Cumartesi Çocuklar için bedava İstanbul

Çocuklar için bedava İstanbul

18.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da çocuğunuzla birlikte katılabileceğiniz onlarca ücretsiz etkinlik olduğunu biliyor musunuz? Bu etkinliklerde çocuğunuz hem keyifli vakit geçirebilir hem de yeni şeyler öğrenebilir

Çocuklar için bedava İstanbul

Eylül ayında çocuklu her evin masrafları artıyor. Malum okulların açılmasıyla birlikte okul forması, kırtasiye malzemesi, kitap ve defter alışverişi yapılıyor. Buna çocuğumuzun istediği spor okulu, dans ya da resim kursu taksitleri de ekleniyor. Tüm bu masrafları karşılayıp tam derin bir nefes alacakken ufaklık “Bu hafta sonu ne yapacağız?” diye soruyor. Hem çocuğunuz sosyalleşsin, yeni şeyler öğrensin ve keyifli zaman geçirsin istiyorsunuz hem de bütçenizi daha fazla zorlamamak... O halde size güzel bir haberim var! Şehirde çocuğunuzla birlikte katılabileceğiniz ya da yapabileceğiniz onlarca ücretsiz etkinlik olduğunu biliyor musunuz? Bu etkinliklere yerinizi şimdiden ayırtın!
Müzeler sizi bekliyor
İstanbul’da birçok müze haftanın belirli günleri ücretsiz. İstanbul Modern sanat müzesini perşembe günleri ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Pera Müzesi çarşamba günleri 12 yaş altı çocuklara ve gençlere, cuma günleri 18.00-21.00 saatleri arasında ise tüm ziyaretçilerine ücretsiz olarak kapılarını açıyor.
Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki sergileri 14 yaş altı çocuklar bir refakatçiyle birlikte ücretsiz görebiliyor. Müzede şu anda “Joan Miro: Kadınlar, Kuşlar ve Yıldızlar” sergisi var. 1 Şubat’a dek hafta sonları 11.00-13.00 ve 14.00-16.00’da olmak üzere ücretsiz iki farklı atölye ile 5-18 yaş arasındaki çocukları ve gençleri Miro’nun evrenine davet ediyor. Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’ne de giriş ücretsiz, sadece uçurtma atölyesine katılırsanız malzemelerin ücretini ödüyorsunuz.

Okumalı mı yazmalı mı?
Etiler’deki Happy Nest zaman zaman çocuklar için ücretsiz etkinlikler düzenliyor. Bugün ve 25 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te Altın Kitaplar Yayınevi editörü Hülya Şat 9-12 yaş grubu çocuklara yaratıcı yazarlığın inceliklerini öğretecek. Kidsnook Çocuk Kitabevi ve Masal Akademi de her ay belirli günlerde 4 yaş ve üzeri çocuklara ücretsiz okuma ve masal anlatımı etkinlikleri düzenliyor. Bağdat Caddesi’ndeki İyi Cüceler Kitabevi ile Göktürk’teki Düşevi Çocuk Kitapçısı’nda da haftanın belirli günleri çocuklar için ücretsiz okuma saatleri var.
Yapı Kredi Kültür Merkezi miniklere kitap sevgisi aşılamak için yaratıcı dramayla ücretsiz okuma atölyeleri yapıyor. Bugün yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı’yla gerçekleştirilecek “Bana Bir Masal Anlat” ve “Leo’nun Kâbusları” kitaplarının okuma atölyeleri var. 25 Ekim’de ise “Ellerim” ve “Sam Okulu Sevmiyor” isimli atölyeler var. Atölyeler 4-8 yaş grubu için. Selamiçeşme Özgürlük Parkı içinde yer alan İnteraktif Çocuk Kütüphanesi’ni de listenize alın. Kütüphanede çocuklar için çeşitli atölyeler ve okuma çalışmaları yapılıyor.

Perde çocuklar için açılıyor
Pınar Çocuk Tiyatrosu 27’nci yılında “Sütle Gelen Sevgi” oyununu Profilo AVM’de ücretsiz olarak sahneye koyuyor. Oyun sağlıklı olmak için iyi beslenmenin ve sütün önemini komik bir şekilde anlatırken, bir yandan da bencil olmamayı öğütlüyor. Bugün, yarın ve 25 ile 26 Ekim’de saat 11.15’te sahnelenecek.
Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde 25 Ekim’den itibaren “Karlar Ülkesi” isimli çocuk oyunu,
2 Kasım’dan itibaren de “Kibritçi Kız” müzikali ücretsiz olarak sahnelenecek. Biletleri önceden almanızda fayda var.

Botanik parklarına uğrayın
Ataşehir’deki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi çocukların oyun oynarken bitkileri ve doğayı yakından tanıyabilecekleri harika bir bahçe. Hafta sonları çocuklar için ücretsiz atölyeler var. Bugün saat 13.30’da rölyef atölyesi, yarın ise aynı saatte çocukların bir tohumun başından geçenleri öğrenecekleri “Mucit Tohum Atölyesi” var. 26 Ekim Pazar günü çocukların bir masal kahramanı olduğu “Davulumdan Masallar” atölyesi yapılacak. 11 adet tematik bahçesi ile Bakırköy Botanik Parkı da doğayı seven miniklerin ilgisini çekebilir.

Haberin Devamı

Alışveriş merkezlerindeki etkinlikler
Kanyon, Akmerkez ve Optimum Outlet gibi pek çok alışveriş merkezi farklı dönemlerde çocuklar için ücretsiz etkinlikler düzenliyor.
Akbatı AVM’de çocukların sanatla tanışmasını, yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirmeyi hedefleyen ücretsiz etkinlikler ekim ayı boyunca da devam edecek. 26 Ekim’deki “Ayakkabı Vazo Tasarlama Atölyesi” bizim listemizde. Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde hafta sonları Çocuk Kulübü’ne üye olanlar için ücretsiz atölyeler düzenleniyor. Bugün saat 14.00-16.30 arası iki farklı tişört boyama etkinliği, yarın ise 15.30-16.30 arası “Bubble Show” var. 25 Ekim’de saat 15.00-17.00 arası “Maskeli Balo”, 26 Ekim’de aynı saatlerde “Eğlencebaz Show” diğer etkinliklerden.