Cumartesi Bohem misin sportif mi?

Bohem misin sportif mi?

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Plajlar bu yaz iki ana trendin etkisi altında. Fırfırlar ve püsküller bohem rüzgarları sahile taşıyor, neon renkler ve keskin hatlar ise atletik bir görünüm yaratıyor

Bohem misin sportif mi

Plaj modasına son yıllarda ağırlıklı olarak minimal stiller hakimdi. Tek parça mayoların geri dönüşüyle birlikte yalın ve desensiz modellerin zirveye oynadığına şahit olmuştuk. 2017 yazı ise podyumlarda ve şehir hayatında baskın olan iki ana trendi deniz kıyısına taşıyor. İlki spor şıklık diye tanımlayabileceğimiz “athleisure” modası. Biliyorsunuz, sağlıklı yaşamak aynı zamanda bir sosyalleşme aracı. Koşmak, pilates yapmak ve bunları sosyal medyada göstermek çoğu kişi için önemli.

Çiçek kızlar plajda

Bohem misin sportif mi


Hal böyle olunca kışın üzerinden taytları, spor ayakkabıları çıkarmayanlar plajda da atletik vücutlarını öne çıkaran modeller istiyor. İşte çapraz ya da asimetrik kesimli kalın bantlar, parlak renkler, geometrik desenler, fileler ve uzun süredir “rüküş” bulunan mayokiniler bunun için biçilmiş kaftan. Bu akımın en önemli ilham perileri ise Kaliforniyalı sörfçü kızlar.

Gelelim ilham perisinin “çiçek kızlar” olduğu bir diğer trende. Mağazalar düşük omuzlu elbiseler, fırfır, püskül detayları ve çiçek desenleriyle dolup taşıyor malum. Kendini sportiften ziyade romantik ve bohem hissedenlerin kalbini de o elbiselerin mayo ve bikiniye dönüşmüş halleri çalıyor. Tabii bohem stillerin en önemli tamamlayıcıları aksesuarlar. Hasır şapka ve çantaları, kimonoları, etnik tunikleri ve espadrilleri seviyorsanız seçiminizi buradan yana yapın deriz.

Haberin Devamı

Alışveriş

- Kom’un rengarenk, püsküllü Alero modeli siyahın klasikliğinden vazgeçmeden etnik bir hava yakalamak isteyenler için. Fiyatı 179 TL.

- Lovekini Beachwear’in çiçek aplikeli bikinileri çok sevildi. Güneşlenirken askı izi istemiyorsanız, straplez modellere yönebilirsiniz. Bordo bikini 450 TL.

- Plajdaki bohem stillerle öncü olan tasarımcı hiç kuşkusuz Lisa Marie Fernandez. Yeni koleksiyondaki çizgili mayoları ise gökkuşağını andırıyor. Harvey Nichols’ta 2 bin 325 lira.

Sosyal medya fenomeni mayolar

Alışveriş yaparken, klasikleşen mayo markaları dışında, Instagram’da ünlü yıldızların ve moda dünyasından isimlerin verdiği pozlarla ünlenen yeni markalara da göz gezdirmeyi unutmayın. Lisa Marie Fernandez, Roxana Salehoun, Solid & Striped, Flagpole ve Swimsuits for All bunların başında geliyor.