gerekiyor. Polat Renaissance ve Armada Teras’ta brunch diğer otellere göre daha ucuz. Polat’ta
40, Armada’da 35 TL.


Kahveyle sohbetin tadı bambaşka
Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır derler. Annenizin Anneler Günü’nü evde, annenize kendi ellerinizle hazırlayacağınız bir Türk kahvesiyle kutlayabilirsiniz. Ya da onu dışarı çıkarıp Cafe Crown’a götürebilirsiniz. Çünkü kafe yarın annelerin içeceği kahveden para almayacak. Mönüdeki 37 çeşit kahve ile 3 farklı Türk kahvesi arasından seçim yapmak mümkün. Buzlu kahve tercih eden annenizle bir Starbucks şubesine de gidebilirsiniz. Iced coffee latte 5,50 TL. Sütlü iced coffee frappuccino 5 TL.

Yazarlar