Geri Dön

Burçlar ve yemek tercihi

Ait olduğumuz burçlar da yemek seçimimizi etkileyen önemli bir faktör olabilir

Burçlar ve yemek  tercihi

BİR TABAK

Damak zevkinin, insanların ait olduğu elementlere göre şekillendiğini düşünüyorum. En çok sevdiğimiz yemekler bile doğadaki dört elementle özleşerek bize sunuluyor. İnsan tabiatı da bu dört elementten hangisine yakınsa ona aşeriyor. Belki de ait olduğumuz burçlar da yemek seçimini etkileyen önemli bir faktördür.
Su elementinde yer alan Yengeç, Akrep ve Balık burcunun tercihi nişasta oranı yüksek baklagiller ve unlu mamullerden yanadır. Birincil olarak içinde peynir ve fındık ezmesi bulunan yiyecekleri tercih ederler. Dondurmalı tatlılara da düşkündürler.
Toprak elementinde yer alan Boğa, Başak ve Oğlak burcunun tercihleri kolay hazırlanan ama ayaküstü tüketilmeyecek yiyeceklerden yanadır. Biftek ve özel soslu makarnalardan hoşlanırlar.
Ateş elementinde yer alan Koç, Yay ve Aslan burcunun tercihi baharatlı yiyeceklerden yanadır. Marine edilmiş ve bol baharatla tatlandırılmış yemekler vazgeçilmezleri arasındadır.
Hava elementinde yer alan İkizler, Terazi ve Kova burcunun tercihi ise pişirilmesi kolay yiyeceklerden yanadır. Hamur işi ve kremalı
tatlılar onlar için vazgeçilmezdir. İyi marine edilmiş etli yiyecekler de...
İkizler burcundan biri olarak doğum günümü kutlayacağım bu hafta size çok özel bir pasta ile köftenin tariflerini veriyorum.

Şişte parti köfte

MALZEMELER
(4 kişilik)
l 2 yaprak milföy hamuru l 1 yumurta sarısı l 500 gram kıyma l 1 soğan
l 1/4 bağ maydanoz
l 4 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
l Tuz, karabiber
Dip sos için
l 4 adet domates
l 7-8 dal maydanoz
l 1 diş sarımsak
l 1/2 yemek kaşığı salça l 4 yemek kaşığı zeytinyağı l Tuz, karabiber

Hazırlanışı
l Kıymayı, yumurta sarısını, rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu tuz ve biberle tatlandırın. Yoğurun ve cevizden büyük parçalar halinde yuvarlayın.
l Milföyü bir parmak kalınlığında uzunlamasına kesin. Çekerek uzatın. Şişe önce milföy hamurunun ucunu takın, sonra köfteyi... Hamuru köftenin üzerinden geçirerek şişe takın. Tüm köftelere aynı işlemi yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip rende peyniri serpin. 190 derece fırında 20 dakika pişirin.
l Dip sos için soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış domatesi sarımsak, salça, maydanoz ile blendırdan geçirip suyunu süzün. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip köfte şişlerinin yanında servis edin.

Doğum günü pastası

MALZEMELER
(8 kişilik)
l 4 yumurta
l 4 kahve fincanı şeker l 4 kahve fincanı un l 7 yemek kaşığı su l 1 paket kabartma tozu
l 1 paket vanilya
l 500 gram çilek
l 2 kase fındık
l 1 pandispanya
Pastacı kreması için
l1/2 lt süt l 150 gram toz şeker l 80 gram un l 3 yumurta sarısı l 1-5 damla vanilya l Toz krem şanti l 1 su bardağı süt (krem şanti için)

Hazırlanışı
l Yumurtaları şekerle köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Suyu ekleyin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip yumurtalı karışıma dökün. Karıştırarak, yumurta köpüklerini indirmeden yedirin ve kelepçeli kalıba dökün. Isıtılmış 165 derece fırında 25 dakika pişirin.
l Pastacı kremasını hazırlamak için tencereye sütü koyun. Kısık ateşte kaynama derecesine getirin. Yumurta, şeker ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpın. Karışıma 1/2 oranında ılık süt ekleyip karıştırın. Unu eleyip karışıma ekleyin ve çırpın. Topaklanma olursa parçalayıcı ile inceltin. Soğuduktan sonra sütle çırpılmış krem şantiyi ekleyip karıştırın.
l Pandispanyayı üç parçaya bölün. Bölmüş olduğunuz pandispanya aralarına pastacı kremasını sürün. Çilekleri dilimleyip yerleştirin. Pandispanyanın üst kısmını krem şanti ile sıvayıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Fındığı tavada kavurun ve dövün. Pastayı, kavrulup toz haline gelmiş fındığa bulayın. Üzerini dilim çileklerle süsleyin.

BİR BARDAK

Caipiroska

Partilerin vazgeçilmezlerinden biri olan bu kokteyl yaz mevsiminde sıkça tercih edilir

MALZEMELER
l 6 cl votka
l 4 parça lime
l 1 çorba kaşığı şeker l Garnitür: Lime dilimi

Hazırlanışı
Lime ve şeker, viski bardağına konur, eziciyle ezilir. Bardağa kırık buz doldurulur ve votka eklenip karıştırılarak servis edilir.

Yanında ne yenir?

Caipiroska’nın yanında benim yemek tercihim limonlu ve naneli rizotto ile hafif soslu beyaz et yemeklerinden yana. Tavuk ve balık olarak limon soslu bir levrek salatası da mükemmel sonuç verecektir.

Kırmızı Bank bundan sonra Milliyet.com.tr'deKırmızı Bank, geçmişte yaşanan ilginç olayları eğlenceli bir bakış açısıyla yeniden yorumluyor. Melis Öztop'un sunumuyla Kırmızı Bank bundan sonra milliyet.com.tr'de sizlerle olacak... İlk bölüm için takipte kalın...

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber