Geri Dön

Bayram sofranızın lezzeti bol olsun!

Bu perşembe bayramın ilk günü. Bu özel günün en güzel yanlarından biri de ziyafeti andıran sofralardır. Maaile oturulan, uzun uzun muhabbet edilen bu sofralardaki yemeklerin tadı bambaşka olur. Bu bayram ne pişirsem diye düşünenlerdenseniz işte işin uzmanlarından öneriler...

Bayram sofranızın lezzeti bol olsun!

Piti kebabı

Arda Türkmen / 11 Leblon
Hazırlanışı
Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün haşlayın. Yufkaları elinizle parçalayıp
teflon tavada veya fırında kızartın. Fırında kızartacaksanız
160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve etleri ilave ederek kavurun. Etler bıraktığı suyu çekince ve yumuşayınca nohutu ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Yaklaşık 3 bardak et suyu ilave edin ve 20 dakika tekrar pişirin. Yufka ekmeklerinin üzerine et suyunun hepsini,
eti ve nohutu süzerek yedirin. Üzerine etli
nohutu koyun. 15-20 dakika daha 180 derecelik fırında pişirin. Yoğurt ve maydanozla süsleyin.
1-2 yemek kaşığı tereyağında nane ve pulbiber yakarak üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis edin.

Malzemeler
l 1 kg kuşbaşı et
l 3 bardak nohut
l 4 adet yufka
l 2 yemek kaşığı tereyağı
l 3 bardak et suyu
l Tuz-karabiber
l Yoğurt
l Maydanoz

Asma yaprağında paçanga

Civan Er / Yeni Lokanta

Hazırlanışı
Saplarını ayırdığınız asma yapraklarını kaynayan suya atıp 20 dakika pişirin. Suya tek tek koyup kevgirle bastırırsanız
daha kolay pişerler. Peyniri ince doğrayın. Pastırmaları, çemenli kısmını ayırıp peynir gibi doğrayın. Domateslerin çekirdekli kısımlarını alın ve geriye kalan etli kısımlarını ve sivri biberleri küp küp doğrayın. Domates, limon rendesi, kekik, sivri biber, pastırma, karabiber ve peyniri bir kasede karıştırın. Yumurtayı yoğurt ve zeytinyağıyla iyice karıştırıp kenara alın. Yapraklar hazır olduğunda buzlu suya basın. Fırınınızı 180 dereceye kurun. 24 santimetre çapında yuvarlak bir fırın tepsisine fırçayla ayçiçeği yağını sürün. Yaprakları kenarları dışta kalacak şekilde tepsiye bir kat döşeyin. Hazırladığınız yumurtalı harçtan iki çorba kaşığı kadarını sürüp bir kat daha yaprak döşeyin. Aynı işlemi bir kere daha yaptıktan sonra peynirli karışımı tepsiye düzgün bir şekilde yayın. Üstüne yumurtalı harçtan iki çorba kaşığı daha sürün, bir sıra daha yaprak yerleştirin, üstüne harç sürün, bir sıra daha yaprakla örtün. Kenarlarda kalan yaprakları da hepsinin üstüne kapatıp tuz serpin, sonra
hafifçe yağlayın ve tepsiyi fırının orta rafında
25 dakika kadar pişirin. Sonra spatulayla tepsiden ayırın ve doğrama tahtası üstüne alıp 5 dakika kadar bekletin. Sonra keskin bir bıçakla kesip sıcak olarak servis edin.

Malzemeler
l Yaklaşık 100 gr taze asma yaprağı
l 3 çorba kaşığı zeytinyağı
l 1 adet yumurta
l 50 gr yoğurt
l 200 gr dil peyniri
l 100 gr pastırma
l 2 adet domates
l 2 adet sivri biber
l 1 çorba kaşığı taze kekik
l 1/2 limon kabuğu rendesi
l İki fiske karabiber
l Tepsiyi yağlamak
için ayçiçek yağı

Et döner

Elif Korkmazel / Yemek yazarı ve sunucu

Hazırlanışı
Döneri hazırlamak için öncelikle soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. Daha sonra bu kıymayı dövülmüş etlerin arasına paylaştırın. Altta ve üstte et olması gerekiyor. Bu şekilde üzerini sarıp dondurucuda dondurun. Çıkartıp dilimler halinde kesip az yağlı tavada iki yüzünü de pişirin. Bu arada pideleri da uzun şeritler halinde kesip tavada çok az tereyağı ile ısıtın ile karıştırdığınız salçalı suyla ıslatın. Servis tabağına dizin, üzerine isterseniz sarmısaklı yoğurdu ekleyip her tarafına yayın. Pişen etleri üzerine sıralayın. Yanlarına közlenmiş domates ve sivri biberleri yerleştirip sıcak
olarak servis yapın.

Malzemeler
l 1/2 pide
l 400 gram dövülmüş bonfile
l 3 sivri biber
l 2 domates
l 1 soğan
l 2 çorba kaşığı kıyma
l 4 çorba kaşığı yoğurt
l 1 çorba kaşığı salça
l Az miktrarda tereyağı

Şehriyeli kuzu incik

Feridun Ügümü / Hünkar

Hazırlanışı
Ayçiçek yağını tencereye koyup ısıtın, şehriyeyi ilave edin. Rengi dönünceye kadar kavurun. Başka bir tencereye tel süzgeçle süzüp şehriyeyi
bir kenara alın. Yağını başka bir tencereye koyarak soğanı, havucu ve eti ilave edip
5 dakika kavurun. Üzerini örtecek şekilde sıcak suyu ve tuzu ilave edin, kaynayınca üzerinde biriken köpüğü alıp atın ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında
1.5 saat pişirin. Önceden kızarttığınız şehriyeleri ete
ilave edin. 15 dakika daha pişirin.
Son olarak domates ve biberleri en üste ilave edip 10 dakika daha pişirin. Arzu ederseniz üzerine kaşar peyniri serpip 10 dakika daha pişirin. Tencereyi fırından alıp
15 dakika dinlendirin.
Sıcak olarak servis edin.
Not: Kuzu incik yerine yaklaşık 1.2 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti kullanabilirsiniz.

Malzemeler
l 6 kuzu incik (yaklaşık 250 gramlık parçalar halinde doğranmış)
l 2 orta boy kuru soğan
l 1 rendelenmiş havuç
l 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
l 4 çorba kaşığı zeytinyağı
l 250 gr arpa şehriye
l 3 adet domates (ikiye bölünmüş)
l 6 adet sivri biber
l 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
l Yeteri kadar tuz
l 1.5 lt sıcak su

18 Ocak 2020 Magazin Haberleri Bülteniİşte magazin dünyasında öne çıkan gelişmeler...

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber