Cumartesi Başarılarının sırrı bu programda

Başarılarının sırrı bu programda

09.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Önümüzdeki hafta CNN Türk’te başlayacak “Cem Kozlu’yla Başarının İzinde”de dünya çapında başarı kazanmış beş isim kariyerlerinin hikayesini anlatacak

Başarılarının sırrı bu programda

Başarılı beş kişi; Attila Doğudan, Sani Şener, Özdoğan Yılmaz, Baki Gökbayrak ve Muhtar Kent. Bu beş isim kendi ağızlarından hayat hikayelerini, ilginç başarı öykülerini yeni bir programda anlatıyor:  “Cem Kozlu’yla Başarının İzinde”. CNN Türk’te, 13 Mayıs’tan itibaren her çarşamba saat 21.00’de ekrana gelecek yapım, kişi ve olaylar arasındaki benzerlik ve farklılıklardan yararlanarak adım adım başarıya giden yolun şifrelerini çözecek, başarının formülünü verecek.
Programda Cem Kozlu konuklarının hocalarını, sağ kollarını öğrenecek. Onları etkileyen öğüt, düstur ve kitapları soracak. En büyük gurur ve pişmanlıklarını anlatmalarını sağlayacak. Başarılarında talihin rolünü sorgulayacak. Konuklar girdikleri en zor virajı, eğitimin ve ailenin rolünü, aldıkları en büyük rizikoyu, en önemli yenilgilerini, hatalarını, ikna yöntemlerini anlatacak.
Programın ilk konuğu Atilla Doğudan olacak. Garson babasının göç ettiği Avusturya’da Avrupa’nın en hızlı büyüyen ikram şirketi Do&Co’yu kuran Doğudan Formula 1’den Avusturya Havayolları’na, THY’den Lufthansa’ya pek çok şirkete, organizasyona hizmet veriyor.
“Başarının İzinde”nin ikinci programında TAV (Tepe Afken Via) CEO’su, Türkiye’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde havaalanları inşaatı ve işletmesi yapan, yurtdışındaki havaalanlarına TAV logosunu taşıyarak uluslararası bir başarıya imza atan Sani Şener var.

Ardahan’ın köyünden Stanford Üniversitesi’ne
Türkiye’nin dünya çapında kariyere sahip jeofizikçisi Özdoğan Yılmaz’ın hayatı üçüncü programın konusu. Yılmaz pek çok yabancı petrol şirketine danışmanlık yapıyor. Aynı zamanda TPAO’nun Türkiye’deki petrol aramalarında önemli bir role sahip. Ardahan’da bir köyde dünyaya gelen Yılmaz doktorasını Stanford Üniversitesi’nde yapmış.
Dördüncü programda denizden korkan “köylü çocuğu”, emekli subay, gemi mühendisi Baki Gökbayrak’ın başarı hikayesine tanık olunacak. Gökbayrak son yüzyıl içinde dünyada yapılmış en büyük, en hızlı ve en inovatif yelkenli yatın tamamını Türkiye’de, sıfır sermaye ile kurduğu tersanede üretti.
Coca-Cola şirketinin tüm operasyonlarından sorumlu en üst düzey pozisyonuna yükselen yönetici Muhtar Kent ise programın son konuğu olacak.