Cumartesi Bu yaz plajlar rengarenk

Bu yaz plajlar rengarenk

24.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sportif detaylar, fırfır ve volanla romantikleşen modeller, cıvıl cıvıl renkler... Sıradanlıktan sıkılanlara iyi haber: Plaj modası da bu yıl tıpkı podyumlar gibi her telden çalıyor

Bu yaz plajlar rengarenk

Tatil planlarının yapıldığı bugünlerde alışveriş listelerine mayolar, plaj kıyafetleri ekleniyor. Sahil şıklığı şehir stiliyle yarışır hale geldiğinden beri “Plajda ne giymeliyim?” sorusu da iyiden iyiye önem kazandı şüphesiz.
Sıradanlıktan sıkılanlara da iyi bir haber var: Bu yaz mayo-bikini modası da tıpkı podyumlar gibi pek çok telden çalarak hem sportif hem de romantik olmak isteyenlere farklı seçenekler sunacak. Volan, drape,
fırfır gibi detaylarla hareketlenen mayo ve bikiniler feminenlikten ödün vermek istemeyenler için ideal. Tommy Hilfiger ve Emilio Pucci’nin defilelerinde karşımıza çıkan bantlı ve fermuarlı mayolar ise “sörfçü kız” trendini yakalamak isteyenlere ilham verebilir.

Straplez kumsalların da hakimi
Pek çok markanın ayrı ayrı sattığı bikini altları ve üstleri sayesinde yaratıcılığı konuşturup hem renkte hem de desende cıvıl cıvıl olan kombinler yaratmak mümkün. Renk ve askı modeli konusuna gelince; birkaç sezondur plajlara hâkim olan siyah, tek parça mayolar tam olarak hayatımızdan çıkmıyor ama yerlerini yavaş yavaş mavi, yeşil, pembe gibi canlı renklilere bırakıyor diyebiliriz. Bronzlaşırken askı izi derdinden kurtaran straplez modeller ise tıpkı özel davetlerin olduğu gibi kumsalların da hâkimi olacak.

Haberin Devamı

Mayoların ömrünü uzatmak için ne yapmalı?

Mayoları birkaç sezon boyunca giyebilmeniz için Penti’nin tasarım direktörü Ayşin Bicioğlu’nun birkaç önerisi var:
* Mayonuzu, her kullanmadan sonra bir-iki saat içinde elde, soğuk suda ve yumuşak bir sabunla yıkayın. Güneş yağları, havuzlardaki klor gibi kimyasal maddeler ve tuzlu su, mayonun esnek yapısına ve kumaşına zarar verir.
* Güneş ışığı kumaş renginin solmasına neden olacağı için mayonuzu uzun süre güneşte bırakmayın, mümkünse tersten kurutun.
* Mayonuzu suya basmaktan, çamaşır makinesinde yıkamaktan ve kurutma makinesinde kurutmaktan kaçının. Sıkmadan kurumaya bırakın.

Alışveriş

Klasik aksesuarlardan sıkıldaysanız

Hasır çanta ve şapka, parmak arası
terlik, siyah gözlük gibi plaj
klasiklerinden sıkıldıysanız, bu yaz mağazalarda aksesuarlarınızla fark
yaratmak için pek çok seçenek bulabilirsiniz.
l Mayo ve bikinilerin renkliliğine gözlüklerinizle ayak uydurun. Mor çerçeveli Dolce&Gabbana gözlükler 453 TL.
l H&M’deki hasır kasket bir doz hasır bir doz da şeffaflık vâdediyor. Havalı görünme garantili. 34.95 TL.
l Büyük hasır çantaları taşımaya üşenenenlerdenseniz Oysho’daki kumaş çantayı alışveriş listenize ekleyin.
Mavi-beyaz çizgileri, örgü sapı ve püskülleriyle plaja çok yakışacak. Fiyatı 99 TL.
l Nomadic’in meşhur sandalet modeli
JC’yi artık Türkiye’de bulmak mümkün. Makinede yıkanabilen ipli sandaletler Vakkorama’da satılıyor. 225 TL.

Haberin Devamı

Kısa kısa

SImpsons’a özel makyaj koleksiyonu
Kozmetik markası
M.A.C “The Simpsons”ın 25’inci yaşını kutlamak
üzere özel bir koleksiyon çıkaracağını duyurdu. Henüz ürünlerle ilgili detaylı bir bilgi yok. Fakat koleksiyon için Marge Simpson’dan ilham alınacağını tahmin etmek zor değil. Gelişmeleri sosyal medyada #MACandMARGE etiketiyle takip edebilirsiniz.

70’lerin ikonlarına ithafen
İtalyan jean markası Seafarer, 70’li yıllardan
ilham alan yeni koleksiyonunu kutlamak için moda illüstratörü Natalia Resmini ile işbirliği yaptı. Farah Fawcett, Brigitte Bardot ve Jane Birkin’in pastel tonlardaki çizimleri hem o yılların stil ikonlarına hem de markanın ikonik jean’lerine gönderme yapıyor.

Yazarlar