Cumartesi Bahar sofraları için 3 seçenek

Bahar sofraları için 3 seçenek

03.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta bahar sarhoşluğuna kapılıp hem başlangıç hem de ana yemek olarak zevkle tüketeceğiniz sağlıklı ve özel lezzetler hazırladım

Bahar sofraları için  3 seçenek

Kendimizi doğayla beraber yenileme zamanıdır bahar. Pazarlarda doğanın bize sunduğu sebzeler, meyveler, onlarca çeşit otlarla hazırlayacağımız, daha hafif ve daha sağlıklı yemeklerle beslenerek kışın yediğimiz ağır yemeklere de
veda etme zamanıdır. Hele bir de deniz kenarı,
Ege kıyıları ve birbirine karışan sınırsız taze otların doyumsuz kokusu... Ülkemizin vazgeçilmezleri zeytinyağı ve yoğurt ile hazırlanan iştah açıcı mezeleri ve yemekleri düşününce hangimizin
ağzı sulanmaz ki? Hafif akşam esintisiyle gece yarılarına dek uzanan sağlıklı ve lezzetli sofralar...
Bu hafta biz de bahar sarhoşluğuna kapılıp hem başlangıç hem de ana yemek olarak zevkle tüketeceğiniz sağlıklı ve özel lezzetler hazırladık.

Haberin Devamı

Bebek enginar

MALZEMELER (4 kişilik)
l 4 bebek enginar
l 4 yemek kaşığı zeytinyağı
l 1 limon
l Karabiber
l Tuz

Hazırlanışı
Bebek enginarları uzunlamasına ortadan ikiye kesip limonla ovun. Dilerseniz ortasındaki tüylü kısmı bir kaşık yardımıyla çıkarın. Bir tencerede zeytinyağını hafif ısıtıp enginarları ilave edin. 3-4 yemek kaşığı su ekleyerek birkaç kere karıştırıp kapağını kapatın ve 10 dakika pişmeye bırakın. (Pişirme esnasında kapağı kapalı tutmanız enginarlarınızın kararmasını önler). Soğuduktan sonra zeytinyağı ve limon ilave edin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz
ve karabiber ile tatlandırın.

Yoğurtlu ısırgan salatası

MALZEMELER (4 kişilik)
l 1 demet ısırgan otu
l 1 su bardağı süzme yoğurt
l 1 diş sarımsak (isteğe göre)
l Karabiber
l Tuz

Haberin Devamı

Hazırlanışı
Isırgan otunu kaba saplarından ayırıp kaynar suda birkaç dakika haşladıktan sonra renklerini kaybetmemeleri için buzlu suya batırıp soğutun. (Bu sayede besin değerlerini de koruyacaktır). Ayrı bir kaba bir su bardağı yoğurt koyun; tuz, biber ve dilerseniz sarımsak ekleyin. Soğuyan ısırgan otunu iyice süzerek yoğurtla karıştırın. Üzerine bir miktar sızma zeytinyağı gezdirin.

Sarmaşık otu

Hazırlanışı
Bu yemek sarmaşık otu, sarımsak ve riviera zeytinyağı ile hazırlanır.
Bir demet sarmaşık otunu acılaşmaması için bıçak değdirmeden ellerinizle kalın saplarından koparın ve yıkayın. 4 kaşık zeytinyağını tencerede ısıttıktan sonra ince ince kıydığınız 1 diş sarımsağı ekleyin. Sarımsakların kokusu yayılınca otlarınızı ilave ederek birkaç kere karıştırıp kapağı kapatın. Orta ateşte 7-8 dakika pişirerek arzu ettiğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyin. Sarmaşık otunu kahvaltıda kızarmış ekmek ve zeytinle de yiyebilirsiniz.


Pina colada

Tatlı kokteyl içmeyi sevenlerin tercih ettiği çok leziz bir içki

MALZEMELER
l 6 cl Havana Club rom (3 yıllık)
l 12 cl ananas suyu veya 5-6 parça taze ananas
l 1.5 cl batida coco (Hindistan cevizi likörü)
l 3 cl Hindistan cevizi sütü
l Garnitür: Ananas dilimi

Hazırlanışı
Tüm malzeme blendıra konulur, buzla birlikte karıştırılıp servis edilir.

Haberin Devamı

Pina colada kokteyli özellikle havuz başları ve plajları aklımıza getiriyor. Bu kokteylle birlikte İspanyol pilavı olarak bilinen deniz mahsullü, meyveli paella öneririm. Ayrıca taze meyve salatalarıyla da mükemmel uyum sağlamaktadır.