Cumartesi Çocukla tatile hazır mısınız?

Çocukla tatile hazır mısınız?

09.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocuğunuzla birlikte tatile çıkmadan önce plan yaparken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Yanınıza mutlaka almanız gereken ürünler neler? İşte ailece keyifli bir tatil yapmanın püf noktaları...

Çocukla tatile hazır mısınız

Okullar kapandı, ramazan ayı geride kaldı, artık ailece tatil yapma zamanı geldi! Oğlumun bebekliğinden beri çocukla seyahat eden, tatil yapan biri olarak çocuğunuzla keyifli bir tatil geçirmenin püf noktalarını sizlerle de paylaşmak isterim.

Haberin Devamı

Plan yaparken...

- Uçak ve yolculuk saatlerini çocuğunuzun uyku ve beslenme düzenine göre planlamaya özen gösterin. Böylece açlık veya uykusuzluk huysuzlanmaları olmadan rahat bir yolculuk yapabilirsiniz.

- Eğer ilk defa tatile çıkacaksanız uzun uçuşlar yerine 1-2 saat mesafede olan yakın yerlere gitmeyi deneyin.

- Basınç farkından dolayı kulağı ağrıdığı için uçakta ağlayan, huzursuz olan bebeğinizi emzirerek veya kullanıyorsanız biberonla su, süt ya da emzik vererek rahatlatabilirsiniz. Daha büyük çocuklar için ise şekersiz sakız çiğnemek, bir şey içmek iyi gelecektir.

- Çocukla seyahat ederken en zoru bavul yapmak zira ihtiyacımız olan her şeyi yanımızda götürmek ne yazık ki mümkün olmuyor. Bu nedenle gideceğiniz yerde bez, ıslak mendil, ilaç vb. şeyleri bulabileceğiniz market, eczane olup olmadığını önceden araştırmakta fayda var.

Haberin Devamı

- Tatile gitmeden önce, otel seçerken yakında acil durumlar sağlık merkezi, hastane veya eczane olup olmadığını öğrenip defterime not alıyorum.

- Eğer çocuklar için aqua parkların, çocuk kulüplerinin olduğu büyük oteller veya tatil köyleri yerine butik otellerde kalmak istiyorsanız yanınızda çocuğunuzun keyifli vakit geçirmesini sağlayacak kum oyuncakları, aktivite kitapları, resim defteri ve boya kalemleri gibi sevdiği eşyaları da mutlaka götürün.

Bavulda olması gerekenler

- Kıyafet, havlu, mayo dışında birkaç şapka ve serin yaz akşamları için ince bir hırkayı da bavulunuza ekleyin.

- Her tatilimize küçük bir ilaç çantası da götürürüm. Ateş ölçer, yanık kremi, böcek ısırmalarına/sokmalarına karşı krem, ateş düşürücü ilaç, ishal ilacı ve doktorumuzun verdiği ilaçlar, güneş kremi, temizleme suyu ile yara bandı başta olmak üzere acil durumlarda gerekebilecek ilaçları yanıma alırım.

- Yolculuk sırasında ve tatilde çocuk dergileri hayat kurtarıyor. İçlerinde hikayeler, oyunlar ve yapabileceğiniz oyuncaklar da oluyor.

- Eşleştirme kartları, Imaginarium’un mıknatıslı kostüm yapbozu, Tchibo’da satılan araba kutusu içindeki mıknatıslı yapboz tatilde çocukların uzun süre eğlenceli zaman geçirmesini sağlayacak oyuncakların başında geliyor.

Haberin Devamı

- Büyük tülbentler bizim tatil bavulumuzun olmazsa olmazı. Bunları hem örtü niyetine hem güneşlik hem havlu hem de emzirmek için kullanabilirsiniz. Joker mağazalarında satılan Aden Anais tülbentler renk ve desenleriyle kalbimi çaldı.

- Slipstop havuz ve deniz ayakkabılarıyla biz bu yaz tanıştık. Rengarenk desenlere sahip bu patik şeklindeki ayakkabılar özel tabanı sayesinde ıslak zeminde kaymıyor.

- Prima’nın yeni çıkarttığı Pampers Külot Bez, sıvıyı eşit şekilde dağıtarak ıslaklığı hapsettiği gibi 12 saate kadar gece kuruluğu da sunuyor. Ancak tatilde kullanmak için en güzel tarafı bezin külot gibi kolayca giydirilebilmesi ve gerektiğinde kolay yırtılan yanları sayesinde kullanım sonrasında bezin aşağı çekmeden çıkarılabilmesi.

Yeni oyunlar bulun

- Çocuklar tatilde en güzel başka çocuklarla oynadığında mutlu oluyor. Eğer çocuğunuz yeni arkadaşlar
edinme konusunda biraz çekingen davranıyorsa onun yanında olup cesaret verebilir, siz de başta onlara katılarak destek olabilirsiniz, sonrası kendiliğinden geliyor, size de kumsalda dergi, kitap okuyacak zaman kalıyor. Kesin bilgi!

Haberin Devamı

- Gittiğiniz yerde çocuğunuzun da ilgisini çekebilecek müze, eğlence parkı vs. olmasına dikkat edin. Biz tatilde her gün birkaç saat dahi olsa oğlumun ilgisini çekebilecek bir yere gidiyoruz.

- Tatilde de olsak yeme ve uyku saatlerimizi aynen muhafaza etmeye çalışıyorum. Bu sebeple öğle ve akşam yemeklerinden önce nerede ne yiyebileceğimizi planlıyorum. Tatilde de olsak yeteri kadar sebze ve meyve yenmesini istiyorum.

- Tatilde her gece uykudan önce okumak için yeni bir kitap alıyorum. Tatilde uyku saati geldiğinde “Uykum yok, tatildeyiz, uyumak istemiyorum” huysuzlanmalarını bu kitaplar sayesinde ortadan kaldırıyoruz.

- Çocuklara tatilde bir dolu yeni oyuncak vermek yerine onlarla birlikte yeni oyunlar üretebilirsiniz. Deniz kenarında taş ve midye toplayıp sonrasında bunları boyayıp saklayabilirsiniz mesela.