Cumartesi Bahara hazırlanın

Bahara hazırlanın

22.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mevsim geçişlerinin vazgeçilmezi olan pardösü, trençkot ve ince deri ceketler yeni sezona hazır. Alışverişe çıkmadan önce bu beş trende göz atabilirsiniz

Bahara hazırlanın

Kışın son günlerini yaşarken, ülkenin batı kesimlerine pek uğramayan yağışlara aldanmayın. Meteoroloji uzmanları, ilkbaharın yağmurlu geçebileceğini söylüyor. Şanslıyız ki koleksiyonlarını küresel ısınmayı göz önünde bulundurarak oluşturan tasarımcılar dış giyime daha çok önem verir oldu; paltolar, montlar da hafifleyip form değiştirerek ilkbahara uyum sağladı. Yağmura, rüzgara ve bir çıkıp bir saklanan güneşe hazırlıklı olmak için seçeceğiniz ince pardösü, trençkot ve ceketler sezon trendlerine uygun olsun.

Haberin Devamı

1- Klasiğe yeni yorumlar
Dedektiflerin, Humphrey Bogart’ın ve tabii klasiklerden vazgeçemeyenlerin favorisi trençkotlar sezonu yeni görüntüleriyle karşılıyor. Farklı detaylarla süslenmiş olanlardan canlı renklere bürünenlere, kolsuz modellerden süetlere kadar pek çok farklı seçenek var. Doğru seçimi yapmak için trençkotunuzun dizin hemen üstünde bitmesine ve hafif dökümlü olmasına özen gösterin.
Tabii geçirdiği tüm değişikliklere rağmen klasik havasının hakkını vermek için yakalarını kaldırıp kuşağını bağlamayı unutmayın.

2- İkinci deri
Moda dünyası “Yazın deri giyilmez” kuralını yıkalı çok oldu. Mevsim geçişlerinin en büyük kurtarıcılarından olan deri ceketler artık kısa kolları, açık renkleri ve incecik halleriyle yazın bile giyilebilir. Tabii sahneye çıkacak bir rock yıldızı gibi görünmemek için keten ya da pamuklu gibi yumuşak kumaşlarla kombinlemekte yarar var.

Haberin Devamı

3- Yağmura ve rüzgara karşı
Klasik trençkotlar ve metalik pardösüler arasında bir yerde duran, hafif parlak dokulu yağmurluklar hem rüzgardan hem de yağıştan koruyor. Bir taşla iki kuş vurup sezonun sportif yönüne de uyum sağlamak için fermuarlı, çıtçıtlı ve bol cepli modellere göz atabilirsiniz.

4- Doğayla uyumlu
Pek çok yeni trendi beraberinde getiren 2014 ilkbahar/yaz sezonunda paltolar doğaya uyum gösterip pembe çiçekler gibi açtı. Şikayetimiz yok zira bahar gardırobuna daha çok yakışan bir renk olamaz. Jil Sander, Burberry, Philosophy by Natalie Ratabesi gibi markaların koleksiyonlarda karşımıza çıkan modeller hafif materyalleri ve pastel tonlarıyla dikkat çekiyor. Kalıplar ise kışın sert hatlı pembelerine nazaran daha yumuşak. Biraz ciddiyet isteyenler içlerine giyecekleri koyu renklerden yardım alabilir.

5- Metalci olacağız

Göz alıcı olmanın daha iyi bir yolu olabilir mi? Stil iddianızı tek bir parçayla ortaya koymak istiyorsanız metalik yaz pardösüleri hedefi 12’den vuruyor. Emilio Pucci’nin gümüş, Lanvin’in ise bronz tonlarda kullandığı modellerden ilham alıp bahar akşamlarına ışıltılı ve fütüristik bir hava katabilirsiniz.

Haberin Devamı

Alışveriş

* Türkiye’deki ilk mağazasını geçtiğimiz aylarda İstinyePark’ta açan Kate Spade’in renkli tasarım anlayışı bu trençkota da yansımış. Fiyatı 1755 TL.
* Roman’daki yağmurluk hem rengi hem de puan desenleriyle yağışlı havalara neşe katacak. Fiyatı 299 TL.
* Metalik renk, sportif kesim ve su geçirmezlik. Porsche Design’daki yağmurluğa her şey dahil.
* Que’nin desenli ceketi deri trendini kollardan yakalamış.

Kısa kısa

Meleklerin favorileri İstanbul’da

VIctorIa’s Secret “ikonik mağaza” adıyla anılan konseptini bu ay Acıbadem Akasya AVM’de açılacak mağazasıyla İstanbul’a taşıyor. Artık markanın vücut bakım ürünleri ve kokularının yanı sıra ünlü iç giyim parçaları da Türkiye’de olacak.

Bir moda hikayesi
ModaseverlerİN heyecanla beklediği “Yves Saint Laurent” filmi önümüzdeki hafta vizyona giriyor. Film efsanevi tasarımcının markasını kurma hikayesinin yanı sıra özel hayatının sırlarına da değiniyor. Yves Saint Laurent’ı “Hem kırılgan hem onurlu karakteriyle güçlü bir hikaye” diyen Pierre Niney canlandırdı.

Haberin Devamı

Cara da tasarımcı oldu
Mulberry’nin kampanya yüzü olan Cara Delevigne, İngiliz modaeviyle bağlarını güçlendirdi. Mulberry için
çanta koleksiyonu tasarlayan
21 yaşındaki model, çantaların içine kendi dövmesinden esinlenerek “Made in England” damgası yerleştirmiş. Daha önce Alexa Chung’ın çantasından ilham alarak “Alexa Bag” modelini üreten marka, o çantayla büyük başarı yakalamıştı.