Cumartesi Buz gibi limonata isteyen!

Buz gibi limonata isteyen!

03.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Buz gibi bir bardak limonata yazın bunaltıcı sıcağında en ferahlatıcı seçeneklerden... En çok sade ‘ev limonatası’nı can çekse de artık ananaslısından karpuzlusuna, pancarlısından kekiklisine, mangolusundan portakallısına pek çok çeşidini bulmak mümkün

Buz gibi limonata isteyen

House Cafe

Haberin Devamı

Satsumalı da var, pancarlı da

Ortaköy, Nişantaşı ve birçok yerde şubesi olan House Cafe’de altı çeşit limonata yapılıyor. Hepsi ayrı lezzetteki limonatalardan en çok sade ve naneli olanlar tüketiliyor. Hemen ardından satsumalı ve zencefilli limonatalar geliyor. En sıra dışı tarifler, belki her damak tadına uymasa da kekikli ve pancarlı limonatalar. House Cafe’nin şefleri “Reçetemiz gizli kalsın” dese de evde hazırlanabilecek bir tarifi paylaşıyor: Limon suyu, şeker ve limon kabuğunu blendırda bir arada çekin, sonra ince bir süzgeçten geçirip hafif su ekleyin, limonatanız hazır.

Limonata Downtown

Annemizin limonatası burada

Beşiktaş Akaretler’deki mekanda salatalıklı, karpuzlu, yeşil elmalı, çilekli, ananaslı ve naneli (Annemin Limonatası) olmak üzere altı çeşit limonata servis ediliyor. Müşterilerin özel isteklerine göre bu sayı bazen 12’ye çıkabiliyor. Mekanda
en sık sipariş edilen seçenek; limon rendesi, taze limon suyu, şeker, pudra şekeri ve taze çilekler blendırdan geçirilerek hazırlanan çilekli limonata. Diğer iki seçenek ise Annemin Limonatası ve ananaslı limonata. Limonata Downtown’da evde kolaylıkla hazırlanabilecek bir limonata tarifi de var: Malzemeleri 10 adet limon, 2 adet portakal, (isteğe bağlı) şeker ve su. Limon ve portakalları soyup kabuklarını meyveler ve şeker ile blendırdan geçirin. Karışımı süzdükten sonra su ekleyin.

Haberin Devamı

Lucca

İsteyene şekersiz limonata

Bebek Lucca’da naneli, fesleğenli, mangolu ve pembe olmak üzere dört farklı limonata sunuluyor. Naneli limonata burada da en çok tercih edilen çeşit ve nane, limon suyu, şeker şurubu karışımına buz eklenip blendırdan geçirilmesiyle hazırlanıyor.
Bu mekanda farklı bir limonata tatmak isterseniz mangoluyu deneyebilirsiniz. Arzu ederseniz size özel şekersiz limonata da hazırlayabiliyorlar. Lucca’nın naneli klasik limonata tarifini evde de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Baylan Pastanesi

Pastane limonatasından vazgeçemeyenlere...

İstanbul’un en eski pastanelerinden Baylan, klasik ev limonatasının yanında portakallı limonata da yapıyor. Portakallı limonata, rendelenip mikserden geçirilen portakal ve limon kabuklarına, portakal ile limon suyu eklendikten sonra hafif su katılarak hazırlanıyor.