Cumartesi 'Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum'

'Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum'

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bugüne kadar dört albüm ve bir single yayınlayan Nilgül, 2012’den beri ara verdiği müzik çalışmalarına “Radyoda Bi’ Şarkı’ ile yeniden başladı. Şarkıcı, “Unutuldum mu diye korkmuştum ama öyle değilmiş. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum” diyor.

Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum

Nilgül, 18 yıl önce adım attığı müzik kariyerinde “Arabesk Günler” albümünün çıkış şarkısı “Duy Beni”yle geniş kitleler tarafından tanınmıştı. İlhan İrem’le özdeşleşen “Konuşamıyorum” şarkısının cover’ıyla ise büyük beğeni toplamıştı. “Arkasında yeterince durmadım” dediği “Dualarım Seninle”nin ardından sessizliğe gömülen şarkıcı, söz-müziği Zeki Güner’e ait “Radyoda Bi’ Şarkı” parçası ile 6 yıl aranın ardından müzikseverlerin karşısına çıktı. Tophane’de bir araya geldiğimiz Nilgül’le geri dönüşünü, evliliğini ve anneliği konuştuk.

Haberin Devamı

- 2012’de yayınladığınız single’ın ardından “Radyoda Bi’ Şarkı” ile sevenlerinizle buluştunuz. Müzikten uzak kaldığınız günlerde neler yaptınız?

2012’deki çalışmamın yeterince arkasında durmadım. O dönemler sanki bir şey hareket etmemi engelledi. Aradan geçen zamanın ardından hem çok keyifliyim, hem de heyecanlıyım. Dönüşümü sağlayan Model grubundan ayrılan Fatma Turgut’tur. Bundan kendisinin de haberi yok. Müzikten uzak durduğum dönemde, dikiş ve astroloji kursuna gittim. Daha farklı şeyler de yaptım fakat içimde bir boşluk vardı. Buna rağmen müzik yapmak için kılımı da kıpırdatmıyordum. Bir gün, Fatma Turgut’un röportajını gördüm. Sıkıntılı bir süreçten geçmiş, “Ne yapacaksınız?” diye soruyorlar. O da, “Ben şarkıcıyım ne yapsaydım dikiş dikmeye mi gitseydim?” demiş. Bir saat öncesinde dikiş kursundan gelmiştim. O kadar etkilendim ki “Ben ne yapıyorum?” dedim. Ağlayarak gazeteyi kapattım ve Zeki’yi (Güner) arayıp, “Ben şarkı söylemek istiyorum” dedim. Ve o günden sonra 2 yıldır gittiğim kursu bıraktım.

Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum

Haberin Devamı

- Bu olaydan önce çevrenizden geri dönmeniz gerektiğine dair sözler duymuyor muydunuz?

Tabii ki herkes söylüyordu. Ama ben duymazdan geliyordum.

- Neden? Bir kırgınlığınız mı vardı?

Kimseye kırgınlığım olmamıştı. Sadece yapı olarak bir şey istemeyi sevmiyorum. Yapımcılarla görüşmek dahi istemek gibi gelmişti.

- Bu kadar uzun ara verince “unutuldum” korkusu yaşamadınız mı?

Evet, yaşadım. Ama unutulmamışım. Oysa müzik dışında ekranda yer almadım. Ama korktuğum kadar değilmiş, bunu gördüm ve çok mutlu oldum.

- Neden tek bir şarkı tercih ettiniz?

Albüm yapacak kadar beklemek istemedim. Çok özlemiştim. Albümde klip çekmediğiniz şarkılar yok sayılıyor. Çalışmama da hiç kötü bir eleştiri almadım ki buna hazırlıklıyım. Övgülere de yergilere de aynı mesafede yaklaşıyorum. Çok özlenmişim. “Bizi niye bu kadar mahrum bıraktınız?” mesajları görüyorum. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum. Çünkü hep işimi yapıp, evime gittim.

- Yakın zamanda müzikle ilgili planlarınız neler?

Eylül gibi yeni bir single çıkaracağım. İki şarkı arasında gidip geliyorum. Artık hiç durmayacağım. Sağlığım elverdiği sürece ara vermeyeceğim artık. Bir daha başkasının röportajını okuyup, ne yapıyorum demeyeceğim.

Haberin Devamı

- 2009 yılında evlendiğiniz Nazif Eroğlu’ndan Ömer adını verdiğiniz bir oğlunuz var. Evlilik ve annelik nasıl gidiyor?

Süper, keşke daha önce evlenseydim de daha çok anne olsaydım. 8 senedir evliyiz ama toplamda 16 yıldır beraberiz. Nazif benim kolum bacağım gibi bir uzvum oldu. Oğlum sayesinde de içimdeki diğer Nilgülleri keşfediyorum.

- Ömer’e kardeş düşünüyor musunuz?

Bu konu beni üzüyor. Oğlum sayesinde anneliği çok sevdim. Ve ondan sonra beş kez hamile kaldım. Çok uğraştık ama hepsi karnımda öldü. Artık buna ne psikolojim ne de bedenim dayanıyor. Ömer yalnız kalmasın istedim ama nasip değilmiş.

“Benim kavgam kendimle”

- 18 yaşınızdaki halinize dönebilseniz, ona ne tavsiyede bulunurdunuz?

O yaşlarda çevreden söylenenlere daha önem veriyorsun. Kendimi inşa etmek için üzüldüğüm vakitlere dönüp, başkalarının fikirlerini çok önemsememem gerektiğini söylerdim. Onun dışında yaptığım her şeyin sorumluluğunu alıyorum. Ben seçtim, ben yaptım ve ben yaşıyorum diyenlerdenim. Başkalarının ne yaptığıyla çok ilgilenmiyorum. Benim kavgam kendimle.