Cumartesi Aşık olduğum çanta üçte bir fiyatına

Aşık olduğum çanta üçte bir fiyatına

06.09.2008 - 01:27 | Son Güncellenme:

Anadolu yakasının yeni outlet merkezi Viaport’a giderken spor ayakkabı giyin. İnanın buna ihtiyacınız olacak! Uzun bir tur attığınızda, önceden yanına yaklaşamadığınız çantanın hafiflemiş etiketiyle size göz kırptığını fark edeceksiniz

Aşık olduğum çanta üçte bir fiyatına

Alışveriş merkezi müdavimleri bilirler ki buralara sabah erken gitmek her zaman avantaj sağlar. Özellikle de indirim sezonundaysanız. Ee, peki gideceğiniz yer bir outlet merkeziyse ne yapmalı? İşte o zaman benim gibi sabah 9’da yola koyulmalı. Hem gidilecek yol da uzun: İstikametimiz Kurtköy’deki Viaport Outlet Merkezi.
TEM Otoyolu Sabiha Gökçen gişeleri çıkışında yer alan tesise vardığımda saat henüz 10’a çeyrek vardı. Beklediğimden erken gitmiştim; böylece TEM otoyolundan Kurtköy’e, şansınız da yaver giderse maksimum 20 dakikada ulaşabileceğinizi de öğrenmiş oldum. Kurtköy’de gün başlamıştı bile. Kendimi yavaş yavaş açılmakta olan mağazalardan ilk gördüğüme attım.
Buradaki dükkanlar alışılmış sezon sonu mağazaları gibi ufak ve tıklım tıklım değil. İçerideki yeni sezon ürünleri yüzde 30, eski sezon ürünleri ise yüzde 70 indirimle satılıyor.
 Mango’nun Viaport’taki mağazasında ürün çeşitliliği  bol ve fiyatlar uygun. Örneğin tişörtler 5, renkli jean’ler 8, yazlık ayakkabılar 11 YTL’ye satılıyor. Tercihimi hazır mevsim de yaklaşıyorken ince bir hırkadan yana kullandım ve 20 YTL ödedim.

500 YTL’den başlayan pırlantalar

“Viaport’un içinde küçük bir Kapalıçarşı var” dediler, ben de bu yöne doğru yöneldim. Kuyumcu ve baharatçıların yer aldığı, ortasında dinlenme yeri de bulunan ve mimari açıdan Kapalıçarşı’ya fazlasıyla benzeyen bu otantik bölgeye girdiğinizde, kendinizi bir an gerçekten tarihi bir mekanda hissediyorsunuz.
“Altının da outlet’i olur mu?” demeyin, Viaport’ta eczane hariç her mağaza böyle. Atasay ve Koçak Gold gibi mağazalardan pırlanta alışverişinizi yüzde 50’ye varan indirimle yapabilirsiniz. Tek taşını kendi alacaklara duyurulur!
Pırlantaların başında biraz fazla zaman geçirmiş olacağım ki yorulduğumu fark ettim ve bir salata için yemek katının yolunu tuttum. Burada da hijyen veya çeşitle ilgili bir sorun yoktu. Kırkpınar Köftecisi’nin açık salata barından dilediğimce salata alıp afiyetle yedim ve yerken de midilliye binmek için sırada bekleyen ufaklıkları seyrettim. Bence burada yemek yemenin en güzel yanı, minik havuzu, karting yapanları ya da midilliye binen çocukları seyredebilmeniz.
Viaport, Akdeniz mimarisinden esinlenerek inşa edilmiş. Alışveriş yaparken kendinizi bir Akdeniz kasabasının dar sokaklarında dolaşıyormuş gibi hissediyorsunuz.
Yemek faslından sonra kendimi yeniden alışveriş yaparken buldum.  Adidas’ta yüzde 40 civarında bir indirim var, ayakkabılar 65 ila 100 YTL arasında; Nike’ta ise 55 ila 155 YTL arasında değişiyor.
Topuklu ayakkabı aşığı kadınlar Viaport’ta kendini mutlu etmenin birçok yolunu bulabilecek. Aldo’da yüzde 70’lere varan bir indirim söz konusu. Kocaman rugan çantalar 30 YTL civarında. Sivri topuklu rengarenk ayakkabılar 90 YTL. Kemal Tanca’da etiketin yarısı politikası uygulanıyor ve yazın başında fiyatı can yakan Yunan tarzı sandaletler 50 YTL’ye alıcı bekliyor. Son durağım Derimod oldu. Burada fiyatlar kadın ayakkabılarında 39-99 YTL, erkek ayakkabılarında ise 69-149 YTL arasında.
Ayakkabılar arasında kararsız kaldıktan sonra “Bir de erkek arkadaşıma hediye bakayım” fikriyle Network’e girdim ve kelimenin tam anlamıyla aşık oldum. Neye ve nasıl aşık olduğumdan bahsetmeden önce takım elbiselerin fiyatlarından bahsedeyim. Sezonda 500 YTL’ye satılan takımlar burada 200 YTL. Ayrıca markanın “Limited” koleksiyonuna ait ve 1000 YTL’ye yakın fiyatlardan satılan özel takımların etiket fiyatı 450 YTL. Hatırlatalım, ekim sonunda Beymen ve Harvey Nichols mağazaları da açılacak. 

Sıra sevgilime hediye almaya geldi...

Şimdi sevgilime hediye bakarken tutulduğum yıldırım aşkına geçelim. Network’ten içeri girer girmez onun varlığını hemen hissettim. Bakmamaya çalışarak erkek reyonuna doğru devam ettim ama  ne yazık ki onunla mağazayı terk ederken burun buruna geldim.  Tüm sezon boyunca birkaç kez almaya yeltenip son anda vazgeçtiğim kıpkırmızı rugan portföy çanta karşımda duruyordu. Tam istediğim gibiydi ve fiyatı sezonda 300 YTL iken şimdi 110 YTL’ye kadar inmişti. Sarıldık ve etrafımızdakilere Türk filmlerini aratmayacak bir kavuşma sahnesi yaşatıp kasaya doğru yol aldık.

Haberin Devamı

İster karting yapın ister ATV turuna katılın
Viaport’ta karting pistinin keyfini sürmenin 10 dakikası 15 YTL. Çocuklar içinse bu fiyat beş dakika için 10 YTL.
Yolunuzu bulamamaktan korkuyorsanız www.viaport.com.tr adresindeki yol tarifi size yardımcı olacak.

15 günde 750 bin kişi alışveriş yaptı
Viaport, Kurtköy’de 200 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor.
İçinde tam 142 adet mağaza var.
15 gün önce açılmış olmasına rağmen 750 bin kişiyi ağırlamış.
Ocak 2009’da 700 yatak kapasiteli bir otel ve kongre merkezinin açılması bekleniyor. 
Otopark 2 bin 500 araçlık.