Cumartesi Bu çantalar umut taşıyor

Bu çantalar umut taşıyor

12.04.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sanat, futbol, moda, müzik ve sinema dünyasının ünlüleri Amerikan markası Coach'un yardım projesi için buluştu. Organizasyon için hazırlanan çantalar www.umutdolucantalar.com adresinde satışta. Elde edilecek gelir Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışlanacak

Bu çantalar umut taşıyor

Ajda Pekkan’dan Sezen Aksu’ya, Fatih Terim’den Roberto Carlos’a, Demet Akbağ’dan Pınar Altuğ’a 29 ünlü isim aksesuar markası Coach için eline kumaş boyalarını, keçeli kalemleri aldı ve çanta tasarladı. İnternet üzerinden satışa çıkan bu çantaların fiyatı
2 bin 500 YTL. Çantaların tüm geliri Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’na aktarılacak.
Coach’un Türkiye’de düzenlediği bu kampanyaya markanın baştasarımcısı Reed Krakoff’un yanı sıra ünlü sanatçılar Brooke Shields ve Mandy Moore da katılıyor. Bu üç ismin çantaları sahiplerini açık artırma usulüyle bulacak. Açık artırma İstanbul Esma Sultan Yalısı’nda 15 Mayıs’ta düzenlenecek gecede sona erecek.
Ünlülerin ne çizsem diye günlerce kafa yorduğu çantalar 16 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında İstinye Park Alışveriş Merkezi’ndeki Coach mağazasında sergilenecek.

Haberin Devamı

Tarkan çantasını denize dönüştürdü, içine balıklar koydu

Oyuncu Mandy Moore çantasına kendisine ve ailesine şans getirdiğine inandığı baykuşu çizerken kulağında iPod vardı. Çantayı yarım günde tamamladı. Tasarımcı Krakoff 1980’lerin başındaki grafiti çizimlerinden etkilenerek Coach logolu bir çanta yaptı. Oyuncu Brooke Shields ve çocukları çantanın üzerine iki tane prenses resmetti.
Ressam İsmail Acar küçük bir sandalla Boğaz’a açıldı. İstanbul’un günbatımındaki siluetini yansıttı. Proje için çanta tasarlarken annesinin kanser olduğunu öğrenen Derin Mermerci çantasına mutluluk, aşk, sağlık, barış “doldurdu”. Tarkan çantasını bir denize dönüştürdü. İçine balıklar koydu.
Oyuncu Doğa Rutkay çocukluğuna geri döndü. O yıllarda çizmekten en çok hoşlandığı şeyi, balonu “uçurdu” tasarımında.
Balet Tan Sağtürk çocukluğunda yaptığı karakalem çalışmasını Coach için renklendirdi. Senarist ve oyuncu Gülse Birsel “Avrupa Yakası” dizisinin karakteri Burhan Altıntop’un suratını Mona Lisa’nın resmine yerleştirdi. Fatih Terim çantasıyla futbol topu “sektirdi.” Modacı Cemil İpekçi çantasını yazma motifleriyle süsledi. Tülin Şahin de mor çiçekli bir yazma dikti Coach'una.
Hülya Avşar kızı Zehra ile, Demet Akbağ oğlu Ali ile tamamladı çantasını.
Ünlülerin arasında en hızlısı şovmen Beyazıt Öztürk’tü. İlk çantayı o teslim etti. Siren Ertan, Ajda Pekkan ve Türkan Sabancı biz haberi yayına hazırlarken henüz tasarımlarını yollamamıştı.

Haberin Devamı

Bu çantalar umut taşıyor