Cumartesi Bu sezon paçalar İspanyol

Bu sezon paçalar İspanyol

28.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

70’lerin en belirgin trendlerinden geniş paça pantolonlar geri döndü. İlkbahar gardırobunuzu yenilerken alışveriş listenize önce onları ekleyin

Bu sezon paçalar İspanyol

Kış boyunca moda dünyasına hakim olan 60’ların ardından, sıra bir sonraki 10 yıllık döneme; 70’lere geldi. “Çiçek çocuk” imajının olgunlaştığı bu döneme ait trendlerden biri var ki tahtı hiçbir zaman sallanmasa da altın çağını yaşadığı sezonlarda kadın-erkek, küçük-büyük herkesi etkisi altına alıyor. Derek Lam podyumunda ağırbaşlı renklerle, Victoria Beckham’da çiçeklerle, Emilio Pucci’de etnik kombinlerle, yani 2015 ilkbahar/yaz koleksiyonlarıyla hemen hemen her markada kendine yer bulan İspanyol paçalardan bahsediyorum. Bahar gardırobunuzu yenilemek için hazırlıklara başladıysanız listenin ilk sırasında kesinlikle onlar olmalı.

Haberin Devamı

Stil ipuçları

-Sezonun İspanyol paçaları 70’lerde onları giyenlerin “Biz köşeyi dönerdik, paçalarımız bizden sonra dönerdi” gibi esprilerle andığı kadar geniş değil; dizin biraz altından itibaren hafifçe bollaşan modelleri tercih edin.

-Bu paça modelinin uzun ve ince bacaklarda daha iyi durduğuna şüphe yok. Ancak doğru giyildiğinde bacak boyunu daha uzun gösterme marifetleri de var. Eğer boyunuz yeterince uzun değilse düz ayakkabılardan kaçının ve paça boyunuzun neredeyse ayakkabılarınızı tamamen saklayacak kadar uzun olmasına özen gösterin.

-70’ler ruhuna tamamen ayak uydurmak için dönemin en önemli stil ikonlarından Jane Birkin’den ilham alabilirsiniz. Düz beyaz tişörtler, tunikler ve hasır çantalar Birkin’in bol paçalı jean’lerine sık sık eşlik eden parçalardandı.

Haberin Devamı

-Eğer pantolonunuzun kumaşı ince bir dokuya sahipse bu paça modeliyle derli toplu görünmek biraz daha zor olabilir. Özellikle ince dokulu kumaşlarda tercihinizi yüksek belli ve üst bacakları saran modellerden yana kullanın.

ALIŞVERİŞ

- Bu trende ayak uydurmak istiyorsanız, işe hemen hemen her şeyle kombinleyebileceğiniz bir jean’den başlayan. Mavi’nin Amber Gold modeli 160 TL.
- 70’ler modasının geri dönenlerinden biri de sabo terlikler. Boyunuz uzunsa geniş paçalı pantolonlarla giymek için Hotiç’teki bu terliklere göz atın. Fiyatı 378 TL.
- İspanyol paça jean ve sabo ikilisine denizci çizgilerinden daha çok ne yakışabilir? Tru yaz koleksiyonundaki kırmızı-beyaz tişört 125 TL.

“Fantezi dünyası inşa etmeliyiz”

Victoria’s Secret defilelerinin yaratıcı isimlerinden Todd Thomas: “Önce marka için önemli olanı belirleyip ona göre bir fantezi dünyası inşa etmeliyiz”

Todd Thomas geleneksel Victoria’s Secret defilelerinin arkasındaki yaratıcı beyinlerden. Her yıl dünyanın ekrana kilitlenip izlediği o muhteşem şovun konseptlerinin belirlenmesinde önemli rol oynuyor, “melek”lerin podyumda iç çamaşırlarla yürüyen modeller olmanın çok ötesinde; kimi zaman bir kelebeğe, kimi zaman denizkızına dönüşümü onun tasarladığı kostümler sayesinde oluyor. Geçen hafta Yaratıcı Endüstriler ve Gelişen Teknolojiler fuarı alldesign için İstanbul’a gelen 54 yaşındaki tasarımcıyla konuştuk.

Haberin Devamı

Victoria’s Secret defileleri nasıl bir sürecin sonunda ortaya çıkıyor?

Yaptığımız, gerçekten de ortaklaşa çalışmayı ve ekip ruhunu fazlasıyla gerektiren bir iş. Her şeyden önce marka için neyin önemli olduğunu belirleyip ona göre bir fantezi dünyası inşa etmeliyiz. Biz kreatif ekip olarak; tasarım ekibinden aldığımız eskizlerin temalarına göre şov parçalarını hayata geçirecek bölümler ve hikaye akışı yaratırız. Stil danışmanlarından prodüksiyon ekibine, sahne tasarımcısından müzikal direktöre kadar herkes bunun parçası. Dünyanın dört bir yanından zanaatkarların da şovdaki görünümlerin yaratılması için bizimle işbirliği yaptığını düşünürsek, gerçekten küresel bir iş olduğunu söylemem mümkün.

“New York’ta ilham konusunda hiç zorlanmıyorum”

Kaç yıldır Victoria’s Secret ile çalışıyorsunuz? Her yıl yeni bir fantezi inşa etmek sizi zorluyor mu?

Haberin Devamı

10 yıldan uzun zaman oldu. Evet zorluyor ama işin en zevkli kısımlarından biri de bu. Aslına bakarsanız yaratıcı işlerin çoğu belli bir mücadele gerektiriyor. Hele bir de böylesine iddialı bir şeyi her yıl tekrar tekrar yapıyorsanız.

Nelerden ilham alıyorsunuz?

New York’ta yaşayan biri olarak ilham kaynağı bulmakta hiç zorlanmıyorum. Bu durum siz İstanbul’da yaşayanlar için de geçerlidir tahminimce. Pek çok şeyin iç içe geçtiği çokkültürlü şehirlerde yaşarken bir yerlerde ilham aramaya gerek yok. Başınızı kaldırıp etrafınıza bakmanız yeterli.

Şov başladığı anda kuliste kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Rahatlamış! Şovun bitmesini beklememe gerek yok, biraz sakinleşmem için başlaması yeterli.

Victoria’s Secret kulisinde hiyerarşi var mı? Adriana Lima’ya özel servis yapılır da ekibe yeni katılan bir modele yapılmaz gibi.

Doğrusunu isterseniz kuliste böyle bir şey için yeterli alanımız yok.

Markanın defileleri kadınların iç çamaşır alma eğilimlerini gerçekten etkiliyor mu sizce?

Defileleri kadınların erkeklerden daha büyük ilgiyle izlediğini biliyorum. İç çamaşırına verilen önemin artmasında kesinlikle büyük etkisi vardır.

Yazarlar