Cumartesi Cüneyt Özdemir’den “Hayata Kısa Bir Ara”

Cüneyt Özdemir’den “Hayata Kısa Bir Ara”

16.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk uygulama kitabı “Hayata Kısa Bir Ara” geçtiğimiz hafta çıktı

Cüneyt Özdemir’den “Hayata Kısa Bir Ara”

Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?” sorusunu ortaya atan kişi, günün birinde okuduklarımızın içinde gezmenin mümkün olacağını bilseydi ne hissederdi acaba? Bize bu olanağı sağlayan “uygulama kitabı” kavramını, yazının; video, ses kaydı, grafik animasyon, online haritalar ve sosyal medya ile desteklenmiş hali olarak tanımlamak mümkün.
Türkiye’nin ilk uygulama kitabı “Hayata Kısa Bir Ara” geçtiğimiz hafta çıktı. Cüneyt Özdemir’in artık bir marka haline gelen online yayını Dipnot’un projesi olan “Hayata Kısa Bir Ara”yı App Store’dan 8.99 liraya tabletinize indirebilirsiniz.

“Keşke bitmeseydi”
“Hayata Kısa Bir Ara”da, Özdemir’in, Pablo Neruda’nın evi hakkındaki yazısını okurken şairin kendi sesinden şiirler dinleyebilir, Mikonos yazısını okurken adanın fotoğraflarına bakabilir, George Micheal konseri yazısını okurken konserden bir bölüm izleyebilir, Bodrum yazısını okurken, eşiyle mırıldandığı şarkıya eşlik edebilirsiniz. İki yıl önce, Al Gore’un iklim krizi hakkında hazırladığı “Bizim Seçimimiz” isimli uygulama kitabından aldığı ilhamla hazırladığı, okuyucuya satırlardan fazlasını vaat eden bu kitaba gelen tepkileri şöyle özetliyor Özdemir: “Şaşırtıcı derecede olumlu tepkiler alıyoruz. Pek çok kişi hayatında ilk kez böyle bir kitap gördüğünü söylüyor. Biraz utanarak söylüyorum ama gelen en büyük tepki ise ‘Keşke bitmeseydi’ şeklinde.”
Peki Dipnot’un bir sonraki projesi ne? Özdemir bu konuda da “Ünlü isimlerle anlaştık. Yakında sürpriz uygulama kitapları göreceksiniz. Önümüzdeki ay çocuklar için bir kitap çıkartacağız. Kurumlar için de dergi ve kitaplar hazırlıyoruz. Hedefimiz yeni bir yayın evreni oluşturmak” diyor.