Cumartesi Depresyona sanal test

Depresyona sanal test

19.01.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Psikoturk adlı internet sitesinde yer alan anketler, ruh sağlığınızı test ediyor

Depresyona sanal test

Depresyona sanal test

Psikoturk adlı internet sitesinde yer alan anketler, ruh sağlığınızı test ediyor

10 soruluk bir test var karşınızda... İştahsızlık, uykusuzluk, cinsel isteksizlik gibi konularda hazırlanan soruları internet ortamında cevaplıyorsunuz, sonuçlar analiz edilerek e-posta adresinize gönderiliyor. Böylece, sizde depresyon sorgulanmalı mı, anlayabiliyorsunuz.
Psikoturk’te (www.psikoturk.net) testler dışında; deprem psikolojisinden intihara, sanal seksten panik atağa kadar birçok konuda bilgi bulmak mümkün.
Sitenin koordinatörü Psikiyatrist Uz. Dr. Mustafa Güveli. 4-5 yıldır Posta ve Akşam gazetelerinde yazdığı yazılar birikince, bu arşive herkesin ulaşması gerektiğini düşünen Güveli bir internet sitesi açtı. Siteye girenlerin talepleri ve soruları artınca burayı bir psikiyatri portalı haline getirmeye karar verdi.

E-posta ile gelen sorular cevaplanıyor
Sitede en çok cinsel istek bozuklukları, depresyon, panik atak, sosyal fobi ve sanal seks konuları ilgi görüyor. E-posta yoluyla soru yöneltmek mümkün. Güveli bunların yüzde 99’unu yanıtladığını, bazen de başka hekimlere yönlendirdiğini belirtiyor. Günde 8-10 soru geliyor ve en geç bir haftada yanıtlanıyor.




CUMARTESİ