Cumartesi Bilinmeyen yerlere yolculuğa çıkaracak

Bilinmeyen yerlere yolculuğa çıkaracak

02.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü seyahat dergisi Conde Nast Traveller, Türkiye’de de yayımlanıyor. Derginin genel yayın yönetmeni Çiler İlhan, temel amaçlarının okuru bilinmeyen yerlere doğru keşfe çıkarmak olduğunu söylüyor

Bilinmeyen yerlere yolculuğa çıkaracak

Seyahat etmeyi sevenlere, seyahat yazılarını okuyanlara ve seyahat konusunda her türlü tavsiyeye açık olanlara iyi haber. Artık Conde Nast Traveller adlı ünlü seyahat dergisi artık Türkiye’de de yayımlanıyor. Derginin genel yayın yönetmenliğini üstlenen Çiler İlhan, Conde Nast Traveller’ın Türkiye’de yayımlanmaya başlamasıyla ilgili olarak “Sektörde farklılık yaratmak amacıyla yola çıktık” diyor.
Peki ilk Türkçe sayısı bu ay çıkan Conde Nast Traveller’da neler olacak? İlhan amaçlarının en özgün içeriği en çarpıcı görsellerle anlatmak olduğunu, okuru bilinmeyen yerleri keşfe çıkarıp bilinen yerlere bilinmedik kapılar açmak istediklerini anlatıyor: “Uluslararası edisyonlardan Türk okura hitap edecek konuları derleyip yüzde 35-40 oranında da yerel içerik üreteceğz. Diğer edisyonlardan farklı olarak yine kendi okurumuz dergide ne görmek ister diye düşünüp içeriğe daha çok moda, yemek, sağlık ve güzellik ekledik.”
Türkiye’nin muhteşem manzaralı odaları
Conde Nast Traveller’ın ilk sayısında okurlar Türkiye’nin en güzel manzaralı odalarını bulabilecek. Çiler İlhan “Tamer Yılmaz’dan Şenol Altun’a Türkiye’nin en iyi fotoğrafçılarının onundan, Mardin’den Kaş’a 10 manzaralı otel odası çekmelerini istedik. Ortaya birbirinden güzel görseller çıktı” diyor. İlk sayıda ayrıca yaz yaklaşırken tatili planlayabilmek için İtalya’dan Kanada’ya 20 en iyi aile oteli, özel tavsiyelerle dolu Lizbon rehberi, Paris’in en iyi 50 bistrosu gibi konular var.
İlk sayının ilgi çekici bir diğer konusu ise Kiklad Adaları. Conde Nast Traveller, Mikonos ve Santorini gibi çok bilinen adalar yerine Paros, Antiparos ve Pano Koufonissi gibi daha az tanınan adaları ele alıyor. Derginin yayın yönetmeni İlhan da “Yunan Adaları yakın, gitmek kolay, kültürleri bizimkine benziyor. Hepsi bu adaları bizler için vazgeçilmez kılıyor” diyor.
“Nerede ne giyilir?”
Gelelim derginin sabit konularına... Çiler İlhan her sayıda yer alacak konuları “Yeni haberleri derlediğimiz Ajan; nereye ne zaman gidilir kapsamındaki haberlerimiz Nereye; moda çekiminden ‘hangi destinasyonda ne giyilir’e ve seyahatte alışverişe gibi konuları barındıran Stil, Türkiye’den ve dünyadan yeme-içme haberlerini verdiğimiz Gurme, spalar, detoks merkezleri, yeni ürünler-bakım ve güzelliğin alanına giren her şeyden bahsettiğimiz Nefes bölümleri her sayıda olacak” cümleleriyle anlatıyor.

Haberin Devamı

Bir haftalık tatil kazanma şansı

Conde Nast Traveller, Türkiye’deki ilk sayısıyla birlikte bir yarışma da başlattı. Yarışma için cntraveller.com.tr’de yer alan oyunu oynamanız gerekiyor. İnternet adresini ziyaret ettiğiniz zaman cep telefonunuza bir SMS geliyor ve siz bu SMS’e tıkladığınızda telefonunuz bir darta dönüşüyor. Ekranda beliren dünyaya, cep telefonunuzla dart atıp dartın düştüğü yerde bir haftalık bir tatil kazanma şansı yakalıyorsunuz. Tatili kimin kazanacağını ise dartınız düştükten sonra atacağınız tweet belirliyor. #seyahatetmek hashtag’i ile gelen tweet’ler arasından en yaratıcı olanlar jürilerle belirlenecek. Yarışma 1 Haziran’a dek sürecek.