Cumartesi “Bu kremler botoks etkisi yaratıyor”

“Bu kremler botoks etkisi yaratıyor”

21.03.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Dr. Ahmet Günay, Gümüşsuyu’ndaki Alman Konsolosluğu’nun karşısındaki muayenehanesinde sadece hastaların sorunlarını çözmekle yetinmiyor. “Tıp ve estetiği birleştiriyoruz” dediği, kendi adını taşıyan kozmetik ürünlerinin kaynağı da burası.

“Bu kremler botoks etkisi yaratıyor”

“Benim için önemli olan, estetik müdahale gerektirmeden değişiklikler yaratabilmekti. 25-30 yıllık meslek deneyimimi bu ürünlere aktardım” diyor Günay: “Ben tıbbi çalışmalarıma devam ettiğim sürece ürün yelpazemiz de genişleyecek.”

Haberin Devamı

Dr. Günay ürünlerinin yaratım aşamasından bahsedebilir misiniz?
Açıkçası krem çıkaracağım diye özel bir çalışma yürütmedim. Yaklaşık 30 senedir sedef hastalığı, saç dökülmeleri, cilt lekeleri ve nadir görülen cilt kanserleri hakkında araştırmalara imza attım. Fakat yanlış uygulanan botoks yüzünden göz kapağı düşmüş, lazerli müdahale sonucu bacağı yanmış hastalarım olmaya başlayınca bu işe el atmam gerektiğini düşündüm. Estetik odaklı çalışmalara ağırlık verdim. Ülkemizde botoks ve lazeri yanlış uygulayan birçok yer var. Ben doğrusunu öğrenmek için yurtdışında eğitim almayı tercih ettim. Bu süreç içinde estetik odaklı çalışmalara ağırlık verince de krem ve anti-perspirant formülleri buldum. Bulduklarımızı insanların hizmetine sunmak için de kızım Doğa ile bir şirket kurduk. 

Ürünlerinizden bazıları koltuk altındaki terlemeyi tamamen kesmeyi amaçlıyor. Bunun bir yan etkisi var mı?
Bu ürünlerde botoks mantığıyla hareket ettik. Kesinlikle yan etkileri yok çünkü vücudumuz koltuk altı dışında birçok farklı bölgeden terler. Anti-perspirant roll-on’larımızın içinde alüminyum klorid maddesi var. Bu madde ter bezlerini büzüştürüyor, bir anlamda botoksun yaptığını yapıyor. Özellikle gece uyumadan önce sürülürse ertesi gün koltuk altı terlemesini tamamen ortadan kaldırdığını iddia edebilirim.

Hangi ürünler var? 
- Yüz ve vücut kreminin içinde zeytinyağı, lanolin, likit parafin var.
-E vitaminli yüz kreminin içindeki minik kapsülleri sayesinde yaşlanmayı geciktirme ve güneşin zararlı ışınlarından koruma konusunda iddialı.
-Dr. Günay anti-perspirant mendilleri, terleme önleyici roll-on’un pratikleştirilmiş hali olarak düşünmüş. Çantasında deodoran ya da parfüme yer ayırmak isteyemenler için tasarlanan bir ürün.
Bir kutuda yedi adet terleme önleyici mendil var.