Cumartesi Çizgi çekme zamanı

Çizgi çekme zamanı

07.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda dünyası bu kış sezonunda çizgi desenine bayılıyor; ince, kalın, yatay, dikey demeden hepsini bir arada kullanıyor

Çizgi çekme zamanı

Renkli barkodları andırdığını düşünenler de var, gökkuşağına benzetenler de... Kimi farklı proporsiyonları ve alışılmadık renkleriyle sürrealizm akımının rastgele hareketlerini anımsattığını söylüyor, kimi optik resim olarak da bilinen op sanatının yanılsamalarını... Fakat kim ne derse desin, kesin olan bir şey var, o da şu; moda dünyası bu kış çizgi desenine bayılıyor!

Haberin Devamı

Aslında beş, altı sezon önce denizci çizgilileri olarak bilinen “breton”un hayatımıza geri dönmesiyle başlamıştı bu etki. Ardından bazen sadece siyah-beyaz olarak, bazen de sadece yatay ya da dikey olarak podyumlarda boy göstermeye devam etti. 2016-17 sonbahar/kış sezonunun farkı ise bugüne dek genellikle yaz mevsimiyle özdeşleştirilen rengarenk çizgilileri kışa taşıyor olması. Üstelik ince, kalın, yatay, dikey demeden hepsini bir arada kullanarak.

İtalyanların favorisi

Dokunduğu her stili daha eğlenceli hale getirebilen çizgi desenine özellikle İtalyan modaevleri tutkun. Kış koleksiyonundaki aksesuarları bile çizgilerle donatan Fendi, çizgili trikolarıyla meşhur Missoni, ikonik palto ve kazaklarına çizgi çeken Max Mara ve neredeyse tüm koleksiyonunu geometrik öğelere adayan Salvatore Ferragamo, soğuk kışın neşeli bir çizgi filme dönüşmesini sağlayan trend öncüleri.

Haberin Devamı

Çizgilerini hiç bozmadılar

60’lı yıllarda sanat ve moda camiasının vazgeçilmezi olan renkli çizgiler dönemin albüm kapaklarından stil çekimlerine kadar her yerde kendini gösteriyordu. Başta Ringo Starr olmak üzere Beatles üyeleri, Fransız aktris ve müzisyen Françoise Hardy ve ünlü İngiliz model Twiggy, renkli çizgiler dendiğinde akla llk gelen stil ikonları.

İpuçları

Yatay çizgileri vücudunuzun geniş ya da kilolu olan bölgelerinden uzak tutun.

Çizgi deseni ne kadar kalın olursa, üzerinde olduğu yeri de o kadar kısa ve kalın gösterir. Yani, kalın çizgilerden uzak durmak gerekiyor.

“Zıt renkler birbirini tamamlayarak resme canlılık katar.” Güzel sanatların en temel bilgilerinden birini çizgili giyerken kullanmaya ne dersiniz? Aradığınız etkiyi; kırmızı ile yeşil, mavi ile turuncu, sarı ile mor ikilileri verebilir.

Eğer vücudunuzun üst kısmı daha inceyse çizgili tişört ve bluzlara yönelin. Bacaklarına güvenenler ise çizgili etek ve pantolonları giyebilirler elbette.

Eğer aklınızda “Kıyafetlerde çizgi varsa, aksesuarlar düz olmalı” gibi bir kural varsa, onu unutun. Bu sezon çizgili, hatta zikzaklı ya da kare desenli aksesuarlarla geometri dersinden tam not alacaksınız!

Haberin Devamı

Alışveriş

Twist’teki kırmızı elbiseyle, çizgili trendine zarifçe uyum sağlayabilirsiniz. 299 TL.

60’lı yılların çizgisini yakalamak işte bu kadar kolay! Sportmax kazağın fiyatı 1059 TL.

Maera Design’ın Caddy isimli çanta modeli, çıtçıtları sayesinde üç katını birbirinden ayırarak da kullanılabiliyor ve böylece geometrik bir illüzyon yaratıyor. Fiyatı 500 TL.

lKarşınızda dünyanın en ikonik üç çizgisi. Adidas Originals’ın geçtiğimiz yıl yeniden hayata döndürdüğü efsane modeli Gazelle, bu trende ayak uydurmak için birebir. 222 TL.