Cumartesi Balık ustasından karidesli tarif

Balık ustasından karidesli tarif

17.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuruçeşme Balık restoranın sahibi ve şefi Musa Şit, hazırladığı bir yemeği televizyon programım “Şeflerin Mutfağı”nda anlattı. Sizde evinizde kolayca yapabilirsiniz

Balık ustasından karidesli tarif

Avokadolu karides

Haberin Devamı

MALZEMELER (4 kişilik)

-4 jumbo karides
-1 avokado
-2 limon
-7-8 dal fesleğen
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı sebze çeşnisi
-1 tatlı kaşığı sirke
-Pul biber, tuz

Hazırlanışı

- Karidesleri bir bütün limon, sirke ve az miktar tuz ilave edilmiş suda 5 dakika haşlayın.
- Avokado sos için avokadoyu ikiye bölün. Çekirdeğini çıkartın ve kaşıkla içini bir kaba boşaltın. Üzerine ince kıyılmış fesleğenleri ilave edin. Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ilave edip bir çatalla ezin.
- Haşlanmış karidesleri ayıklayın. Bir tavaya tereyağını koyun ve üzerine haşlanmış karidesleri ekleyin. Sebze çeşnisi, bir miktar sirke ve pul biber ilave ederek lezzetlendirin.
- Servis tabağına avokado sosu yayın. Üzerine karidesleri yerleştirin. Tavada kalan yağı üzerine gezdirip servis edin.

BİR BARDAK

Tomatini
Uzun gecelerin sabahında ilaç gibi gelen, uyarıcı bir kokteyl

MALZEMELER

-6 cl Elyx votka
-1.5 cl beyaz balsamik sirke
-1.5 cl limon suyu
-1 cl şeker şurubu
-6 kiraz domates

Hazırlanışı
Kiraz domatesler şeykırda ezilir, üzerine diğer malzemeler ve buz konulur, çalkalanıp ince süzgeçle martini bardağına süzülür.

Yanında ne yemeli?
Benim tercihim karides roll.