Cumartesi Bin fotoğrafla Dünya Kupası

Bin fotoğrafla Dünya Kupası

24.08.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bin fotoğrafla Dünya Kupası

Bin fotoğrafla Dünya Kupası



Bin fotoğrafla Dünya Kupası


Reklamı, broşürü, kitabı, sergisi derken sonunda 2002 Dünya Kupası’nın fotoğraf albümü de çıktı. "2002 Dünya Kupası Futbol Albümü" adlı 240 sayfalık bu
albüm - kitap ünlü Alman yayınevi Sport Verlag Berlin tarafından hazırlandı. Türkiye’de Aktif pazarlama tarafından Hakan Baltalı’nın editörlüğünde 50 bin adet basılan kitap 17 milyon 500 bin liradan satılıyor.
"2002 Dünya Kupası Futbol Albümü" kupa fikstürü ile açılıyor. Görkemli statlar, kupada görev alan tüm hakemlerin fotoğraflı listelerinin ardından gruplar ve maç sıralarına göre fotoğraflı kupa hikayesi başlıyor. Etkili anların fotoğrafları ile özenli maç özetleri sayesinde kupayı tüm ayrıntılarıyla yeniden hatırlıyorsunuz. İkinci tur, çeyrek final, yarı final ve 200 sayfanın sonunda finale kadar getiriyor kitap okuyucuyu. Ama orada bitmiyor.
Ardından "Dünyanın Üçüncü Harikası Türkiye"nin tanıtıldığı bölüm başlıyor. Tüm maçlarımız, 1954’teki ilk kupa tecrübemiz, Haluk Ulusoy, Şenol Güneş ve başarılı futbolcularımızın hikayeleri, hepsinin kimlik bilgileri bu bölümde. Kitabın sonunda ise çok faydalı bir istatistiki bilgiler kısmı var. 2002 Dünya Kupası’nda top koşturan tüm futbolcuların adı, ülkesi, yaşı mevkisi, sırt numarası, oynadığı maç sayısı ve süresi, gol ve penaltı sayısı, kartları, kulübü ve dünya kupalarında oynama sayısı bu listede var. Kitabın tüm eleme maçlarının listesiyle devam eden sayısal bölümü gol krallığı, seyirci ve maç sayısı gibi diğer önemli istatistiki bilgilerin bulunduğu bölümle sona eriyor.

Bu selam 2002 Dünya Kupası’nın en çok konuşulan olaylarından biri oldu. Üçüncülük maçı Güney Kore-Türkiye arasındaydı. Hem oyun kalitesi yüksekti hem de fair play açısından eşsiz bir maçtı. Türkiye’nin 3-2’lik üstünlüğüyle biten maçta G. Koreli seyirciler Türk millilerine de destek verdi. Karşılığında bizim futbolcularımız da Hakan Şükür’ün başlattığı bir hareketle, önce G. Korelileri teselli ettiler, ardından da hep birlikte tribünleri Kore usulü selamladılar.

Ve bir ayın sonunda gelen en mutlu an. Brezilya finalde Almanya’yı yendi ve kupa artık kaptan Cafu’nun ellerinde...

Her maçta kendilerine bir takım seçen Japon ve Koreli seyirci Almanya ve İrlanda’nın Tokyo’da
1-1 berabere kaldığı maçta da saflarını tutmuşlardı. Çoğu kafasına bayrak diken bu Japon taraftar gibi Almanya’yı seçmişti.

Bin fotoğrafla Dünya Kupası
Efsanevi İngiliz kaleci David Seaman, Brezilya ile yaptıkları maçta Ronaldinho’nun 35 metreden attığı golle bir kabus yaşadı ve maçın sonunda soyunma odasından ağlayarak ayrıldı. Ama Ronaldinho da
bu golün ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.

İşte Dünya Kupası’nın en önemli anları... Kupayı en çok kazanan iki takım ilk kez bu kupada hem de finalde karşılaştı ve Brezilya Almanya’yı 2-0 yendi. FIFA dahil herkes Alman Oliver Kahn’ın turnuvanın en iyi kalecisi olduğu konusunda hemfikirdi. Ama Kahn büyük golcü Ronaldo’ya iki kez boyun eğmek zorunda kaldı. "2002 Dünya Kupası Futbol Albümü"nde Kahn’ın 67’nci dakikada yediği golden sonra (sağdaki fotoğraf) ve maçın sonunda çekilen bu fotoğraflarının altında aynen şöyle yazıyor: "Ona (Kahn’a) sadece bir kişinin kızma hakkı var, o da kendisi..."