08.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
Eyüp Kemal Sevinç - chefeyup@eyupsevinc.com
Cevat Yıldırım cevat@luccastyle.com
Yemek
Bilinen en güçlü afrodizyaklardan biri olan çileklerle şenlendirdiğimiz bu Sevgililer Günü pastasını muz, kivi, ananas gibi farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz
Malzemelern (2 kişilik)
* 4 yaprak milföy hamuru
* 3 yumurta
* 1/2 lt süt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilya
* 4-6 adet çilek
Hazırlanışı
Kalpli kalıplarla milföy hamurlarını kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, üzerlerini çatalla delin. Bir tutam toz şekeri hamurun üzerine serpin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar (ortalama 15-20 dakika) pişirin. Kızaran hamurları fırından alıp soğumaya bırakın.
Yumurtaların sarısı ile beyazlarını ayırın. Bir tencereye yumurta sarılarını, şekeri, sütü ve vanilyayı koyun. İyice karıştırdıktan sonra ocağın altını yakın, çırpmaya devam edin. Bu sırada yavaş yavaş unu ve tereyağını ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın, ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı sıkma torbasına doldurun. İki adet milföy hamurunun üstüne hazırladığınız kremayı sıkın. Çilekleri istediğiniz ölçüde doğrayın, kremanın üzerine yerleştirin. Kalan iki hamurla üzerlerini kapattıktan sonra pastalarınızı servis tabağına yerleştirin. Pudra şekerini serperek servis edin.
Kokteyl
Özellikle baloncukların dansını seyretmeyi sevenlerin tercih edeceği bir kokteyl
Kir royale
Malzemeler
* 1.5 cl Creme de Cassis (yaban mersini) likörü
* 14 cl şampanya
* Bardak: Şampanya bardağı
* Garnitür: 1 adet maraska kirazı
Hazırlanışı
İki malzeme şampanya bardağında karıştırılır. Üstüne maraska kirazı koyup servis edilir.