Cumartesi Bikiniden mayoya geçiş yaptılar

Bikiniden mayoya geçiş yaptılar

24.05.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

“Sex and the City”de 30’larındaki Samantha, Carrie, Miranda ve Charlotte bikini giyiyordu. Dizinin film versiyonunda yaş haddinden bikiniler rafa kalkıyor, mayolar giyiliyor.

Bikiniden mayoya geçiş yaptılar

Doc Martens rüzgarı sonunda bizde de esiyor

İki yıldır Batı’yı kasıp kavuran Doc Martens rüzgarı yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinde, batı ve kuzeybatı yönlerinden orta kuvvette esiyor; önümüzdeki günlerden itibaren ise kuvvetli ve uzun süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor

Haberin Devamı

Tarih gibi moda da tekerrürden ibaret, bilmeyen kaldıysa söyleyeyim... 80’lerin permaları veya vatkaları gibi korkunç ötesi trendler arada bir kapı aralığından burnunu gösterip ödümüzü patlatsa da bu tekerrür esnasında güzel şeyler de oluyor.
Misal size Doctor Martens, Dr. Martens, Doc Martens ya da sadece DM‘ler... Ben kısaca Doc diyorum.
Misak-ı milli sınırları dışındaki modayı takip ediyorsanız bir dönemin moda ikonu Doc Martens’ların 2006’dan beri yükselişe geçtiğinin farkındasınızdır. 2006’da İtalyan Vogue’u Doc Martens’lı bir moda çekimine sayfalarında yer verdiğinde “Doc döndü dönecek” hissiyatını uyandırmıştı.
Ki öyle de oldu. 

12 bin 121 kişi Doc tasarladı
Geçtiğimiz yıl moda haftalarının podyumlarında bu postallara sıkça rastladık.
Anti-moda eğilimli Japon tasarımcı Yohji Yamamoto markayla işbirliği yaptı ve Doc’ların imzası olan kauçuk tabana ve sarı dikişe dokunmadan ufak tefek eklemelerde bulundu: Fermuar, sivri burun, YY logosu ve tokalı bantlar.
Chloe’nin 2007 sonbahar-kış defilesinde mankenlerin ayaklarını Doc botlar süslerken, kulislerde Carmen Kass gibi mankenlerin markayı çoktan sahiplendiği gözlendi. (Nelerin moda olduğunu ya da olacağını anlamak için yurtdışında mankenlere bakmanız yeter. Eğer mankenler giyiyorsa iş bitmiştir.)
Doc, bu arada, bir tasarım yarışması düzenledi. İlgilenenler internet sayfasındaki şablonu kullanarak kendi Doc’unu tasarladı. Yarışmaya 12 bin 121 kişi katıldı. Seçilen dört tasarım üretilecek. 
Avril Lavigne, Gallows ve Misshapes gibi müzisyenler Doc’ların yeni kuşak temsilcileri oldu. Doc’lar Colette’ten Topshop’a ünlü mağazaların vitrinlerini renklendirdi. Ve ABD, İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelerde GQ, Vogue, Seventeen ve US Weekly gibi dergiler dünyaya ilan etti: “Doc’lar geri döndü!”
Marka geçen yıl Kurt Cobain ve Sid Vicious gibi “ölü” rock yıldızlarına fotoğraflarda Doc postallar giydiren reklam ajansı Saatchi&Saatchi’yi kovdu. Marka yetkilileri olaydan haberleri olmadığını söyleyip özür diledi. 
Moda Türkiye’ye de sıçradı
Tüm dünyada Doc fırtınası koparken, bu rüzgar değil Türkiye’ye uğramak, yaprak bile kıpırdatmıyordu.
Sonra ne olduysa oldu, şu sıralar esintiyi hissetmeye başladık. Böyle imbat gibi yumuşak yumuşak esiyor. Özellikle de Taksim ve Cihangir civarları daha bir esintili. Buralarda yürürken insanların ayaklarına bakın, uzun bir aradan sonra Doc’larla yeniden yüz yüze geleceksiniz.
Harun Kolçak konserlerinde Doc giymeye başladı. Duyduğuma göre Özlem Tekin de Kral TV’de başlayacak programında giymek üzere Doc’ların peşine düşmüş.
Hadi bakalım... Sıra bizde.
(Not: Bu arada, internetteki forumlarda, sözlüklerde vs. herkes Doc’ları nereden alabileceğini soruyor birbirine. Ben söyleyeyim, Dema Mağazaları.)   

Kısa Doc tarihçesi
 II. Dünya Savaşı’da Alman ordusunda görev yapan Doktor Klaus Maertens 1945’te kayak yaparken bileğini sakatlayınca üniformasının bir parçası olan postallarının rahatsız olduğunu fark etti. Bunun üzerine kendine yeni bir ayakkabı tasarladı. 1947’de bir arkadaşıyla ortak olup Doc’ların üretimine başladı. Sonraki haline tezat olarak o yıllarda bu rahat ve uzun ömürlü ayakabılar 40 yaşın üzerindeki ev kadınları arasında popülerdi. 1960’ta İngiltere’de satılmaya başlanan botları önceleri postacılar, polisler ve fabrika işçileri giyiyordu. Doc’lar 60’ların sonunda dazlakların, 70’lerin sonunda ise punk’ların tekeline girdi. Sonra bir geldi, gitti. Şimdi yine geldi.

Sokakta moda

Bikiniden mayoya geçiş yaptılar
Moda Tasarımcıları Derneği ile Beyoğlu Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Galatamoda etkinliğinin üçüncüsü dün başladı. Yarın da son. O yüzden bir an önce kendinizi evden dışarı atıp Galata’ya yollanın.
Artık gelenekselleştiği için biliyorsunuzdur ama bilmeyenlere tekrar özetleyelim.
Galata Kulesi etrafında Türk moda tasarımcıları standlar kurup ürünlerini satışa sunuyorlar. Bir nevi sokakta moda festivali...
Fiyatlar da uygun, gözünüz korkmasın.
Hem tanınmış hem de yıldızı yeni parlayan tasarımcıların ürünlerine ulaşma fırsatınız oluyor.
Festival için Galata Kulesi’nin etrafında kurulacak standlarda kıyafetten kırtasıye ürünlerine; kamuoyunca tanınmış tasarımcıların ve yıldızı parlayan genç tasarımcıların ürünleri, özel fiyatlarla sunulacak.
Kaçırmayın!

Haberin Devamı

Orta yaşta bikiniden mayoya geçiş yapılır

Haberin Devamı

Bikiniden mayoya geçiş yaptılar

Bikiniden mayoya geçiş yaptılar
“Sex and the City”nin filmi çekilirken paparazziler 50’lerin tarzında bir bikini giymiş olan Kim Cattrall‘ı (Samantha) affetmemiş ve selülitli vücudunu tüm dünyayla paylaşmıştı. Bunun üzerine filmin çekimlerinin devamında kostüm danışmanları Cattrall’a tulum şeklinde (dekolteli balık adam kostümü) bir mayo giydirdi. Ve olay kapandı.
Dünyada yaş ve giyim söz konusu olduğunda geçerli iki tartışma vardır. Biri mini etek, diğeri bikini. Kimileri yaş kaç olursa olsun mini etek ve bikini giyilebileceğini savunur. Ki saygı duyarım, herkesin fikri kendine.
Ama ben orta yaş civarlarında (vücut durumuna göre de değişir) mini eteğin rafa kalkması, bikiniden mayoya geçiş yapılması gerektiğini düşünenlerdenim.
Demiyorum ki Samantha gibi plaja tulum (veya haşema) giyin ama bence 40’larınızda mayoya geçiş yapın.
Aynen “Sex and the City”nin yıldızları gibi.
Dizide (ki bu karakterlerin 30’lu yaşlarına denk geliyor) bikini giydiğine şahit olduğumuz dört kadın, 40’larının başında oldukları filmde mayoya geçiş yapmış.
E bir bildikleri olmalı...

Yazarlar