Cumartesi Bu yaz ne giyeceğiz?

Bu yaz ne giyeceğiz?

24.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlkbahar bu hafta yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı. Havaların önümüzdeki günlerde daha da ısınmasıyla birlikte, stillerimiz de kıştan yaza geçiş yapacak. Elbette sezon alışverişine çıkmadan önce bu yılın trendlerini bilmek işinizi kolaylaştırır. Pastel tonlardan çiçek desenlerine, yuvarlak çerçeveli gözlüklerden ojelere kadar her detayıyla renkli ve eğlenceli bir yaza hazır olun...

Bu yaz ne giyeceğiz

Bu yaz ne giyeceğiz

Haberin Devamı

1- Renkli yuvarlak çerçeveler

Güneş gözlükleri yaz stilinin olmaz olmazları. Büyük çerçeveler, pilot ve ‘kedi gözü’ gözlüklerden hâlâ vazgeçilemiyor ama bu yıl asıl hakimiyet yuvarlak çerçevelerin. Yani gözlük modasında yine vintage etkiler baskın. Fakat bu yuvarlak çerçeveler John Lennon’un ya da Bono’nunkilerden biraz farklı. Bu yaz modaya uyup yuvarlak güneş gözlüğü alırsanız seçiminizi ya camı ya da çerçevesi renkli olanlardan yana kullanın deriz. Cutler&Gross gözlükleri yazın modasını yansıtıyor.

Bu yaz ne giyeceğiz

2- Adım adım metalik

Bu sezon ayakkabıların çok belirgin bir ortak noktası var: Metalik burunlar. Louis Vuitton’dan Yves Saint Laurent’a kadar tüm lüks markaların defilelerinde karşımıza çıkan bu model vitrinlerdeki yerini almaya başladı. Üstelik geçen sezondan kalan bir ayakkabıya burnu açıkta kalacak şekilde bant yapıştırıp gümüş ya da altın renkli bir spreyle boyayarak bu modaya ayak uydurubilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu yaz ne giyeceğiz

3- Sezonun gözde rengi: Su yeşili

Son birkaç sezondur hakim olan neon renklerden sıkıldıysanız ya da parlak tonlar size fazla iddialı geliyorsa bu yaz moda dünyası sizden yana. Şeker gibi renklerin, pastel boyayı andıran kıyafetlerin hakim olduğu podyumlarda özellikle su yeşili sezonun parlayan yıldızı oldu. Chanel, Versace, Jil Sander, Vera Wang ise bu renge yer veren ünlü modaevlerinden yalnızca bazıları... Nil yeşili olarak da bilinen bu renk, taşıması zor gibi görünse de aslında baharın tüm tonlarıyla çok uyumlu. Su yeşili bir parçayı krem, sarı, hatta turuncuyla
bile rahatça kombinleyebilirsiniz.

Bu yaz ne giyeceğiz

4- Şapkadan trend çıktı

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan olaylarından biri olan kraliyet düğünü moda dünyasını da etkilemişti. Düğüne katılan davetlilerin taktığı ilginç şapkalar da görülmeye değerdi. Bu yaz sıkça karşılaşacağımız şapka modası da bize kraliyet düğününden yadigar. “Yaz gelince zaten güneşten korunmak için şapka takılır, modayla ne ilgisi var?” demeyin. Çünkü bu sezon şapkaya yer vermeyen ünlü marka neredeyse yok. Modeller ise çeşit çeşit... Yine doğal ve nostaljik hasırdan vazgeçmemek en iyisi.

Haberin Devamı

Bu yaz ne giyeceğiz

5- Şeker gibi tırnaklar

Oje renkleri bir tür aksesuar olarak görülmeye başladığından beri tırnak modası da kıyafetlerle yarışıyor. Çamur ve taş renkleri geride kalalı zaten çok olmuştu. Şimdi ise sezonun getirdiği eğlenceli renkler tırnaklara da yansıyor. Özellikle mavi ve lila çok popüler. Oje renkleri konusunda trendleri belirleyen Chanel, Essie, OPI gibi markaların koleksiyonlarında turuncu ve pembe de dikkat çekiyor.

Bu yaz ne giyeceğiz

6- Pantolonlar da çiçek açtı
Elbiseler, etekler, bluzlar derken bu sezon pantolonlar da çiçek açıyor. Üstelik pantolonunuzla baharın müjdecisi olmak için bugüne kadar öğrendiğiniz bütün stil kurallarını unutabilirsiniz. Çiçekli pantolonunuzu düz üstlerle de sade renklerle de giymek zorunda değilsiniz. Aksine, çiçek desenli pantolonları yine çiçekli üstlerle eşleştirmek, renkleri ve hatta çiçek türlerini karıştırmak çok moda. İhtiyacınız olan tek şey biraz cesaret.

Yazarlar