Cumartesi Arjantin’e gitmek için 200 bin kişi sırada bekliyor

Arjantin’e gitmek için 200 bin kişi sırada bekliyor

16.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Arjantin yarışma programlarının çekimi için tercih edilen en önemli ülke haline geldi. Önce “Fear Factor”, sonra “Wipeout” pek yakında “Extra Extra Small” ekrana gelecek. İki sezonda 500 yarışmacı götüren “Wipeout” için 200 bin kişi sırada bekliyor

Arjantin’e gitmek için 200 bin kişi sırada bekliyor

TV’nin en çok ilgi gören yapımlarından biri de Asuman Krause’nin sunduğu yarışma “Wipeout”. Bu programı sunmak için Krause çekimlerin yapıldığı Arjantin’de haftalarca kalıyor.
Ailesiyle birlikte soluğu Arjantin’de alan diğer sunucu da Ebru Cündübeyoğlu. O da martın başlarında Star TV’de yayımlanacak “Extra Extra Small (XXS)” yarışmasını sunacak. Burada evdeki küçük kazalar maceraya dönüşecek, aileler her odada bir tehlikeyi önlemeye çalışıp dev eşyalarla mücadele edecek.
30 ailenin yer alacağı yarışmada yine daha hızlı olan ve işleri ilk bitirenler kazanacak.
Her iki yarışma da Endemol adlı yapım şirketi imzalı. Aynı şirket “Fear Factor” programının ikincisini de hazırlıyor, onu da Asuman Krause sunacak. Star TV?Dış Yapımlar Direktörü Gökhan Tatarer Arjantin’in adeta bir yarışma üssüne dönüştüğünü söylüyor. Diğer detayları sunucudan ve yapımcıdan öğreniyoruz.


“Karamelli tatlıları, dans; tam benlik”

Haberin Devamı

Ebru Cündübeyoğlu
-Arjantin’de program sunma teklifini annem de benimle gelip kızım Duru’ya bakabileceğini söylediği için kabul ettim. İki haftaya İspanyolcayı sökeceğiz. İnsan buraya çabuk alışıyor. Karamelli tatlıları, dans, etler... Tam benlik. Her yerde dansın olması bambaşka bir hava katıyor. Arjantinliler çok sıcakkanlılar, bize benziyorlar. Herkes birbirini öpüyor ama sadece tek yanaktan.
-Annem de alıştı buralara. Duru, “Hola” demeye başladı. Burada bir ay kalacağız. Duru genellikle yanımda olacak. Burada büyük bir ekibiz, Duru şimdiden ekipteki yerini aldı.


“‘Wipeout’un seti 40 dönüm araziye kurulu”

Ansı Elagöz (Endemol Türkiye Genel Müdürü / XXS Projesi Ana Yapımcısı)
-Prodüksiyon maliyetlerinin düşüklüğü ve uygun hava şartları çekimler için Arjantin’in tercih edilmesini sağlıyor.
-Bugüne kadar iki sezonda 500 yarışmacı götürdük Arjantin’e ve şu an “Wipeout” yarışmacısı olmak için 200 bin kişi sırada. Star TV ile geçen sene “Fear Factor Exteme”i yaptık. İkinci sezon şubat başında Star TV’de olacak. Türkiye ya da başka bir ülkede bu setleri inşa etmeye kalksanız bu yatırımı karşılayamazsınız. “Wipeout” seti 40 dönümlük bir araziye kurulmuş, dünyanın en büyük eğlence parkuru. XXS ise 10 bin metrekare üzerine kurulu bir stüdyo.
-Programlardaki dev oyuncaklar defalarca güvenlik açısından deneniyor. Biz XXS için ayrıca Türk kültürüne uygun özel oyuncaklar da imal ettiriyoruz. Örneğin dev Türk çay bardakları, semaver ve tavla gibi...