Cumartesi Bir tabak bir bardak

Bir tabak bir bardak

12.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

.

Bir tabak bir bardak

Yemek

Haberin Devamı

Çilekli parfe

Kokusu ve cezbedici sevimliliğiyle yer aldığı her tarifi zenginleştiren çilek, bu sefer parfenin lezzetine lezzet katıyor

MALZEMELER
(4 kişilik)
l 1 su bardağı krema
l 125 gram beyaz çikolata
l 2 yemek kaşığı bal
l 4 kedidili bisküvi
l 10-12 çilek
KROKAN İÇİN
l 100 gram fındık
l 100 gram toz şeker

Hazırlanışı
Bir tencereye kremanın yarısını koyun ve kaynatın. Beyaz çikolataları küçük parçalara bölün. Krema kaynayınca ocaktan alın, çikolataları ve balı ilave edip karıştırın. Soğuması için bir kenara bırakın. Kalan kremayı ayrı
bir kapta çırpın, soğuttuğunuz çikolatalı krema ile karıştırarak birleştirin. Çilekleri uzunlamasına dilimleyin. Servis yapacağınız kapların kenarlarına dizin. Ortasına biraz kremalı karışımdan sıkın, üzerine
bir parça kedidili bisküvi koyup tekrar krema sıkın. Buzdolabında soğutup dinlendirin. Krokanı yapmak için toz şekeri eritip karamel kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ayrı bir tavada fındığı kavurun. Ardından karamel kıvamına gelmiş şekerle fındığı birleştirip soğumaya bırakın. Karışım soğuyup sertleştikten sonra blendırdan geçirip parfelerin üzerine serpin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Haberin Devamı

Kokteyl

Cuba libre

Sıcak yaz günlerinin içeceği olup ferahlatıcı ve lezzetli bir parti kokteyli

MALZEMELER
l 6 cl Havana Club rom
l 15 cl kola
l 1 dilim limon ya da lime

Hazırlanışı
Buz dolu bir bardakta rom ve kola karıştırılır, garnitür olarak bir limon ya da lime dilimi eklenip servis edilir.

Yazarlar