Cumartesi Bir klasik yeniden doğdu

Bir klasik yeniden doğdu

11.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polo yaka tişörtler ilkbahar/yaz sezonunda şehir stilinin öne çıkan trendlerinden olacak

Bir klasik  yeniden doğdu

Doksanlı yılların sonuna doğru, spor müsabakalarından çıkıp günlük giyimin en havalı parçalarından biri haline
gelen polo yaka tişörtler, 2015 ilkbahar/yaz sezonunda şehir stilinin birinciliğine oynuyor. Tasarımcıların bu klasik parçayı daha eğlenceli hale getirmek ve yenilemek için yöntemi çok. Tory Burch üzerine kolyeler takıyor, Polo Ralph Lauren parlak renkli tişörtleri aynı tondan eteklerle kombinliyor, Alexander Wang bembeyaz tişörtlerin düğmesiz yakalarını renklendiriyor, J.W Anderson’daki modellerin üzerini limon deseni süslüyor...

Haberin Devamı

Tabii bu sezon erkek koleksiyonlarında da sıkça rastladığımız polo yaka tişörtleri hakkını vererek giymek için yalnızca trendlere ayak uydurmak yetmiyor, ruhuna ve hikayesine de hakim olmak gerek.

Yakaları kaldırmayı golfçüler icat etti

Adı üstünde, polo karşılaşmalarında giyilmek üzere tasarlanan bu tişörtler zamanla işadamlarının üye olduğu spor kulüplerinde standart haline gelip ardından da Amerikan üniversitelerinde öğrenci üniformalarının parçası oldu. Yakalarını kaldırma alışkanlığı ise sosyetik playboy’lar tarafından değil, golf müsabakalarında ensesinin güneşten yanmasını önlemek isteyen sporcular tarafından icat edildi. Siz ise sezonun derli toplu görünümlerini yakalamak için yakaları aşağıda tutun.

Haberin Devamı

Stil önerileri

Tişörtünüz vücudunuzu sarsın

- Farklı renklerde iki tane polo tişörtü üst üste giymeyi deneyebilirsiniz. Doğru bir stile uyarladığınızda ortaya çıkan görüntü son derece şık olacaktır.
- Eğer vücudunuza güveniyorsanız üzerinize bir beden küçük gelen bir model tercih edin. Polo yaka tişörtler vücudu ne kadar sararsa, o kadar iyi. Dikkat, bu kural yalnızca kadınlar için geçerli!
- Şıklığın çıtasını biraz daha yükseltmek istiyorsanız polo yaka tişört tercihiniz ince, trikolardan yana olsun. Pamuklulara göre daha ağırbaşlı duruyorlar.
- Şeklini ve formunu koruması için giymediğiniz zamanlarda tişörtünüzün yakalarını ilikli tutun.

Alışveriş

- O ikonik timsah olmadan polo yaka modası olur mu? Lacoste’un yeşil tişörtü klasikleri sevenler için. Fiyatı henüz belli değil.
- J.W. Anderson’daki limon aplikeli polo tişört tam baharlık! Fiyatı 145 avro.
- 80’lerin fenomen Atari oyunu “Space Invader”, Fred Perry’nin yeni koleksiyonuna konuk oldu. Markanın klasik çift çizgili polo yaka tişörtünün bu eğlenceli versiyonu 295 TL.

Kısa kısa

Mesajları “KarlIfIke” edin
Biz de birkaç hafta haber alamayınca nerelerde diyorduk, meğer kendini emoji haline getirmekle meşgulmüş. Her konuda zamana ayak uydurmak için hiç vakit kaybetmeyen Karl Lagerfeld, bu defa kendi emojilerinden oluşan bir uygulama yarattı: EmotiKarl. İçlerinde tasarımcının meşhur atkuyruğundan kedisi Choupette’e kadar pek çok seçenek var.

Haberin Devamı

Mücevher tasarlayacak
MarIon CotIllard mücevher işine el attı.
Chopard için koleksiyon hazırlayan güzel oyuncu, “neden lüks, ham malzemeyi çıkarmak için çalışan insanların kabusu haline gelsin” diyerek renkli taşlardan oluşacak koleksiyonun etik yanına ve “kanlı elmas” konusuna dikkat çekiyor.