Cumartesi Bir Muhabbet Kuşu

Bir Muhabbet Kuşu

27.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaşamıyla ve eserleriyle sadece müzik dünyasına değil, diğer sanat dallarına da ilham vermeye devam eden Zeki Müren’in sanat yaşamının röntgenini çeken kitap “Postmodern Göstergeler Işığında Zeki Müren” altbaşlığını taşıyor.

Bir Muhabbet Kuşu

BİR MUHABBET KUŞU
Şeyma Ersoy Çak, Şegika Şehvar Beşiroğlu
Tarih Vakfı Yurt Yayınları / 30 TL

Yaşamıyla ve eserleriyle sadece müzik dünyasına değil, diğer sanat dallarına da ilham vermeye devam eden Zeki Müren’in sanat yaşamının röntgenini çeken kitap “Postmodern Göstergeler Işığında Zeki Müren” altbaşlığını taşıyor. Çak ve Beşiroğlu araştırmaları için sanatçının farklı dönemlerini kapsayan icralarını ve repertuvarını analiz etmişler.

Haberin Devamı

BİZ HEP ŞATODA YAŞADIK
Shirley Jakson
Çev: Berrak Göçer / Siren Yayınları / 17 TL

Stephen King’den Neil Gaiman’a dek birçok çağdaş yazarın ilham kaynakları arasında andığı Jackson, ters köşelerle örülü bir öykü anlatırken okura tuzaklar ve yanılsamalarla dolu bir zemin sunuyor.

UYUYAMAYANLAR
Adrian Barnes
Çev: Algan Sezgintüredi / April Yayıncılık / 20 TL

Adrian Barnes’ın romanı, dünyanın büyük bir bölümünün uykusuzluktan muzdarip olmasıyla başlıyor. Haftalarca uyuyamayanların öldüğü, psikozların ortaya çıktığı distopik bir metin sunuyor Barnes.

AFRİKA’NIN KAVŞAĞI
Figen Gündüz Letaconnoux
Oğlak Yayınları / 32 TL

Seyahat yazılarıyla tanınan Figen Gündüz Letaconnoux’nun Tanzanya’nın kıyılarına, doğal parklarına ve tarihi geçmişiyle ünlü tropik ada olan Zanzibar’a uzanan kitabı okura bir Afrika rotası çıkarıyor.