Cumartesi Baştan çıkaran kırtasiyeciler

Baştan çıkaran kırtasiyeciler

06.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okullar açılıyor... Son dakikada birçok evde “Kırtasiye alışverişini nereden yapsak?” telaşı yaşanıyor. Fikir vermek için İstanbul’da en sık alışveriş yaptığım kırtasiye dükkanlarını yazıyorum bu hafta

Baştan çıkaran kırtasiyeciler

Oldum olası yazmayı sevdim ben. Hal böyle olunca defterlere, kalemlere düşkün olmam kaçınılmazdı. Evde yazılmayı bekleyen onlarca defter, kullanmaya bile kıyamadığım dünyanın farklı şehirlerinden topladığım kalemlerim var. Şimdi oğluma renk renk boya kalemleri alıp birlikte resim yapmak en büyük keyiflerimden. Pek yetenekli olduğum söylenemez ama en güzel defterler, boyama kağıtları ya da kalemler nereden alınır biliyorum. Fikir vermek için sevdiğim, sık sık alışveriş yaptığım kırtasiye dükkanlarını yazmak istedim.

Ufaklığın tüm kırtasiye ihtiyacını karşılarsınız
l İlkokul yıllarımdan beri alışveriş yaptığım Nezih Kitabevi’nin Bağdat Caddesi dışında farklı semtlerde de şubeleri bulunuyor. Defterler, kalemler, silgiler, boya kalemleri, resim malzemeleri, çantalar, kalem kutuları, kap kağıtları... Ufaklığın tüm kırtasiye ihtiyacını tamamlayıp çıkabilirsiniz. Bunun dışında oldukça geniş bir kitap ve dergi koleksiyonuna sahip. Çocuk kitapları için de bir köşe ayırmışlar.
l Nişantaşı’ndaki minik kırtasiye dükkanı Kare’yi üniversite yıllarımda keşfetmiştim. Kap kağıtları, renkli dosyalar, kalemler ve kalem kutuları dışında miniklerin odalarını süsleyecek eşyalar da satılıyor. Yosun yaprağından yapılan defterleri ise kendime sakladım.

Kağıt koleksiyonu çocukların aklını başından alacak türden
l Şehrin “en tasarım” ürünlerini bulabileceğiniz tek adres Kağıthane House of Papers’tır dersem yalan olmaz. Nostaljik kapaklı defterleri, takvimleri, kedili mouse-pad’leri, duvar süsü olarak da kullanılabilen kartları ve kitap ayraçları... Bütün ürünlerini almak istediğim nadir kırtasiyecilerden. Karaköy’e yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.
l Sevdiğim kırtasiyeciler arasında ilk üçteki yerini yıllardır korur Nişantaşı’ndaki Karum. Moleskine, Rinetti, Lamy, Cross, Filofax, Parker, Eastpak ve Alessi bu mağazada bulunan markalardan. Kağıt koleksiyonu çocukların aklını başından alacak türden. Renkli defterleri ve dosyaları ise başka yerde bulamayacağınız güzellikte.

Haberin Devamı

Kalem ve defterde iddialı

İstiklal Caddesi’nin en eski, en güzel kırtasiyecilerinden biri Panter. Kalemler ve defterler konusunda iddialılar. Deri kaplı defterlerini beğeniyorum. Authentic Models, Monterverde, Dalvey markaları çocuğunuzdan ziyade sizin ilginizi çekecek. Kırtasiye ürünleri arasında Disney temalı kalemler benim favorilerim arasında. Uçak ve araba desenli kap kağıtları ve boy boy dünya kürelerini de alışveriş listeme ekledim.

Kırtasiye tutkunlarına göre

Galatasaray Yeni Çarşı Caddesi’ndeki Mektup el yapımı kalem ve defterleriyle kalbimi çaldı. Lamy, Kaweco, Parker, Cross, Pelikan, Waterman, Faber-Castell, Fabriano, Canson burada satılan markalar arasında. Kap kağıtları, el işi ürünler, ahşap oyuncaklar, farklı kalemler ve silgiler Mektup’ta satın alabileceğiniz ürünlerden birkaçı. Çocuğunuz için alışveriş yaparken kendinize de bir şeyler bulacağınıza eminim.

Haberin Devamı

Doğayla dost

* Çevre dostu ve minimalist tasarımlara sahip ürünler satan Muji’nin Nişantaşı ve Erenköy’de şubeleri mevcut. Mağazada kırtasiye ürünleri, renk renk dosyalar ve saklama kutuları, albümler, çalışma odasında kullanılabilecek mobilyalar satılıyor. Çantamızdan eksik etmediğimiz el sabunları, düşme ve yaralanmalar için kremler ve pamuklar hep Muji’nin minik kutularında duruyor.

İnternetten sipariş edin

Eğer alışveriş için zamanınız yoksa, internetten de sipariş verebilirsiniz. Rengarenk defterler, kalemler, boya kağıtları, ataçlar tchibo.com.tr’de bu hafta satışta. Etiketler, not kağıtları, rengarenk delgeçler ve kalem kutuları için vazgeçemediğim ibeking.com’a mutlaka göz atın derim. Rengarenk bantlar için ise değişmez adresim kutukutuparti.sopsy.com.