Cumartesi Bu hafta ne var ne yok

Bu hafta ne var ne yok

23.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cemal Reşit Rey Caz Orkestrası kendi eserlerinden oluşan repertuvarını Meltem Ege’nin yorumuyla birleştirecek.

Bu hafta ne var ne yok

PAZARTESİ

Haberin Devamı

KONSER

Caz severlere...

* Cemal Reşit Rey Caz Orkestrası kendi eserlerinden oluşan repertuvarını Meltem Ege’nin yorumuyla birleştirecek. 20.00’de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda başlayacak konserin biletleri 33.50-63.50 TL.
* Türkçe parçaların yanı sıra yabancı şarkıları da yeniden yorumlayan Zift, 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Biletler 34.50 TL.
GÖSTERİ
* Mevlana şiirlerinin yorumlanacağı, ilahilerin söyleneceği “Tasavvur” gösterisi 20.30’da Bo Sahne’de. Biletler öğrenci 29, tam 40 TL.
tiyatro
* Perihan Mağden’in
romanı “Ali ile Ramazan”dan uyarlanan, aynı adlı
tiyatro oyunu 20.30’da garajistanbul’da sahnelenecek. Oyunun biletleri öğrenci
29.50, tam 39.50 TL.

Haberin Devamı

SALI

KONSER

Kraliyet desteğiyle geliyor

Hollandalı rock grubu The Gathering’e dört yıl boyunca vokallik yaptıktan sonra solo kariyerine devam eden Anneke van Giersbergen 21.00’de
Jolly Joker’da sahneye çıkacak. Biletler 45 ve 90 TL.
* Eleştirmenler tarafından “ateşli lirizm”, “rüya gibi ve şairane” gibi yorumlarla tanımlanan keman sanatçısı Gidon Kremer ile piyano sanatçısı Martha Argerich ilk kez birlikte İstanbul’da, Lütfi Kırdar Auditorium’da konser verecek. 20.00’deki konserin biletleri 39.50-375 TL arasında.
* Besteci ve caz piyanisti Norveçli Jan Gunnar Hoff saat 20.00’de Akbank Sanat’ta müzikseverlerle buluşacak.
tiyatro
* Bir garajda yolları kesişen iki yabancının, yılbaşı gecesini aslında herkesin o kadar da mutlu geçirmediğini anlattıkları; başrollerinde Enis Arıkan ile Güven Murat Akpınar’ın oynadığı “Garaj” 20.30’da Craft Tiyatro’da. Biletler öğrenci 25, tam 45 TL

ÇARŞAMBA

Konser

Amerika’dan folk ve indie...

* Folk ve indie şarkıcısı Amerikalı Emily Wells, orkestra çanından oyuncak piyanoya kadar pek çok aleti kullanarak yaptığı müziğiyle 20.30’da Babylon’da sahneye çıkacak. Biletler 39 TL.
*Ünlü Macar trompetçi Gabor Boldoczki, Kremerata Baltic ile İş Sanat Kültür Merkezi’nde vereceği konserde hem solist olacak hem de müzik t opluluğunu yönetecek. 20.00’deki dinletinin biletleri 67.50-128.50 TL arasında.

TİYATRO
* Meltem Cumbul’un yönetmenliğini yaptığı,
D22 topluluğunun oyunu “Bent”, cinsel kimlikleri nedeniyle ötekileştirilenlerin üzerinden normal olanı, iyiyi, doğruyu ve güzeli sorgulatıyor. 20.30’da
D22’de sahnelenecek
oyunun biletleri öğrenci 24.50, tam 34.50 TL.

Haberin Devamı

PERŞEMBE

Konser

Klasik müzikte iki seçenek

* Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan Filarmoni Orkestrası, iki ünlü opera solisti Roberto Alagna ve Roxana Constantinescu
ile klasik müzik severlere özel bir gece yaşatacak. 20.00’de Lütfi Kırdar Auditorium’da başlayacak konserin biletleri 80-300 TL.
* “Klasik müziğin Quentin Tarantino’su” olarak adlandırılan Norveçli piyanist ve besteci Aksel Kolstad, 21.30’da Salon İKSV’de. Biletler öğrenci 23.50,
tam 28.50-39.50 TL.
* Bulutsuzluk Özlemi saat 22.30’da
Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Biletler 28.50 TL.

CUMA

KONSER

Nilüfer’den anlamlı konser

* Pop müziğinin güçlü seslerinden Nilüfer, annesi-babası vefat etmiş, maddi durumu yetersiz çocuklara eğitim imkanı sunan ve 150’nci yılını kutlayan Darüşşafaka yararına “Eğitimde fırsat eşitliği” temasıyla şarkılarını seslendirecek. 21.00’de Maslak TİM Center’da gerçekleşecek konserin biletleri 56.50-112 TL.
* Andre Rieu konseri 21.00’de, Sinan Erdem Spor Salonu’nda. Biletleri 430-800 TL arasında.
* Model, 22.00’de Jolly Joker’da sahneye çıkacak. Biletler 45 ve 90 TL.

PARTİ
* Detroit’li DJ’ler Derrick May ve Jimmy Edgar 22.00’de Babylon’da çalacak. Biletler 33.75 TL.
* DJ Sharam Jey, dans etmeyi sevenler için birbirinden eğlenceli parçalarını 360İstanbul’da çalacak. Etkinlik için (0212) 572 00 60’dan rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Sergi

Miro İstanbul’da
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi dünyaca ünlü sürrealist ressam Joan Miro’nun Mourlot, Maeght koleksiyonlarında yer alan 60 eserini Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde 19 Ocak’a dek sergileyecek.

Bedri Baykam’dan Kennedy sergisi
Kennedy’nin 50’nci ölüm yıldönümünde açılan, Bedri Baykam’a ait “Dünyayı Değiştiren 8 Saniye” adlı sergi, Kennedy cinayetinin gizemini resmediyor. Piramid Sanat’ta yer alan sergi 5 Ocak’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Küçükten büyüğe...
Barbara ve Zafer Baran’ın 1999’dan günümüze kadar olan ve yaşamın en küçük parçasından gökyüzüne kadar görüntülere yer veren “Rasathane” adlı retrospektif fotoğraf sergisi bugünden itibaren İstanbul Modern’de gezilebilecek.

BUGÜN BU GECE nereye gitmeli?

KAÇIRMAYIN!

Dünyaca ünlü komedyen İstanbul’da!


Russell Brand, Messiah Complex şovuyla, İstanbul’da. Maslak Show Center’da 21.00’de başlayacak şovun biletleri 82.50-135 TL.

PARTİ
* Blues ve funk’ı birleştiren Can Gox&Şallıel Bros, What da Funk Project ile 22.30’da Ghetto İstanbul’da. Biletler öğrenci 20, tam 25 TL.

TİYATRO
* Songül Öden ile Levent Ülgen’in başrollerini paylaştığı “Kafkas Tebeşir Dairesi”, 20.30’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde. Biletler öğrenci 46.50, tam 56.50 TL.

KONSER
* Yaşar, 22.00’de Jolly Joker sahnesinde “Aldanırım”, “Kuşlar”, “Masal” gibi sevilen aşk şarkılarını seslendirecek. Biletler 56.50 ve 112 TL.
* La Sagrada Hotel İstanbul, Akustik Band Geceleri’ne Semiha Yankı ile devam ediyor. 22.00’de başlayacak etkinlik için (0212) 373 66 66’dan rezervasyon yaptırabilirsiniz.
* 70’li yılların sonunda dağılan Shakti grubunun bir yansıması olarak bir araya gelen Remember Shakti, Hint müziğini caz unsurlarıyla buluşturuyor. 20.00’de İş Sanat’ta başlayacak dinletinin biletleri 67.50-108 TL arasında.

YARIN için program yapın

KONSER

Halk müziklerinden blues’a yeni bir yorum

Balkan ve Anadolu halk müzikleri ile rock gruplarının şarkılarını yeniden yorumlayan blues müziği temsilcilerinden Luxus saat 21.00’de BKM Mutfak Sahnesi’nde. Biletler 28.50 TL.

GÖSTERİ
Anılar, şarkı ve dansla birleşiyor
Nilgün Belgün’ün “İçimdeki Kadın, Aşk ve Komedi” adlı kitabından sahneye uyarlanan ve anılarını, hayatını dans eşliğinde anlattığı tiyatro oyunu “Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi” saat 18.30’da KKM Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde. Biletler 56 TL.

TİYATRO
Kitaplarla dolu oyun
Sunay Akın yeni oyunu “İki Kitap Bir Heves”i 16.00’da Trump Towers Alışveriş Merkezi’nde sahneleyecek. Biletler öğrenci 30, tam 40 TL.

80’ler... 90’lar...
Vokalliğini Derman Çinkılıç ve Nazlı Uğurtaş’ın yaptığı Girls Walking, 80’li ve 90’lı yılların sevilen Türkçe pop şarkılarını Mask Live Music Club’da seslendirecek. 22.00’deki etkinliğin biletleri 23 TL.

Sevilen tenor için geri sayım başladı

Dünyanın en başarılı tenorlarından biri olan ve Jennifer Lopez, Nelly Furtado gibi isimlerle çalışan Andrea Bocelli’nin 22 Şubat’ta Ülker Sports Arena’da vereceği konserin biletleri satışa çıktı. Biletler 200-600 TL arasında.

İlker Topdemir - lker Kafası

Geçen hafta İstanbul’da partisiz bir gece geçmedi. Çok parti olunca “cemiyet hayatı”nın ünlü isimleri o parti senin bu parti benim koşturup durdu. Yeni mekan Pop,
dansçı performanslarıyla büyüledi. Yöneticisi Tolga Çelik’e tebrik.
Terk edilmiş mekanlarda partileme modasına Vogue da katıldı. Eski oto sanayide gerçekleşen parti bence “lose yourself to dance” değil de tam bir “looser” partisi olmuş. Davetiyeye yazdıkları “Dresscode: DiscoGlam”
ise Vogue’a hiç yakışmamış.

YİYİN İÇİN

İstanbul’daki Avustralyalı
Emre Çapa’nın Akaretler’deki yeni alternatif mekanı Rocks by Minyon kelimenin tam anlamıyla “rocks”. Avustralyalı şefin yeni menüsüyle sezona iddialı bir
giriş yapan Rocks, hafta içi-hafta sonu demeden her gün tıka
basa dolu. Yemekler leziz,
içki menüsü özenle seçilmiş. Özellikle kokteyl menüsündeki Minchelada’yı deneyin derim.

ZAMAN AYIRIN

Tarlabaşı
İstanbul’un en karakteristik semtlerinden biri olan Tarlabaşı’na taşınan ve
tam 6 yıl orada yaşayan
Naz Köktentürk, Kadir Has Üniversitesi’nde Leica M7 35 mm, siyah-beyaz makinesiyle çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi açmış. Sizi bir
daha göremeyeceğiniz
bir semte götürüyor.
Günlük yaşama dair ilginç fotoğrafları bu sergide görebilirsiniz. Kaçırmayın!

EĞLENİN

Dans dans dans...
“Pink Amsterdam” bu yıl 6 Aralık’ta İstanbul’un en ateşli ve en sıra dışı kulübü Love Dance Point’te düzenleniyor. Sanat, müzik ve dansı bir araya getiren, Amsterdam ve İstanbul arasındaki en eğlenceli köprüyü kuran, geçtiğimiz beş yılın en çok konuşulan partisi “Pink Amsterdam”ı “Mutlaka gidilecekler” listenizin tepesine ekleyin.

DENEYİN VE ALIN

Ruh halinize göre tişört
Les Benjamins şimdi de
Galata Serdar-ı Ekrem’de.
Les Benjamins, Bünyamin Aydın tarafından yaratılan
bir tişört markası. Tasarım tişört manyaklığında son
nokta. Her kafaya uygun
bir tişört bulmak mümkün. Gidin, görün, alın, giyin.

İÇKİ KUYRUĞU

Alex’e güvenin
Anne-babalarımız anlatır durur, eskiden tüp kuyruğu, tuz kuyruğu, ekmek kuyruğunda beklerdik diye. Taksim Gönül Sokak’taki hepi topu 9 metrekarelik Alex’te resmen içki kuyruğu vardı. Birbirinden lezzetli kokteylleri ve az bulunan biraları bir hayli yüksek fiyata alabilmek için sırada bekleyen insanları görünce aklıma geldi. İnsan gerçekten hayret ediyor...