Cumartesi Çanlar piknik için çalıyor

Çanlar piknik için çalıyor

23.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güneş ortaya çıktı, piknik sezonu açıldı. Yiyeceğiyle, termosuyla, örtüsüyle piknik sepetleri hazırlandı, herkes kendini çimlere atma peşinde... Neyse ki İstanbul’da piknik yapılabilecek birçok yer var

Çanlar piknik için çalıyor

Piknik sezonu geldi. Ama önce yer bulmak, hazırlık yapmak lazım. Sonra nasıl bir piknik istediğinize karar vermelisiniz. Eskiden piknik denince akla haşlanmış yumurta, zeytinyağlı dolma, kuru köfte, domates, biber ve termosta çay gelirdi ama artık bunun biralısı, sandviçlisi, şaraplısı da var. Zaten bu aralar pikniğe gidelim
deyince ilk akla gelen mangal oluyor. Domates, biber yine var ama asıl amaç pirzolasından tavuk kanadına, köftesine dumanı tüte tüte et yemek. Siz nasıl bir piknik istediğinize karar verin; İstanbul ve çevresinde her talebinize karşılık verecek piknik alanları mevcut.

Haberin Devamı

Mangal keyfi

Polonez Park Piknik Alanı

Polonezköy’deki bu tesis kahvaltıdan akşam yemeğine sıkılmadan tüm gününüzü geçirebileceğiniz bir yer. Restoranı da olan tesisten kendi yiyecek ve içeceklerinizi getirip masa, mangal, tabak, otopark, gölgelik gibi hizmetleri alarak yararlanabiliyorsunuz. Tabii bunlar için kişi başı bir ücret ödüyorsunuz. Bu ücret değişebiliyor ama üç kişiden fazla gruplar için fiyatlar kişi başı ortalama 10-20 lira arası. Ayrıca isterseniz mangal için et, çorba, salata, yoğurt gibi yiyecekler ve meşrubat da veriyorlar. Çocuklara özel park alanı olan tesiste yürüyüş yapma, hatta
at binme imkanı var.

Fatih Ormanı

Bahçeköy yolu üzerindeki Fatih Ormanı’nda ailenizle, arkadaşlarınızla mangal keyfi yapabilirsiniz. Ayrıca gün içinde yürüyüş yapıp koşabileceğiniz
ya da bisiklete binebileceğiniz
alanlar da var. Ormanda çocuklara ayrılan geniş bir oyun bahçesi olduğu için çocuklu aileler için de iyi bir seçenek. Ormana giriş ücreti; araçlı 12, yaya olarak 4 lira.

Haberin Devamı

Saklı Göl

Şehirden uzakta, Şile’deki bu alan hem restoran hem de piknik alanı olarak hizmet veriyor. İsterseniz restoranda mekanın kahvaltı ve mangal hizmetlerinden faydalanabilir, isterseniz de göl kıyısındaki piknik alanında kendi getirdiğiniz yiyeceklerle masa ve mangal kiralayarak oturabilirsiniz. 6 kişilik masa 40, 8 kişilik masa 50, 12 kişilik masa 75 lira. Mangallar ise küçük 20, büyük 25 lira olarak fiyatlandırılmış.

Belgrad Ormanları

Belgrad Ormanları için
İstanbul’un en ünlü ve kalabalık piknik bölgesi denebilir. Bentler, Falih Rıfkı Atay’ın adının verildiği bölüm ve Neşet Suyu denilen bölüm olarak üç kısma ayrılan Belgrad Ormanları hem kekli, börekli piknik hem de mangal isteyenler için uygun alanlardan. Piknik yaparken ormanın yürüyüş parkurları ve bisiklet yolundan ya da çocuklar
için tasarlanan mini futbol sahasından faydalanabilirsiniz. Ormana giriş araba için 12 lira, yayalar ücretsiz.

Aydos Ormanı

Kartal civarındaki bu alan hem piknik yapıp dinlenebileceğiniz hem yürüyüş ve koşu parkuru olan bir yer. Çam ağaçlarıyla kaplı alanın içinde bir de gölet bulunuyor. Orman, mangal yapmak için de tercih edilen yerlerden. Buraya kadar gitmişken Aydos Tepesi’ne çıkıp güneşin batışını izleyebilirsiniz. Giriş araçlı 12, yayalara 4 lira.

Haberin Devamı

Adalar’a uzanalım

Büyükada

Adanın batısında bulunan Dilburnu Piknik Alanı en çok tercih edilen piknik merkezlerinden. Buradaki piknik masalarında evden getirdiğiniz yemeklerinizi yiyebilir, belirli mangal alanlarında kendi mangalınızı yakabilirsiniz. Ayrıca alanın içinde tost, ızgara köfte, tavuk gibi şeyler yiyebileceğiniz küçük bir işletme de bulunuyor. Çam ağaçlarının altında olduğunuz için kendi imkanlarınızla hamak veya salıncak da kurabilirsiniz. Ayrıca yakınında bulunan Yörük Ali Koyu’na gidip denize de girebilirsiniz. Piknik alanına giriş 3.5-5 lira.

Heybeliada

Heybeliada Çam Limanı Piknik Parkı doğal güzelliğiyle şairlere ilham kaynağı olan, doğal marina görünümünde, adanın en güzel piknik yerlerinden. Hatta öyle ki “Biz Heybeli’de her gece mehtaba çıkardık” şarkısının buradan ilham alınarak yazıldığı söyleniyor.
Bu parkta çam ağaçlarının altında piknik yapabilir, daha güzel bir manzara için âşıklar yolunda yürüyebilir, deniz bisikleti ve sandal kiralayabilir, yüzebilir veya toprak sahada top oynayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Klasik piknik

Büyüklerimizden gördüğümüz, bir Türk pikniğinde olmazsa olmazlar: Salatalık, domates, biber, köfte (mümkünse kuru), haşlanmış yumurta, zeytinyağlı dolma, zeytin ya da peynir, süzme yoğurt, termosta çay, soğuk içecek ve meyve (bu da mümkünse karpuz ama şimdi çok güzel erikler, kirazlar da var). Zeytinyağınızı, tuzunuzu, biberinizi ve soslarınızı da unutmayın.

Şehirden uzaklaşmadan...

Caddebostan sahili

Anadolu Yakası’nda oturanların başlıca nefes alma yeri olan sahil her yaştan insanı görebileceğiniz bir alan. Burada mangal yok, konsept şu; sereceksiniz yere piknik örtünüzü veya alacaksınız Caddebostan Migros’tan piknik sandalyenizi, elinizde bira ya da şarap kadehi, yanınızda evden getirdiğiniz veya civardaki şarküterilerden alacağınız sandviçleri yiyeceksiniz. Sonra isterseniz köşenize çekilip kitap okuyabilir, arkadaşlarınızla oyunlar oynayabilirsiniz, hatta paten kayabilir, bisiklete binebilirsiniz. Çevredeki çocuk parklarını da göz önüne alırsak çocuklu ailelerin de rahatlıkla tercih edebileceği bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada otururken sevimli köpeklerin sataşmalarına maruz kalmanız kaçınılmaz, onu da belirtelim.

Haberin Devamı

Maçka Demokrasi Parkı

Manzarasıyla da meşhur olan bu park da kendi imkanlarınızla, örtünüzü sererek biranızla
ya da çayınızla, hafif atıştırmalıklar yiyerek piknik yapabileceğiniz bir alan. Gençlerin dışında ailelerin de tercihi olan bu park çocukları olanlar için de uygun. Ayrıca eğer bir hayvanseverseniz civardaki diğer hayvanseverlerle anlaşıp köpeklerinizi de yanınıza alarak burada buluşabilirsiniz. Gençleri parkta birdirbir, sessiz sinema, yakartop, voleybol oynarken görebileceğiniz bu parkta eskrim ve pilates yapanlara bile rastlayabilirsiniz.

Yıldız Parkı

İstanbul’un nadide yeşil alanlarından biri bu park. Bu
sebeple piknik yaparken kedilere, köpeklere, kuşlara hatta sincaplara rastlamanız mümkün. Burası da
yere piknik örtünüzü serip
ya da sandalyenizde oturup kendi imkanlarınızla, kendi getirdiğiniz atıştırmalıklarınızla yeşilliğe doyarak huzurla piknik yapabileceğiniz şehrin göbeğinde ama şehirden çok uzakta ormandaymışsınız hissi yaratan bir alan. Ayrıca burada Beltur, Malta Köşkü kafeterya gibi çay ve kahve içebileceğiniz, tost, hamburger gibi atıştırmalıklar yiyebileceğiniz
kafeler de var.

Bebek Parkı

Bu parkta da piknik örtüsünü sermiş, elinde şarabı ve atıştırmalıkları olan her yaştan insan görmeniz mümkün. Küçük bir alan olmasına rağmen özellikle çocuk parkından ötürü daha çok aileler tarafından tercih edilen bu parkta, çocuğunuz oynarken siz de Boğaz’a karşı oturup güzel manzara eşliğinde pikniğinizin
tadını çıkarabilirsiniz.

Moda sahili

Caddebostan sahilinin bir nevi uzantısı olarak da sayılabilecek bu alanda yaş aralığı biraz daha genç. Burada da Caddebostan’daki gibi bir elinde sandvici, hamburgeri, kuruyemişi diğerinde birası olan gençler var. Ayrıca çevrede dondurmacı Ali Usta, Kemal Usta Waffle gibi popüler mekanların olduğunu da düşünürsek sahilde piknik yapanların elinde waffle ve dondurma görmeniz de mümkün. Hayvanseverlerin de uğrak yerlerinden olan Moda sahilinde
aynı zamanda gitar seslerinin de hiç eksilmediğini belirtelim.

Pikniği zenginleştirin

Madem pikniğe gidiyoruz hakkını vererek gitmek lazım değil mi? Sepeti, örtüsü, şemsiyesi hatta sandalyesi, hamağı...
Hangisini nereden alacaksınız?

Sepet sepet yumurta

Bir kere piknik sepeti deyip geçmemek gerekiyor. Bunun ısı tutucu özelliği olanı, içinde çatal-bıçak koyma yeri olanı var... Bunun için gittigidiyor.com, evidea.com gibi internet sitelerinden ya da Tchibo, Mudo Concept gibi mağazalardan istediğiniz tarzda sepet ve çantalardan bulabilirsiniz.

Müzik ruhun gıdası

Eğer yanınızda gitar çalabilen bir arkadaşınız yoksa siz de radyolara kaldınız demektir. Biraz nostaljik olsun diyorsanız nostaljik radyo fiyatları
50 liradan başlıyor. “Ben kendi
müzik listemi dinleyeceğim” diyenler için de mini hoparlör önerebiliriz.

Rahatına bak!

Piknikte rahatlık da önemli. İkea’da küçük boy rengarenk yastıklar 8, Tekzen’de 23 lira. Daha büyük boy isteyenler için ise Tekzen’de yer minderleri 39, armut koltuklar 70 lira.

Sofralar için...

Piknik sofralarınız için özellikle İkea’da çok güzel seçenekler var. Mesela çiçek ve meyve desenli 10’lu kağıt bardaklar 3, 4’lü renkli plastik bardaklar 4 lira. İçeceklerinizin ısısını korumak için termos isteyenlere Koçtaş’ta 500 mililitrelik pembe çelik termos 32 lira. Gittigidiyor gibi internet siteleri de piknik için alternatifler sunuyor. 29 parça tabak, bardak, çatal-bıçak içeren piknik seti 29 lira.

Oyunsuz olmaz

O kadar pikniğe gitmişsiniz oyun oynamadan olmaz! Decathlon’da atlama ipi 14 lira. Tchibo’da açık alanda oynayabileceğiniz bowling oyunu 40 lira. Tabii bir de kutu oyunu Tabu var. Tabu XL,
D&R’da 120 lira.

Piknik örtüsü

Piknik bu, örtüsüz olmaz diyorsanız Migros, Carrefour, Bim gibi marketlerde piknik örtüleri bulabilirsiniz. Ayrıca Tchibo, Decathlon ve H&M mağazalarında su geçirmezlik özellikleri de olan örtüler var.

yerde rahat edemeyenlere

“Ben yerlerde oturamam” diyenler Migros, Tekzen, Koçtaş ve Metro Market gibi yerlerden uygun fiyata katlanabilir, içecek koyma yeri de olan rengarenk sandalyeler alabilirsiniz. Fiyatlar ortalama 25-40 lira arası.

Azıcık da sallanalım

“Hamaksız piknik mi olurmuş?” diyenler için İkea’da rengarenk hamaklar var. Üstelik bu hamakların kenarındaki keselere kitap veya eşyalarınızı koyabiliyorsunuz. Ayaksız hamak fiyatı 90-150 lira arasında.