Cumartesi Bu yılın düğün dernek trendleri!

Bu yılın düğün dernek trendleri!

30.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl evlenecek 600 bin çifte dahilseniz bu haberimiz sizin için. Değişen düğün trendlerini, Evlilik Hazırlıkları Fuarı organizatörü Didem Cılga anlattı. Bu sene kır düğünleri out, çiçek konseptli salon düğünleri in!

Bu yılın düğün dernek trendleri

Avrupa’nın en büyüğü olarak bilinen Evlilik Dünyası Evlilik Hazırlıkları Fuarı dün 14’üncü kez kapılarını açtı. Bugün ve yarın devam edecek olan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen fuar çiftlerin düğün hazırlıklarında akla gelebilecek her ihtiyaca cevap vermeyi hedefliyor. Öyle ki fuar gelinlikten davetiyeye, pastadan düğün mekanına, damatlıktan organizasyon şirketlerine kadar 20’nin üzerinde iş kolunu kapsıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de her yıl evlenen çift sayısı ortalama 600 bin. Çiftlerin düğün ve ev hazırlığı için ayırmaları gereken minimum bütçe ise 50 bin lira. Hal böyle olunca her yıl değişen düğün konseptlerini fuar yetkilisi Didem Cılga’ya sorduk... Analttıklarına bakılırsa, 2016’da kır düğünlerinin yerini salon düğünleri alacak, gelinlikler üç boyutlu olacak ve düğünler çiçek konseptiyle şekillenecek.

Bu yılın düğün dernek trendleri
2016’nın trendi çiçek konsepti

Bu yıl dünya modasında trend olarak öne çıkan çiçek teması, hayalindeki düğünü gerçekleştirmek isteyen gelin adaylarına da ilham verecek. Bu nedenle “İçinde aşk olan fuar” olarak anılan Evlilik Dünyası Evlilik Hazırlıkları Fuarı’nın bu yılki teması da “çiçek gelinler” olarak belirlendi. Dekorasyondan organizasyona, fotoğraf çekiminden gelinliğe kadar çiçek konsepti her alanda kullanılacak. Son yıllarda öne çıkan üç boyutlu gelinliklerin çiçek detayları da gelin adaylarının gözdesi olacak.

“İtalya’da şatoda evlenmek...”

Türkiye’den yurt dışında özellikle İtalya’da evlenmek isteyen çiftlerin talepleri arttığı için bu yıl fuara İtalya’dan gelen organizasyon firması Sposa Mediterranea, “İtalya’da evleniyorum” konseptiyle katılıyor. Şirket yurt dışında evlenmek isteyen çiftlere A’dan Z’ye hayallerini kurdukları düğünü anahtar teslim sunuyor. İtalya’da düğün denince klasik otel anlayışının dışında mekanlar seçiliyor; bunlar bazen şato, villa veya göl kenarı evler oluyor. Davetli sayısı da düğünün maliyetini direkt etkileyen unsurlar arasında olmakla birlikte yurtdışı düğünler her zaman iki katı masraflı oluyor.

Eski gelenekler yeniden moda

Haberin Devamı

Fotoğraf firmaları, teknolojinin gelişmesiyle bu konuda evlenecek çiftlere inanılmaz yenilikler sunuyor. Öncesinde çiftin tanışma hikayesi bir film gösterimi olarak düğünlerde gösteriliyor. Düğün öncesi ve esnasında yapılan fotoğraf çekimleri bir fotoroman tadında albüm olarak çiftlere servis ediliyor. Aynı zamanda düğün sonrasında hikayesi olan videolar yapılıyor. Tüm bunların yanında gelin adaylarının vintage gelinlik giymesi, gelin hamamı yapması, kına organizasyonu gibi eski trendlerin yeniden moda olması da söz konusu.

Haberin Devamı

Minimum düğün bütçesi 50 bin lira

Geçtiğimiz yıl Evlilik Dünyası Fuarı’nda Patika Fuarcılık’ın katılımcı firmalarla yapmış olduğu ankette, çiftlerin düğün ve ev hazırlığı için minimum 50 bin liralık bir bütçe ayırmaları gerektiği ortaya çıktı. Düğün mekanı seçimi ve davetli sayısına göre bu rakam 200 bin TL ve üzerine kadar çıkıyor.

“Bu yıl salon düğünleri revaçta”
Ramazan ayının öne gelmesiyle birlikte yaz düğünlerinin bir kısmı sonbahar ve kışa kaydığı için salon düğünleri daha revaçta olacak bu yıl.

Yazarlar