Cumartesi Bu tatlı sarışın!

Bu tatlı sarışın!

04.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gourmet&Styling dergisinin bahar sayısındaki tariflerden birini sizinle paylaşmak istiyorum bu hafta

Bu tatlı sarışın

Devir teknoloji devri ama bu güzel bahar havasında çay içerken dergi karıştırmanın modası hâlâ geçmedi. İnsana bambaşka bir huzur veriyor sayfaları elle çevirmek, hissetmek, üzerine not almak, saklamak. Hele tarifleri enteresan, fotoğrafları göz alıcı ise yemek dergisi okumanın keyfi bir başka.
Ben Türkiye’de yemek dergiciliğinin geldiği son noktadan memnunum. Artık farklı kesimlere hitap eden dergiler çıkıyor. Günümüzde modernize edilmiş tarifler, üzerine çalışılmış tasarımlar, genç yazarların bir arada olduğu dergiler revaçta. Halkımız da yayıncılıktaki yenilikleri kabulleniyor.
EKS Yayıncılık’ın çıkardığı Gourmet&Styling de bu dergilerden biri. Dergideki görseller canlı, röportajlar ve yazılar ilgi çekici. Bu derginin yeni çıkan bahar sayısındaki tariflerden birini sizinle paylaşmak istiyorum bu hafta.

Haberin Devamı

Sarışın çikolatalı kek

MALZEMELER (10 kişilik)
Kek için
l 250 gr tereyağı
l 280 gr un
l 5 gr karbonat
l 5 gr tuz
l 15 gr toz tarçın
l 50 gr Hindistan cevizi
l 4 büyük boy yumurta
l 350 gr şeker
l 50 gr bal
l 350 gr rendelenmiş havuç
l 20 gr rendelenmiş zencefil
Sosu için
l 170 gr sarışın çikolata
l 70 gr krema
l 50 gr toz şeker
l 200 gr beyaz krem peynir
l 4 gr toz tarçın
l 15 gr kabak çekirdeği içi

Hazırlanışı
l Kek için tereyağını orta ateşte bütün suyunu kaybedene ve süt parçacıkları kızıllaşana kadar pişirin ve oda sıcaklığına dönmesini bekleyin.
l Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Un, karbonat, tuz, tarçın ve
Hindistan cevizini bir karıştırma kabında spatulayla karıştırın ve bir kenara ayırın. Yumurtaları şekerle birlikte, mikserin orta hızında
4 dakika boyunca çırpın. Balı ve oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ekleyip 1 dakika daha çırpın.
l Unlu karışımı üç seferde ekleyin. Her defasında un topakları kaybolana kadar çırpın. Rendelenmiş havuç ve zencefili de ekleyip karıştırın. Harcınızı daha önceden yağladığınız kalıbınızın içine dökün. Bir kaşıkla harcı düzleyin. Hava kabarcığı kalmaması için kalıbınızı mutfak tezgahına iki-üç defa hafifçe vurun. Fırınınızın orta rafında 50-60 dakika pişirin.
l Keki fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kalıbın içinde soğumaya bırakın. Daha sonra tel bir ızgaranın üzerinde ters çevirerek oda sıcaklığına dönmesini bekleyin.
l Sosu için kekiniz fırında pişerken sarışın çikolatanızı benmari usulü eritin. Krema ve şekeri bir tencerede kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirin. Eritilmiş sarışın çikolatanın üzerine şekerli kremayı, beyaz krem peyniri ve tarçını ekleyip mikserin çırpma teli ucuyla bir-iki dakika çırpın. Sosunuzun kıvama gelmesi için kekiniz pişip oda sıcaklığında soğuyana kadar bir kenarda bekletin.
l Kabak çekirdeği içini bir tavada sürekli karıştırarak, hafif kızarana kadar kavurun ve oda sıcaklığında soğuması için bir kenara ayırın.
l Kekiniz oda sıcaklığına geldiği zaman sarışın çikolata sosu ve çekirdek içleriyle süsleyip servis edin.

Haberin Devamı

Japanese basil cup

Haberin Devamı

Favori içkilerimden, oldukça ferahlatıcı ve içimi kolay bir kokteyl

MALZEMELER
- 4 cl Tanqueray Ten Gin
- 2 cl Elderflower Liqueur
- 4 cl sake
- 1.5 cl şeker şurubu
- 1.5 cl limon suyu
- 3 taze fesleğen yaprağı
- Soda

Hazırlanışı
Soda hariç tüm malzeme şeykırda buzla çalkalanır, buz dolu geniş bir bardağa süzülüp soda eklenir. Taze fesleğenlerle servis edilir.

Yanında
ne yemeli?
Bu kokteylle benim yemek tercihim mantarlı ve ançüezli bir bruschetta.

Yazarlar