Geri Dön

Buz gibi iki tarif

Lezzetli, serin, besleyici... Dondurma ve sorbe. “Ev Yapımı Dondurmalar” kitabında ikisinden de bolca çeşit ve tarif var

Buz gibi iki tarif

Alfa Yayınları’ndan çıkan “Kolay ve Pratik Ev Yapımı Dondurmalar, Sorbeler, Soslar” kitabının içinde buz gibi lezzetler var. Yazarları ise iki aşçı: Yunus Emre Akkor ile Çiğdem Seferoğlu. Dondurmanın tarihiyle başlayan kitaptaki dondurma ve sorbe tarifleri sıcaklarla bunaldığımız bugünlerde hayatına serinlik katmak isteyenler için...

Böğürtlenli sorbe

Hazırlanışı
l Bu sorbe için gerekenler 1 tatlı kaşığı salep, 1 kg böğürtlen, 1.5 su bardağı toz şeker ve 1 bardak su.
l Önce şeker ve salebi bir buzdolabı poşetinde iyice karışıtırıp su ekleyerek bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.
l Yıkayıp ayıkladığınız böğürtlenleri rendeden geçirip püre haline getirin.
l Püre haline gelen böğürtlenleri soğuyan salepli şerbetle karıştırın ve buzdolabında bir gün bekletin.
l Bir gün boyunca bekleyen böğürtlen sorbeyi dondurma makinesinde kıvam alıncaya kadar karıştırın ve servis edin.
Not: Aynı sorbeyi püre halindeki kayısılarla da yapabilirsiniz, böylece pembe yerine sarı bir sorbeniz olur.

Kuru incirli dondurma

Hazırlanışı
l Bu dondurma için 5 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı salep, 1.5 su bardağı şeker,
100 gram kuru incir gerekiyor.
l Önce sütü, kaynayan sütten bir su bardağı eksilinceye kadar kaynatın.
l Şeker ve salebi bir buzdolabı poşetinde iyice karıştırın. Karışımı süte ekleyip kısık ateşte karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
l Karışımı başka tencereye boşaltarak iki tencere arasında 5 dakika soğurtma işlemine tabi tutun. Soğuyan karışımı buzdolabında (+5 derece) 1 gün bekletin.
l Bekleyen karışımı dondurma makinesinde karıştırmaya başlayın. Bu arada kuru
incirleri küp küp doğrayın ve kıvam almaya başlayan dondurmaya ilave edin.
l Dondurma kıvam alınca servis edin. n

17 Ocak 2020 Magazin Haberleri Bülteniİşte magazin dünyasındaki günün gelişmeleri...

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber