Cumartesi Balık şölenine davet var!

Balık şölenine davet var!

12.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Av sezonu açıldı, sofralarımızda balık başköşeye yerleşti. Bunun şerefine size bir palamut yemeği tarifi veriyorum bu hafta. En taze haliyle tadını çıkarın

Balık şölenine davet var

BİR TABAK

Deniz börülceli palamut

Haberin Devamı

MALZEMELER

(4 kişilik)

-4 orta boy palamut
-2 patates
-1 demet deniz börülcesi
-2 diş sarımsak
-1/2 narenciyenin suyu
-1/4 limonun suyu
-8-10 dal maydanoz
-8-10 dal biberiye
-7-8 dal dereotu
-Tuz ve çekilmiş tane karabiber
-1/2 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

-Palamutları temizleyin, üzerine çizikler atın ve ve yıkayıp süzün. Tuz ve karabiber serpin.

-Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ve biberiyeyi ayıklayın ve ince ince kıyın. Patateslere ekleyin, tuz katıp karıştırın. Patatesli harcı palamutların karın boşluğuna doldurun.

-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine palamutları yerleştirin. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırının ızgara bölümünde üzeri kızarana kadar yaklaşık
25 dakika pişirin.

-Deniz börülcesini yıkayın sap bölümleri yukarıda kalacak şekilde derin bir tencereye koyun. Kaynar su ekleyin ve yaklaşık
30 dakika gövdeden rahatça sıyrılana kadar haşlayın. Tüm dalları sıyırarak börülceleri temizleyin ve ayrı bir kaba alın. Üzerine ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, narenciye ve limon suyu ekleyip karıştırın.

-Deniz börülcesini servis tabaklarına bölüştürün. Üzerine pişmiş palamutları yerleştirin ve dereotuyla süsleyerek servis edin.

BİR BARDAK

Hanky panky

Acı-tatlı lezzetleri sevenlerin hoşlandığı klasik bir kokteyl

MALZEMELER

-4.5 cl Playmouth Gin
-4.5 cl Garrone Rosso vermut
-2-3 atım Fernet Branca
-1 dilim portakal

Hazırlanışı
Tüm malzeme buz dolu şeykıra konulup çalkalanır ve soğutulmuş martini bardağına süzülür. Üzerine bir dilim portakalın suyu sıkılır ve kabuğuyla süslenerek servis edilir.
Yanında ne yemeli?
Bu kokteylin yanında yemek tercihim edamame (yeşil soya fasulyesi).

Yazarlar